Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 042
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Нади, аз многократно съм казвала, че най-силно е чувството на майката. Знаех, че детето ми има проблеми много преди лекарите да кажат. Много пъти сме се карали с мъжа ми в опитите ми да му обясня, че детето не е като другите. Ние бяхме на 7 месеца, аз бях сигурна, че малкия има цкс, но д-р Пискова го преглежда по метода на Войта и каза, че реакциите му са добри и ДЦП няма, 10 месеца по-късно точно тя ни постави диагноза хипотонично ДЦП. Радвай се детето е малко и ще навакса много бързо.
Romanol, много е хубаво детенцето ти, дано всичко се оправи и израсте проблема. Може ли да ти пратя покана във фейса?

# 76
  • София, Люлин-8

Romanol, много е хубаво детенцето ти, дано всичко се оправи и израсте проблема. Може ли да ти пратя покана във фейса?

Разбира се  Hug
И благодаря за пожеланието Heart Eyes

# 77
# 78
Нади и аз вярвам, че детенцето ще ти се оправи, не се притеснявай!  Hug Hug
Стели мам и твоето също, голямо е сладурче! Hug Hug

Мога ли само пак да попитам за нивото на валпората, къде мога да го направя в София, дали в св. Наум могат да го направят, ако си го платя?

# 79
Мога ли само пак да попитам за нивото на валпората, къде мога да го направя в София, дали в св. Наум могат да го направят, ако си го платя?

Може с направление от невролог или с/у заплащане - в Токуда - става същия ден, или в лабораторията на проф. Свинаров в Александровска - всеки ден взимат кръв, но резултатите излизат само в сряда.

# 80
Ниво на волпроат може да се направи в клиниката на Свинаров
http://alexandrovska.com/bg/node/174
Ние влизаме с кола през входа на Александровска откъм бул."П. Славейков", там ще те упътят как да стигнеш лабораторията. Тя е в нова двуетажна сграда. Понеже там е и клиничната лаборатория, мониторингът е на втория етаж. Разбира се за ниво на лекарство се ходи сутрин на гладно и последен прием на лекарството - предишната вечер.

# 81
Романол, много сладко детенце. Така ми стана мъчно, когато го гледах по време на пристъп. Вие решихте ли да вземето второ мнение. Как в чужбина го лекуват това заболяване. Аз нищо не знам за него.

# 82
  • София, Люлин-8
Романол, много сладко детенце. Така ми стана мъчно, когато го гледах по време на пристъп. Вие решихте ли да вземето второ мнение. Как в чужбина го лекуват това заболяване. Аз нищо не знам за него.

гала  Благодаря ти  Heart Eyes
Все още не сме решили окончателно, чакаме да видим как ще е през декември дали ще има пристъпи. Просто чакаме и следим до края на годината. През ноември първият пристъп беше на 03.11. той беше лек, а вторият беше на 20.11. този който е от видеото, ама той си беше силничък. Или горе долу през 2 седмици имаше пристъп. Тъй като днес сме 06.12 ако до краят на другата седмица нямаме приемам, че започват да се разреждат и няма да предприемаме нищо освен продължаване на календара. Ако обаче имаме ще трябва отново да подновим търсенето за второ мнение.  Sad
Тъй като това заболяване се води предвестник на мигрената, в чужбина го лекуват с изолиране (доколкото е възможно) на отключващите фактори, точно за това се прави този календар по който следя не само силата и честотата на пристъпите, но и възможни фактори на влияние, при нас един от факторите е студеното време. Прилагат още диета с изключване на определени храни. За облекчаване на вертигото прилагат физикална и ортотерапия. Ако случаите са много тежки се прилага симптоматично лечение за намаляване на повръщането например. При някои деца отключващ фактор е силната слънчева светлина. В общи линии е това, остават го да се израсте и родителите стискат палци да не отключи мигрена после  Sad
Заболяването е много рядко и е наследствено (аз съм с мигрена) до момента са описани само около 100 случая в литературата. Моето лично мнение е, че това заболяване не е толкова рядко, а просто рядко се диагностицира. Или родителите не обръщат внимание, ако епизодите са по-леки, или лекарите като го видят между епизоди казват нищо му няма и родителите се успокояват, пък и много малко от специалистите не са запознати въобще с това заболяване. Също така в ранна възраст, много често го бъркат с други заболявания, например пароксизмалният тортиколис има като симптоми възходящо отклонен поглед, нарушена торса стойка (tortipelvis) и свиване на задната врата мускули (retrocollis), в кърмаческия период и му лепват епилепсия като го видят по време на епизод. Специфичното при ПТ е че с течение на времето симптомите се променят. Когато Вики го отключи беше на 3-4 м. Изкривяваше цялото си телце и имаше възходящо отклонен поглед, ама нали сме загубени родители си мислехме, че гледа нещо в количката дето й е интересно  Embarassed Тогава епизодите продължаваха по няколко дни до 1 седмица, като редуваше посоките на изкривяване. С течение на времето, колкото повече растеше толкова повече епизодите се разреждаха и ставаха по-кратки и започна да изкривява само главичката, като това изкривяване се ориентира само в едната посока, в нашият случай на ляво, започна да се появява пребледняването и вертиго ефекта. И в общи линии това беше при нас тръгнахме по лекари като беше на 8-9 м., защото вече пречеше на двигателното развитие на детето, а диагнозата ни я поставиха на годинка, а я потвърдиха на 1г. 4 м.

Сори за фермана, като почна да се обяснявам понякога и се оливам  Crazy
Благодаря на тези дето са имали търпение да ме изчетат  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 10:30 от romanol

# 83
  • София, Люлин-8
честит никулден на всички

Да са живи и здрави всички именници

# 84
Романол, значи това е нещо, което с времето може да отшуми, прекрасно. А дори да развие мигрена, вече има много лекарства, които копират пристъпите. И аз съм с мигрена, от опит го знам.

# 85
  • София, Люлин-8
Романол, значи това е нещо, което с времето може да отшуми, прекрасно. А дори да развие мигрена, вече има много лекарства, които копират пристъпите. И аз съм с мигрена, от опит го знам.

Да твърди се, че до около 5-6 годишна възраст трябва да отшуми и после или изчезва или минава в мигрена. Още не са савсем сигурни в кои от случаите преминава в мигрена.
Кажи с какво се оправяш при мен нищо не действа освен конски дози аналгитици. Карам много тежки пристъпи с повръщане и съм като парцал.

# 86
Сибелиум  Hug Пие се 2 месеца по 2 капсули на месец. Аз го пих 3 години без прекъсване с поддържаща доза от 1 капсула вечер. Не видях странични ефекти. О т 3 месеца съм го спряла и дай Боже да нямам проблем. Пробвай.

# 87
  • София, Люлин-8
Сибелиум  Hug Пие се 2 месеца по 2 капсули на месец. Аз го пих 3 години без прекъсване с поддържаща доза от 1 капсула вечер. Не видях странични ефекти. О т 3 месеца съм го спряла и дай Боже да нямам проблем. Пробвай.

Благодаря ще опитам  Hug

# 88
Когато Вики го отключи беше на 3-4 м. Изкривяваше цялото си телце и имаше възходящо отклонен поглед, ама нали сме загубени родители си мислехме, че гледа нещо в количката дето й е интересно 
Romanol, а за колко време си изкривяваше така телцето и главичката, че и моя от две-три седмици прави така, като иска нещо да погледне отзад. За кратко ли се изкривяваше така или за по-продължително време?

# 89
  • София, Люлин-8
Когато Вики го отключи беше на 3-4 м. Изкривяваше цялото си телце и имаше възходящо отклонен поглед, ама нали сме загубени родители си мислехме, че гледа нещо в количката дето й е интересно 
Romanol, а за колко време си изкривяваше така телцето и главичката, че и моя от две-три седмици прави така, като иска нещо да погледне отзад. За кратко ли се изкривяваше така или за по-продължително време?

За продължително време силното изкривяване продължаваше няколко часа, после успяваше да отпусне главичката, но телцето оставаше изкривено. В едни случай изкривяваше назад, а в други насрани сега ще ти кача снимки да видиш.

Това е назад.

А това насрани.

Общи условия

Активация на акаунт