Хипоспадия - тема 2

• 78 108
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • Лудогорието
MuJIuHka , браво, операцията е минала  Hug Сега идва периода на голямото пазене и чакане на чудото. Дано при вас се случи   Praynig
Ти беше казала, че ще му присаждат кожа-направиха ли го? Вие всички ли сте там? След 15-ти ноември ли ще махат тръбичките или след 15 дни?
Нашия юнак е с две фистули. Направихме опит да ги затворим, но беше безуспешен. Сега ще се явяваме на ТЕЛК, че нашия до 01.12. Обаче Такова е написала в направлението, че има съмнение за една фистула, а аз виждам, че са две. Дано това не ни изиграе лоша шега... Как ми се искаше пак да не минаваме по този път...  Sad

# 316
Всички бяхме там. Извикани на 15.11 да махне катетъра, а аз мислех, че след 15 дни т.е. около 24ти. Дори няма да има 15 дена от операцията. Не му рязаха от друго място кожа. А само катетъра ли трябва да пазим?
Днес се прибрахме и ми се иска повече никога да не се връщаме в тази болница.
На консултацията ще питам дали пишата е с нормални размери, че все ми се вижда малка  ooooh!
Тези чиито момчета са били с пеноскротална хиопоспадия, караха ли ви да правите генетичен тест? При първата смяна на превръзката, освен Такова имаше и друга докторка и като разбра каква е хипоспадията попита дали са праени ген. тестове.

# 317
Zdraveite momicheta i nas ni operiraha v vtornik operaciata e uSpeshna i za moia goliama iznenada ne vzeha koja ot ustata tuk obache ne ispisvat do svaliane na sondata i purvo normalno izpiskvane taka che vse oshte sme tuk v bolnicata chakame da zarastne i sctiskame palci da niama fistuli.VOtgovor na gennite testove az neznam kak se naricha na bg nasheto tuk mu kazvat hipospadia peneano i ne sa ni praili takiva tesove .Stiskam palci da e uspeshno i pri vas i dano i pri nas niama fstuli.

# 318
Дано няма.   Praynig  Аз все си мисля, че е рано за махане на катетъра, но какво мога да направя?

# 319
Здравей MuJIuHka, ние не сме правили такива изследвания, но лежахме при една от операциите с едно момченце, при което пишлето не растеше. Майката разказа, че са направили изследвания и са им дали хормони за растеж и след като е пораснал пишока са направили следващата операция.
Попитах след тази случка д-р Момчилов, тогава бяхме при него, и той ми показа таблица- имат я закачена и в приемния кабинет, че за съответната възраст има сантиметри, от до на които трябва да отговаря пишлето и ако има отклонения от тази граница се правят изследвания, за да се разбере причината.

# 320
Здравей MuJIuHka, ние не сме правили такива изследвания, но лежахме при една от операциите с едно момченце, при което пишлето не растеше. Майката разказа, че са направили изследвания и са им дали хормони за растеж и след като е пораснал пишока са направили следващата операция.
Попитах след тази случка д-р Момчилов, тогава бяхме при него, и той ми показа таблица- имат я закачена и в приемния кабинет, че за съответната възраст има сантиметри, от до на които трябва да отговаря пишлето и ако има отклонения от тази граница се правят изследвания, за да се разбере причината.

Purvo se izviniavam za latinicata no tuk v bolnicata ne mi izliza kirilica .Na moia sin sushto muy slojiha edna injekcia i posle testosteron pod formata na krem za da mu porasne poveche pishleto za operaciata,no bez da mu praviat niakavi specialni izsledvania

# 321
Дано няма.   Praynig  Аз все си мисля, че е рано за махане на катетъра, но какво мога да направя?

Ne mislia che triabva  da se pritesniavash ,zashtoto ako ne se luja ti pisa che 15 dni i shte no svaliat katetura tuk go svaliat na 7 den ...

# 322
Явно лекуващия лекар преценя дали се налага такова "лечение". Аз пак ще питам. Много малка ми се видя по време на превръзката  newsm78 След колко време се успокоява от операцията и може да се види резултата?
Катетъра от пишока го махнаха в сряда, а този който излиза директно от пикочния мехур ще го свалят на 15.11, т.е. 11 дена след операцията. То ако е писано и след 15 и след 30 дена пак ще има фистула.

# 323
Каква лепенка използвате за превръзката и в деня на прегледа правехте ли? Общо колко направихте след като ви изпизписаха? Нашата Такова я смени в петък и каза да направим нова в понеделник и в сряда. Чудя се в петък, когато ще е консултацията да правя ли?

# 324
MuJIuHka за около седмица ще спаднат отоците. При нас нормално пишока изглеждаше чак след 2 месеца. В смисъл без отоци и конци и т.н. Тогава се вижда как реално ще изглежда. Ако имаш опасения, че пишока на момченцето ти е малък, попитай докторката. При нас хипоспадията беше пеноскротална с изкривяване и на мен ми изглеждаше супер мини пишлето, но след като го изправиха, като че ли порасна двойно.

# 325
monitor4e нашата също беше такава, пеноскротална с изкривяване. Според думите на докторката, изключително тежка.  Sad Сега при смяната на превръзката докторката каза, че е станала много хубава, ама знам ли  ooooh!

# 326
Щом е казала така, значи е така. На мен също ми изглеждаше ужасно като го видях за първи път след операцията, подута и червена. С течение на времето отоците спаднаха и сега изглежда много добре.

# 327
След като махне катетъра дали ще ни накара да ходим отново за конците или след шест месеца ще е чак?

# 328
Ние бяхме по старата процедура- една седмица в болницата. На 7 ден махнаха и двата катетъра. След 1 месец преглед. След това след 6 месеца. След това след 1 година. Сега каза, че вече нямаме нужда от нея(д-р Такова), но аз, тъй като все се притеснявам и казах, че след 6 месеца пак ще отидем на профилактичен.
Конците са саморазградими.

# 329
Ясно. Значи сигурно след прегледа този петък, ще се видим идното лято.

Общи условия

Активация на акаунт