Хипоспадия - тема 2

• 78 029
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, и аз исках това да ви питам. И на мен ми се струва,4е пишлето е малко ( той е само на 6м де), но е едно такова като гъбка. Дали заради хипоспадията (нашата е най-лека с леко изкривяване) пишлетата на мом4етата са по-малки или така ни се струва на нас майките и има ли изобщо някакъв функционален проблем пишлето с хипоспадия?
Май всички с хипоспадия(от прочетеното до сега) се оплакват от подобно нещо.Май само една мама беше казала че е нормално пишлето. И на мен така ми се струва.

# 541
Дали докторите не премълчават , че при хипоспадия го има и това? Ами как ще създават поколение.

# 542
При нас категорично няма проблем с размера на пишлено. Да имаше изкривяване което към момента е изправено, и всичко си е съвсем нормално, разбира се синът ми никога няма да прилича на нормалните момченца. Но пък не му липсва самочувствие. Сега е на 3г, първа група. И миналата седмица връщайки се от градина заяви, че на момченцата в групата пишките били грозни, а неговата е най-красивата. Mr. Green
Принципно познавам майки на деца с хипоспадия, които се тревожеха за размера, това което им беше обяснено, е че с израстването на детето всичко се нормализира, нараства и пишлено. Освен това физиологична особеност е да се "свива" в нещо като мастна тъкан над срамната кост, и съответно, когато го придърпате размера е нормален. Дано да ме разбрахте правилно, естествено всеки човек е уникален и всеки случай има своите особености. Затова питайте опериращият лекар на детето.

# 543
Аз напоследък много взех да го заглеждам и като го къпя винаги го издърпвам и ми се струва,че наистина все едно е потънал навътре в тестисите.Той си е и пълничък за годините си(на 5,5 г)Та си има и мастна тъкан.При операцията на хидроцелето,др Такова каза че са извадили и доста голямо мастно образование(не се сещам как точно му беше мед.названието). На 13 май имаме час при нея и ще питам за растежа.

# 544
Да, и на моето момче пишока все едно е леко потънал/скрит над тестисите и за това може би изглежда по- малък. Просто не се вижда целия размер, а и като е обрязан няма кожа, която леко да виси над главичката, което също визуално удължава пишока.
Как на всички жени гърдите им са различни? Разни мъже, разни пишки - Embarassed  Laughing
Мен единствени ме притеснява, че дупката не е на върха на главиката, а доста под нея  Tired

# 545
Това "потъване" и аз го забелязах. Ама мисълта ми е, че ако го има и като израстне , дори и при ерекция ,си мисля , че може да си е потънал навътре и да се вижда една малка част. Което ще е пагубно за връзките с другия пол,както и самочувствието и усещането за мъж. Cry

# 546
На мен д-р Такова ми каза, че за в бъдеще няма да има проблем като мъж. Каза, че няма какво да направи за тази особеност, още повече, че при нас пениса допълнително се скрива между тестисите. Надявам се като расте да "изскочи" по- навън и всичко да е наред. По- важно е, че има ерекция, която не знам ако я нямаше дали има доктор, който да помогне за това.

# 547
Да споделя и аз малко прясна-прясна информация Simple Smile
Нашата операция беше миналата седмица. Направихме я в Токуда при д-р Такова. Тя каза, че е изправила пишката и почти не е пипала пикочния канал, защото там изместването е било много малко. Още не съм успяла да огледам какво означава това "почти", но в болницата ми казаха, че операцията е била перфектна и повече няма да имаме никакви проблеми.
Малкият е почти на 2,5 години и понесе всичко изключително леко. След операцията беше добре обезболен, не е плакал изобщо и не се наложи да му се дават допълнителни медикаменти, а вечерта вече препускаше по коридорите Simple Smile Беше с катетър, като краят на маркучето си оставаше в памперса, така че не съм треперила как ще го опазя. Изписаха ни само след 2 дни, като преди това махнаха и катетъра и сега сме само с марличка на пишката.
Аз самата бях сравнително спокойна. Приех, че операцията е неизбежна и колкото по-скоро се направи, толкова по-бързо ще я забравим. Предполагам, че леката степен на хипоспадията е една от причините толкова бързо и леко да мине всичко, но за моето спокойствие допринесе и отношението, което получихме в болницата. Преди операцията му направиха пълни изследвания (казвам пълни, защото сме правили предоперативна подготовка за Пирогов и трябваше сами да обикаляме по лаборатории и прегледи и то само за част от нещата, които му проследиха в Токуда). Анестезиологът ми обясни изключително подробно точно какви упойки ще приложи и какви ефекти могат да се наблюдават, докато отмине напълно действието им. След операцията  д-р Такова беше много отзивчива, без никаква проява на раздразнение отговаряше на всички въпроси на майките. Не на последно място съм много благодарна и на сестрите в отделението, които много се радваха на малкия и постоянно му измисляха разни забавления Simple Smile
Пишката на малкия все още е подута като гъбка и резултатът не може да се види в целия му блясък, но се надявам, че скоро и това ще мине. А дали е малка или не - нямам представа колко големи са пишките на другите деца на тази възраст...
Така протече при нас накратко. Ако някой го интересува нещо конкретно, ще се радвам, ако мога да съм полезна с информация и, надявам се, да ви успокоя поне малко Simple Smile

# 548
Baz,ние сме си от Пловдив и тук ще си правим операцията при доцент Йонков.Препоръча ми го наша позната сестра в детско хирургическо отделение.
До сега колкото пъти сме били,винаги е имало прекрасно отношение.

# 549
И пишлето на сина ми хлътва навътре, но и Такова каза, че няма какво да се направи. За размерът аз бях писала, че докторката каза, че е нормален, "даже голям". На мен също ми изглежда малък, но предполагам е заради липсата на кожа.

# 550
Да не забравяме, че ще расте и през пубертета. Важно е да възпитаваме децата си да са добри хора, да не съсредоточаваме вниманието си върху пишката им. Да не се чувстват различни, да имат самочувствие.

# 551
dany0805 , разказвай като мине , как е минало. убедена съм че и по градове може да се прави, ама няма много информация и мамите ги е страх. И с право де, все пак е за детето.А онази мама дето сега ще я викат на телк комисия , също като мине да каже колко процента са и дали. Ако желае де.  Simple Smile. То всъщност телковете кои месеци се провеждаха?

# 552
След като се подадат документи, изпращат писмо с дата, на която трябва да се явиш на комисия.

# 553
MuJIuHka , права си. Но в един момент детето когато вече е мъж само ще си съсредоточи вниманието там. Знаеш хората какви са. Все някой ще го избъзика и...

# 554
Аз мислех че датите са на някакви определени месеци(комисиите).

Общи условия

Активация на акаунт