Търсим най-стария работещ уред AEG!

• 65 199
  • 271
  •   1
Отговори
# 45
Ето още една от така популярните в България перални Lavamat 400 F. Нейният Собственик Методи Побошков ни пише:

Здравейте, притежавам перална машина AEG Lavamat 400 F закупена през месец декември 1980 г.
от Кореком-а на ул. "Жданов" (дн. Пиротска) срещу подлеза на ЦУМ.
Този уникален по своята здравина уред продължава да ни служи вярно и до ден днешен.
През тези 32 години е сменян  ремъка един път, два пъти е сменяно палчето за затваряне на люка
и два пъти е почиствана тръбичката за нивомера.
Цялото ни семейство е благодарно на конструкторите и производителите на този уред.

# 46
Ето, че в конкурса ни взе участие още един предан сешоар AEG.
Благодарим на неговата собственичка Ценка Симеонова за развънлуваното й писмо:

Повече от 32 години постоянен помошник в нашето домакинство е Сешоар с марка AEG.
Просто не знам как този уред все още работи, като се има в предвид, че имам дълга и гъста коса още от дете, а в момента и дъщеря ми го ползва. Благодаря на AEG, че през тези години никога не съм си лягала с мокра коса. Наистина марката AEG ме е спечелила. През годините съм си закупувала и други уреди AEG и те никога не са ме подвеждали.

# 47
Пералнята на семейство Керчеви е закупена през 1978г. от Кореком (както те го наричат Шипшандър) в гр. Бургас и до момента работи безотказно.

Убеден съм, че всичките ви уреди са на такова ниво, споделя М.Керчев

# 48
Записче,че в момента не мога да снимам- но като видях сешоара и вентилатора(които,моите почитания, са за музей Sunglasses незнам дали ще се класирам с пералничка от Кореком..

# 49
Пише ни Светослав Николов, който се включа в конкурса с хладилник AEG.
На снимката изглежда наистина горд и щастлив със своя уред.
Пожелаваме му още дълги години да събира магнити на хладилника!

Притежавам електроуред - хладилник от марката AEG, модел SANTO 254 DT, който ползвам и до настоящият момент. Хладилникът е закупен от моите родители през 1983 г. от валутен магазин Quelle. Хладилникът е в перфектно състояние, както ще се убедите и от приложените от мен снимки.

# 50
Здравейте!
Казвам се Йорданка Николова от гр. София. През 1983 г. закупихме със съпругът ми пералня AEG, модел LAVAMAT 400 F от КОРЕКОМ.
Пералнята е в много добро състояние и все още си я ползваме, въпреки прекомерната и употреба през годините.

# 51
Много ни зарадва снимката на Юлия Колева, която участва със своя сешоар!

Ето какво ни пише:
Притежавам сешоар AEG, модел FOEN JETS, typ EKP 0040. Сешоарът ми е предоставен за ползване от майка ми, на която и е подарен от колеги за рожден ден през 1984 г. Много съм доволна от него т.к. е компактен и същевременно с това достатъчно мощен (1000 W).  Върши перфектна работа както у дома, така и когато съм на път.

# 52
Юлия изглежда наистина щастлива със своя сешоар и ни напомни за една от първите реклами на сешоари AEG. Веднага споделяме снимка с вас!

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 17:18 от AEG Bulgaria

# 53
За първи път получаваме този модел пералня на AEG.
Тя e LAVALUX FE и е закупена 1972г. от Кореком. Уредът е собственост на Христофор Мисов.
Според писмото му, пералнята до момента работи безотказно. Сменяни са единствено захранващия маркуч, този за мръсната вода и уплътнението на люка.

Успех в състезанието!

# 54
Публикуваме цялото писмо на Александър Ковачев, който притежава една изключителна и много стара печка AEG.

ЗДРАВЕЙТЕ,
Казвам се Александър Ковачев и съм от гр.Русе. За участие в конкурса, по случай125 години AEG-НАЙ-СТАРИЯ РАБОТЕЩ УРЕД AEG, Ви пращам снимки на печка AEG от 1941 г., която работи и се ползва на вилата. Трите и котлона и фурната са безотказни и до днес. Тя има интересен дизайн и функционалност за бързо поставяне на два допълнителни работни плота при  необходимост. Този начин на мислене е характерен за школата на Баухаус - не знаем дизайнера на уреда, но усещането в цялостната и конструкция и идея за работа е изключителното  удобство и до днес. Външното покритие на печката и на допълнителните раб. плотове е керамично на малки точици и е в отлично състояние. За нас тя е „Далматинеца”и сме горди да я притежаваме. Пращаме ви снимка на фабричната табелка и допълвам фабричния и номер,който не се чете на снимката - 8224
ИСТОРИЯ:
Печката е внесена от Германия през 1941 год. за моя дядо Александър Ковачев - адвокат и акционер в АД „Гатю П.Станевь” - Русе-фабрика единствен производител в България на фасунги, ел.ключове, щепсели, контакти и изолационни материали.
АД „Гатю П.Станевь”са били и доставчици на всякакви ел. уреди на AEG и други немски фирми-печки, радиоапарати и др., които са продавали във  фирмения си магазин на ул.”Княз Михаил” N1 в центъра на Русе.
Надявам се да съм  повишил предколедното ви настроението с този невероятен наш уред.Това е най-стария ни работещ уред на AEG. Като почитатели на марката, имаме и съдомиялна машина от
70 год. и много от най-новите битови уреди, част от тях вградени в кухненския плот.

С пожелание за весели празници!

# 55
Уредът на Александър ни вдъхнови да публикуваме снимка от поточната линия за производство на печки AEG.
Действието се развива през 50-те в завода на AEG. Една от тези печки с 3 котлона през 56-та е струвала 256 германски марки.

# 56
Хладилникът на Пламен Рангелов e модел Santo 160 N.
Нямаме повече информация за уреда, но на една от снимките забелязахме нещо любопитно. На вратата има специално място за съхранение на масло, обозначео с надпис BUTTER.

Ще се радваме, ако споделите с нас характеристики на вашите електроуреди, които ви се струват странни или необичайни Simple Smile

# 57
Това е хладилник AEG Santo 226 DT на Кирил Николов от град Бургас.
Изминали са цели 35 години от неговото купуване и уредът все още изпълнява своите домакински задължения.

# 58
Маруся Гечева от Ямбол се включи в конкурса със сешоар AEG FOEN SL 1000.
Уредът е закупен през от Кореком на ул."Пиротска" срещу Централни софийски хали през 1978 година.

# 59
Иван Кацаров ползва своя бойлер AEG вече 48 години.
5-литровият AEG Thermofix е закупен от магазин Кореком през 1964 г. В момента е изправен и работи, без да са подменяни никакви части.

Добавяме го в колекцията, редом с останалите безупречни домакински електроуреди AEG.

Общи условия

Активация на акаунт