Хипоспадия - тема 2

• 78 027
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
FieldsOfGold ,ти плаща ли за престоя в болницата нещо, имам предвид за теб?А тези пълни изследвания , да разбирам че там в болницата са му направени ли? Плащаха ли се отделно?

# 556
Моят син също е със ТЕЛК,но нзн какво повече да кажа а и при нас нещата са комплексни имаме астма и един синдром(не мн известен).При подаването на документите съм дала епикриза от Токуда,че е опериран от хипоспадия но тя изобщо не е упомената в решението на ТЕЛК-а.Там са споменати само астмата и синдрома.Иначе документите ги подадох ноември а ни викнаха на комисия чак началото на април.Дадоха ни 67 процента за срок от 3 години.Чувала съм ,че в различните области е различно времето за одобряване и викане  на комисия.На някой места става много бързо,но тук в Плевен е така 4,5 месеца се влачат. Crossing Arms

# 557
На нас и двата телка ги дадоха със срок за 1 г. Около едим месец след като подадохме документите беше датата за прегледа пред комисия. 50%

# 558
Може ли да ми кажете какви документи се подават и къде се подават? Сори за глупавия въпрос, но едва днес педиатърката "склони" да ни ги приготви, естествено казвайки, че нямаме шанс...

# 559
marychery какво озна4ава това : "......разбира се синът ми никога няма да прилича на нормалните момченца.?" Нали операциите са за това, мом4енцата да нямат занапред проблеми, репродуктивни, функционални, сексуални....? Видимо ли е по-разли4но пишлето от нормалните?

# 560
На 31.03.14 подадох документи в ТЕЛК, днес полу4их писмо с дата на комисия 25.04.14г. Искат: ли4на карта-копие, ли4на амбулаторна карта и амбулаторни листи, епикризи от проведено стационарно ле4ени-копие(явно ако сме правили ве4е операция), вси4ки изследвания направени по други поводи преди явяването в ТЕЛК и подробна етапна епикриза от ли4ен лекакар. Пак ще пиша като мине.

# 561
FieldsOfGold радвам се,4е е минало успешно вси4ко. При нас ще е подобно, д-р Такова каза 4е изместването на канал4ето е минимално, има само изкривяване и вси4ко ще оправи с една операция и престоя в болницата ще е до 5дни. Ние сме малки сега едва на 7м, но ще и се обадя юли месец за дата за операция.
Колко се заплаща за операцията и за престоя в болницата, за малкия и за теб? Предварително казва ли ти докторката как да се подготвиш, какво да носиш, как минава престоя там? Сигурно ще ми възникнат доста въпроси, така 4е ще питам пак.

# 562
Доплатихме само 300 лв. за операцията.
Не съм плащала нищо друго за изследванията или престоя, но бяхме в нормална стая с 4 легла и общи тоалетни на етажа. За самостоятелна се доплаща.
Нямаше някаква особена подготовка за операцията. Най-важно беше да го опазя здрав. 5 дни преди датата пихме превантивно противоалергичен сироп, който Такова ни изписа, защото малкият ми е правил реакции с неустановен произход.
В деня преди операцията ни приеха в болницата, дадохме кръв и урина за изследване, направиха му ЕКГ, минахме консултация с педиатър и анестезиолог и понеже сме от София, ни пуснаха да си спим вкъщи.
На другите деца, които имаха болки след операциите, им даваха от там обезболяващи.
Може би за по-малките дечица трябва да се предвиди храна, ако не са на обща.
За превръзките след това трябва да си купите Бактиграс, но Такова беше забравила да ни каже и първия път също ни дадоха от болницата.
Едно от най-важните неща в багажа според мен - много играчки, книжки и каквото му е интересно на детето да се занимава, да кротува малко повече от обикновено и мама да не полудява съвсем Simple Smile

# 563
petuca@abv.bg, благодаря ти! Направо ще й призлее на педиатърката...

# 564
А сега ме човърка един въпрос във връзка с ТЕЛК-а. Имаме решение от октомври 2013, което е за срок от 2 години. Но по наредбата "инвалидизацията" е до отстраняване на състоянието. Дали имам някакво задължение да уведомя държавата, след като е минала операцията, или си трайкам и 2 години си взимам помощите?

# 565
Според мен си трайкаш,едва ли има някой който е обявил че е излекуван и  да си спре помощите.На самата комисия не ви ли казаха нищо?Както казах вече нашия ТЕЛК е с други заболявания и е различно.

# 566
Baz,ние на 24.03 минахме ТЕЛК (дадоха ни 50% ,като се има предвид,че е най-леката форма,без изкривяване),от май очаквам да започне изплащането.Вчера ме викнаха в закрила на детето и на 24.04 ще отида да си взема социалната оценка.

# 567
Те май повече от 50% не дават независимо от вида на хипоспадията и степента на изкривяване. Сина беше с тежка форма на хипоспадия и с голямо изкривяване, но пак 50% дадоха.

# 568
До майките, минали ве4е ТЕЛК! При прегледа д-р Такова ни даде освен амбулаторен лист и един такъв зелен лист Медицинско направление/искане отгоре вдясно пише до ТЕЛК. Трябва да го нося на комисията на 25.04.2014, само 4е не написа дата отдолу, каза аз да си я напиша тъй като трябвало датата  да бъде до две седмици преди датата на комисията и за да не ходя при нея пак за този лист аз да си я напиша. Правилно ли съм разбрала или може да си е с датата когато ходихме при нея 25.03.14?  извинявам се за тъпия въпрос, но не зная какво да напиша.

# 569
За хипоспадия се дават 50%, нито повече, нито по-малко, независимо от степента.

teonce, и аз не мисля да се набутвам сама, но малко се притеснявам, като изтече срока на решението да не ни викнат пак на комисия и да ни накарат пък да връщаме нещо... Някой, ако е подновявал ТЕЛК, да каже дали задължително се явява или по желание, независимо от диагнозата (предполагам, че принципът е един и същ).

Общи условия

Активация на акаунт