Намаления 2012

• 104 124
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
И аз направих покупки от Комсед. Честно казано Лего не съм гледала, защото не търсим в момента. Купих книжки- от коричната цена (нея няма как да я завишат), заключващи джвъчки на Калпол, сравнено с др. магазини цената им беше съвсем ОК. Шампоанче на Бюбхен, 2 игри, 1 творческа игра, влакчето от Маккуин.  Всичко, което купихме беше на редовни цени, 40% намалено, бързахме и не съм гледала всичко. Но миналата година си спомням, че имаше завишение на цените на някои артикули. Наистина е неприятно точно на Лего да завишават, защото са основни вносители, но може би пък то е и най- търсено.

# 676
al4ojb , къде по-точно се намира този магазин?
Намаленията в Мол Пловдив не са изобщо впечатляващи. Цените ми се виждат изкуствено завишени и 50 % има само на някакви парцали. Аз разчитах на Манго и H&M, но уви- нищо не ме грабна. В сайтовете им има много добри оферти, но в магазините не са същите. Бях вдигнала мерника на една уникална сива пола в Манго, която в сайта им беше намалена от 65 на 30 лв  Crazy , но естесвено в магазина я бяха прибрали  Tired  Общо взето-разочарование.

# 677
В "Дика"- високи цени и смешни намаления!

# 678
Относно Комсед може ли някой да ми каже дали намалението важи и за дрехи?
Вчера вечерта ходих и изнасяха с чували книги...в този смисъл дали сте забелязали дали има книги за възрастни на изд. Сиела, миналата година се обзаведох добре..говоря за този Комсед на бул. Каблешков.

# 679
Намаленията в Мол Пловдив не са изобщо впечатляващи. Цените ми се виждат изкуствено завишени и 50 % има само на някакви парцали. Аз разчитах на Манго и H&M, но уви- нищо не ме грабна. В сайтовете им има много добри оферти, но в магазините не са същите. Бях вдигнала мерника на една уникална сива пола в Манго, която в сайта им беше намалена от 65 на 30 лв  Crazy , но естесвено в магазина я бяха прибрали  Tired  Общо взето-разочарование.

Точно това видях и аз, затова планирам една разходка до София  Thinking

# 680
В Скай Сити имаше и книги и дрешки и обувки. Обаче дрешките като, че ли бяха по- малко като избор. Може би са прибрали известно количество. За мен и с намалението са скъпи. Купих комплект потник и слип на баткото на Чипо, с намалението се върза около 6лв. (около). Ще видим дали няма да се разбримчат след първото пране.

# 681
  • София
В това гет7 са някакви по-ниски цени като гледам...не  е толкова легото по всички други магазини...
Ето например мобилният полицейски комплект - http://shop.bohobby.com/product_info.php?cPath=2_29&products_id=927 без намаление 101 лв.
http://torba.bg/lego-city/9025-lego-city-mobile-police-unit-7288.html 101 лв
http://pate.bg/lego-city/9025-lego-city-mobile-police-unit-7288.html 101 лв.
http://www.corecombg.com/product/3697/lego-siti-mobilna-politsia-7288.html 110лв
http://igra4kibg.com/product_reviews_info.php?products_id=533&reviews_id=46 101 лв...и т.н.
Т.е. не в Комсед е прецедент цената, по-точно това гет дава мн ниски цени...което ест е похвално и нека, който има желание да се възползва...но да не излиза че видиш ли навсякъде е по 79 лв редовна цена, пък в Комсед 110 Wink

Вероятно и с другите  легота е същото положение, ако се разрови човек.

# 682
В това гет7 са някакви по-ниски цени като гледам...не  е толкова легото по всички други магазини...

Комсед са основни вносители на Лего, при тях цените трябва да са най-ниски.   Peace
Много други магазини зареждат от тях.

И като при другите полицейското лего е 101 лв., защо при тях е 110, това е 10% отгоре?  Wink
Със сигурност са вдигнали цените за днес, това го четох и на друго място във форума - хора са видели с очите си как отлепват етикетите, слагат нови, по-високи на картончета, а най-оборотните неща ги изнасят с чували. Аз самата видях по-високи цени на няколко лего-конструктора, които купихме от Комсед преди Коледа - днес бяха на по-високи цени. Много от нещата липсват - търсихме едни лего криейтър коли - нито една нямаше, няма и в онлайн магазина им, а преди Коледа ги имаше всичките. Явно са прибрани. Имам директни наблюдения - живеем на 5 минути от Комсед на Каблешков и ходим често - преди Коледа ходих 4-5 пъти.

Виж, за книгите си заслужава, но аз забравих да погледна, само за лего ходихме днес.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 12:59 от Анонимен

# 683
  • София
Те в сайта принципно почти нищо нямат, а все пак за коледа празниците  също бяха намалявали някои неща... не само лега... та принципно не се знае какво са отлепяли и залепяли...
Не съм им секретарка, не казвам и че са евтин магазин, напротив даже, но да се твърди, че принципно легата са с 30-40% по-евтини навсякъде, сравнение с Комсед е прекалено Wink
Иначе те може да са официален вносител, което надали значи единствен вносител Wink
Както и да е де...хубаво е човек, като купува да се разрови и да намери най-изгодното в момента.
Вие все пак не сте поръчали от другаде, нали? Което е странно след толкова оплюване..дори и само заради принципите Wink

# 684
  • София
Имаше ли опашки в Комсед, че не ми се виси?

# 685
Ние отидохме малко след отварянето, после започнаха да прииждат хора, но опашки нямаше. Може вече да има, не знам. Приемаха още стока обаче. За Легото знам, че доста преди Коледа бяха пуснали намаление за Лего, та сега е нормално да намалят от базовите си цени, а не от вече намалени. Но прочетох и аз, че дори преди Коледните намаления разни артикули са били по- евтини, а сега вдигнати.

# 686
al4ojb , къде по-точно се намира този магазин?
То се пада като застанеш срещу пирожките от дясната страна .Магазина е голям на мен една позната ми каза ,че са производители .Иначе и аз видях че в Диката няма нещо интересно ,а в Кензол ми се видяха скъпички  Naughty

# 687
Не съм им секретарка, не казвам и че са евтин магазин, напротив даже, но да се твърди, че принципно легата са с 30-40% по-евтини навсякъде, сравнение с Комсед е прекалено Wink
Иначе те може да са официален вносител, което надали значи единствен вносител Wink
Както и да е де...хубаво е човек, като купува да се разрови и да намери най-изгодното в момента.
Вие все пак не сте поръчали от другаде, нали? Което е странно след толкова оплюване..дори и само заради принципите Wink

А това болднатото кой го твърди?  
Напротив, казвам, че днес са вдигнали цените, базовите такива и така намалението не е 40%, а по-малко.
И да, не са единствен вностител, а са изключителен такъв: http://www.comsed.net/index.php?p=about :
"Фирмата е изключителен дистрибутор за България на: LEGO, RAVENSBURGER, ZAPF CREATION, BONTEMPI, DISNEY PLUSH", което значи, че ползват най-преференциални цени от Лего. Другите, по-малки вностители, би трябвало да купуват на по-високи едрови цени от Лего и съответно, да продават по-скъпо.
Последно, купихме от Комсед, а не от другаде, защото детето видя рекламата и поиска да отидем. Изненадах се неприятно на касата, дори попитах касиерката защо е такава висока сметката, мислех, че не е начислила намалението - за 2 малки конструктора и 1 среден платихме 150 лв., а очаквах доста по-малко, нали уж 40%. Какво излиза - че на нормални цени тези конструктори ще струват 250 лв. в Комсед? Да бе, да... Нищо, нека мине намалението, ще отида специално да ги видя на нормалните им цени.  

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 19:42 от Анонимен

# 688
  • София
Жасмин - болднатото е заради това
"Това днес го купихме от Комсед за 66,24 лв. с намалението (без намалението 110 лв)
Ето колко е по другите магазини - 79,90 лв.: http://get7.eu/product_info.php?products_id=1132 "
Излиза, че в Комсед редовната цена е 110 лв, във всички други редовната е 79,90... като порови човек във всички други цената е между 101 и 110 без намаления Wink а посоченият сайт е някакво изключение(приятно изключение, разбира се)...
Та от там всичките ми писания. Без твърдение, че Комсед е евтин, по-евтин, най-евтин магазин принципно.  Напротив скъпарски е, но не и толкова, че редовните му цени, сравнени с редовните цени на масата магазини да са с разлика от 30-тина %, колкото горе -долу идва в този пример...
А предполагам, че така или иначе магазините зареждащи от комсед го правят на цени различни от тези, за крайният потребител и могат да избират в последствие какви надценки да си слагат.
И съм сигурна, че независимо, че комсед са официалните представители, изключителен дистрибутор и т.н., някои фирми и сайтове си внасят отделно  Wink

Както и да е де... мн отплеснахме темата.. доста ненужно.
А за това, че легото в БГ принципно е много по-скъпо, абсолютно, който има възможност и желание мн по-насметка е да си поръчва и носи от вън.(ние и точно това направихме за Коледа, вместо за 270 лв, си взехме за 99 долара)

# 689
Излиза, че в Комсед редовната цена е 110 лв, във всички други редовната е 79,90...

Явно не можем да се разберем, съжалявам за което.  Sad
Това 110 не е редовната цена в Комсед, това е днешната цена.
Точно затова се подразних - днес са вдигнали цените, за да дадат 40% отстъпка, а така всъщност реалната отстъпка е около 20%.

Иначе, нормалната цена на един от конструкторите, които купихме е 28 евро, ако си го бях поръчала от Майтойс, щях да платя 55 лв.: http://www.mytoys.de/LEGO-LEGO-4635-Steine-Co-Bausteine-Fahrzeug … a02.02.26/2362037
Ние го купихме с 40% намаление от Комсед за 49,62 лв.... 5 лева кяр Mr. Green

Другият, които е 20 евро нормално, го взехме от Комсед за 32 лв., еха - цели 8 лв спестихме..  Laughing
http://www.mytoys.de/LEGO-City-LEGO-4432-City-Müllabfuhr/LE … a02.02.26/2362014

Третото можех да го купя за 33 евро (65 лв): http://www.mytoys.de/LEGO-City-LEGO-7288-City-Polizei-Truck/LEGO … a02.02.26/2128650
а го взехме днес за 66,24 лв. 40% намалено от Комсед  ooooh!

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 19:01 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт