Търсим най-стария работещ уред AEG!

• 65 200
  • 271
  •   1
Отговори
# 60
В нашите архиви открихме тази интересна снимка на уреди AEG от 50-те години на миналия век.
По онова време центрофугите не са били част от пералнята, а съвсем отделен уред.
Вляво виждате пералня S393, която се е продавала за 298 марки.
Вдясно на снимката е центрофуга S423, която през 1995 е била на цена от 298 марки.

# 61
Пристигна нашето първо писмо в плик. Изпрати ни го Костадин Николов от Пещера. Вътре са снимките на неговите пералня Lavamat 400F и хладилник Santo 254 DT.
Уредите са закупени в днешния ден (21 декември) преди 31 години, както може би се досегащте, от Кореком. Един чудесен коледен подарък за цялото семейство Simple Smile
Работят и до днес без никакви забележки.

# 62
  • София и там където не се пуши
Моите уреди, всичките бяха AEG, но миналата година пералнята сдаде багажа, на съседите също пералните, дружно ги закарахме с мъка на вторични суровини. Поначало сме Корекомски блок и уредите ни също  купувани от там с малки разлики във външния вид .

Готварската ми печка път е от тези тъй наречените най-скъпите с някакъв компютър още съществуваща (компютъра нещо има лек проблем и котлоните керамични - не всички работят) е как пече супер. Всичко е купувано 1983. Хладилникът ми пък сдаде багажа заради повреда на термостат и не успяха да намерят правилния и да го поправят, впрочем, майка има същия все още работещ. Само пералнята беше купена някъде около 1986 г. Тостера за филийки преди време изпуснах нещо и даде на късо. Няма нищо вечно.

Но пък имаме хладилник Бош, който е на около 50 години и още работи. Колкото са по-стари, толкова по-трайни. Новите не издържат толкова.

# 63
Здравейте,
всички снимки са страхотни. Браво!

Аз имам въпрос към организаторите, след като виждам, че има по-стар уред от тези които имаме ние, има ли смисъл да участвам?

Имаме пералня, готварска печка, ютия и прахосмукачка. Всичките са купувани 70те години, не знам точна година. В момента нямам кабел за фотоапарата, да сваля снимки, но в най-скоро време ще го направя.

Поздрави на всички! Simple Smile

# 64
Здравейте,
всички снимки са страхотни. Браво!

Аз имам въпрос към организаторите, след като виждам, че има по-стар уред от тези които имаме ние, има ли смисъл да участвам?

Имаме пералня, готварска печка, ютия и прахосмукачка. Всичките са купувани 70те години, не знам точна година. В момента нямам кабел за фотоапарата, да сваля снимки, но в най-скоро време ще го направя.

Поздрави на всички! Simple Smile

Привет,
Ще се радваме да участвайте, въпреки факта, че има по-стари от вашите уреди Simple Smile
Най-старите електроуреди, които участват в конкурса подлежат на проверка, за да установим дали отговарят на всички изисквания. Разбира се, има вероятност те да не покриват изискванията, след което ние ще преминем към следващия участник, който е заявил, че неговия уред е най-стар...

Успех,
AEG България

# 65
Антон Владимиров ни изпраща снимка на своята Lavamat 502.

Успех!

# 66
Здравейте,

Чудесна инициатива!!! Радвам се,че мога да участвам в играта. Не мога да кажа кога е купена, но ми е спомен от един прекрасен човек, който не е между нас - моята свекърва. Тя й е служила вярно години наред, а на мен продължава вече повече от 15 години . Не я "измъчваме" много - ползвам я на вилата,но без отказ!!! Модела е  Lavamat 402 F. Пожелавам си една чудесна нова придобивка с марката AEG, защото го заслужавам Simple Smile
Поздрави и щастливи празници!!!
Павлина Аргирова

# 67
Здравейте!
Казвам се Борко Димитров и със съпругата ми Маринела притежаваме пералня LAVAMAT F. Живеем в град Велико Търново. Същата е закупена от тъста ми около 1975-1976г. и в последствие я предостави да я ползваме.
По настоящем пералнята е в гаража на родителите ми и се ползва още по предназначение.

С уважение към организаторите и марката АEG,
Борко Димитров

# 68
Здравейте,
Казвам се Марин Тадоров Мишов от гр. Долни Дъбник и имам работеща перална машина модел:  LAVAMAT  400F.
Година на закупуване: януари 1980 г.

# 69
Вентилаторът, който виждате е модел AEG VE 25.
Негов собственик е Димитър Калайджиев от Пловдив.
Интересен модел, който най-вероятно е произведен през 70-те години на миналия век.
Следва да проверим кога точно.

Успех!

# 70
Здравейте,

Вече трето десетилетие съм горда притежателка на пералня AEG, модел Lavamat 402F. През 1986г. беше трудно да се сдобиеш въобще с пералня, а какво остава за "вносна". Бях родила току-що сина си и с връзки и валута "на черно" със съпруга ми я купихме от Corecom-а на мотел "Божур" и от тогава до сега вярно ни служи с дребни поправки. Е, видът й е доста поочукан, тук-там и ръжда има, но все пак е "отгледала" трите ми деца.
Имаме и с две години по-стар сешоар модел Foen 500.

Това е нашата история.

Полина Въткова,
гр. София

# 71
Споделяме с вас писмото на Радослав Колев, който притежава един много интересен модел пералня/сушилня LAVAMAT 2000 E.
Неговият уред има технически проблем и не функционира изправно, поради което няма да бъде допуснат до участие в конкурса.
Ще се опитаме да помогнем на Радослав, като потърсим за този модел пералня сервизно ръководство, с което се надяваме ще му помогне в ремонтираето на неговата пералня.

Здравейте!

Преди няколко години се нанесох под наем в къща, където заварих пералня/сушилня Lavamat 2000E. За съжаление неработеща. Някой се беше опитвал да я ремонтира и много от електрическите връзки бяха оставени разкачени. Отне ми много време, но успях да проследя и върна всички разкачени кабели по местата им. След това отстраних и наличните 2 дребни повреди. От тогава ползваме пералнята редовно и трябва да отбележа, че пере чуwдесно!

От няколко седмици обаче се появи проблем с центрофугата. В тази връзка, ще ви помоля ако можете да ми съдействате. Необходима ми е сервизно ръководство/схема на пералнята. Без нея отстраняването на повредата не е невъзможно, но е излишно трудно и времеемко.

Аз съм голям привърженик на продуктите, проектирани за дълготрайност.
Впечатлен от изработката на въпросната пералня AEG и бих искал да я ремонтирам и да продължа да я ползвам. За съжаление обаче, колкото и да е добър един продукт, той има нужда от ремонти, особенно когато се експлоатира 30 и повече години. Липсата на сервизна информация е причина много уреди да бъдат изхвърлени поради дребни повреди, което намирам за изключително глупаво.

Надявам се, че ще вземете предвид молбата ми и ще помогнете един чудесен уред AEG да продължи да работи още много години. За този конкурс видях, че вече има участници с по-стари уреди, но кой знае, за 150 годишнината на марката може и да имам шанс!

Ето и необходимата информация:
Пералня/сушилня Lavamat 2000 E
сериен номер: 057400418
Година на закупуване: 1978 (по спомен, не е изписана на табелата)

Поздрави,
Радослав Колев

# 72
Иво Кръстев ни изпраща снимка на своята печка AEG с 3 котлона, която смятаме, че същия модел от снимката от завода на AEG, която преди време публикувахме.
Тези печки влизат в серийно производство през 50-те години.
Успех!

# 73
Здравейте,

Изпращам заявка за участие в "Най-стария уред AEG". Ето параметрите на нашата дългогодишна домашна пералня AEG:

модел: Lavamat 402 - F,
сериен номер: 8404/10326,
година на закупуване: 1985 г.

Кратка семейна история:
Пералнята е функционираща и се ползва постоянно от деня на закупуването и. Simple Smile Когато беше закупена, нашето семейство се състоеше от 5 члена (2 родителя, едно дете, и 2 бебета ). Думите не стигат когато трябва да те опише помощта и удобството, които тази пералня донесе за всички в тогавашните не-леки времена. Като пример давам най-интензивния период на ползване, през който се правеха по 4 изпирания на ден (заради бебетата), всеки ден и това в продължение на 3 години. Имайки в предвид размера на нашето семейство, този уред се държа "мъжки" през всички тези години, като никога не се е развалял от нещо сериозно, а точно обратното. Факт е, че  тази пералня е най-издръжливия домашен уред, който сме притежавали.
Пералнята, както всички я наричаме, е работела с малко почивка, което лесно се вижда от вече остарелия и външен вид. Разбира се ние никога не сме я съдили по това как изглежда, защото знаем историята, която стой зад нея. Нито изминалите годините, нито свършената работата успяха да ни накарат да я заменим с друга.
Ако трябва да кажем нещо за тази конкретна пералня е, че сме горди с нея. Но адмирации и чувство за гордост даже не могат да започнат да покриват това, което трябва да се каже. Може би най-точно би било просто да кажем, че тя беше там за нас когато нашето семейство най-много се нуждаеше от нея и, до ден днешен.

Нашето послание към AEG е: отлична работа - отлична марка!!! Simple Smile

Поздрави,
Георги  и Михаил Михайлови

# 74
Ето още един от култовия за българия модел пералня AEG Lavamat 400 F.
Машината е собственост на Георги Герогиев и е закупена през 1980 г. от магазин "КОРЕКОМ", гр.Варна. И до днес работи, вече  32г. без да е ремонтирана нито веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт