Намаления 2012

• 104 083
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • София
А това, че за днес малко са завишили стартовите цените - мооооже, за това не споря, това си е нормална практика у нас  и не ме учудва... Simple Smile
В седмицата на легото около Коледа същото беше намалено от 101,90 на 89,90... но и преди това не е било това 80 със сигурност, защото съм го гледала, педи време...
smile3505

# 691
  • София
Момичета, търся хубаво намалено зимно яке за момче на 9-10 години , до 100лв. Виждали ли сте по намалчнията нещо хубаво. В Зара, как бяха цените им и кога ще има намаление?

Днес взех от Зарата-якенце - търсех точно черно , от тези на ребрата. Пише че е за вятър, но си е добре подплатено.Беше 79,90 лв. преди  време - днес го взех за 39 лв.

И аз търся за момче 9-10, харесала съм в Уайкики, но чакам по-сериозно намаления. Дано не свършат, докато си чакам...  Blush Но и в сайта на Зара си харесах по снимка няколко модела, ще погледа в магазина им какво е останало...

Никога не съм влизала в магазин Юник. Обаче от доста време виси оферта на стъклото : Купи за 100, плати 50. Нямам идея какви са цените вътре /може и да не се намери яке до 100лв/, но ако имаш път натам, провери Simple Smile Дано да съм била полезна

# 692
# 693
  • при моите любими
Благодаря ви момичета. Купухме от Зара, това което бях пуснала на линк. Сиво е и на живо е страхотно. Имаше още много готини и трудно избрахме.  Peace

# 694
А това, че за днес малко са завишили стартовите цените - мооооже, за това не споря, това си е нормална практика у нас  и не ме учудва... Simple Smile

В белите държави това се нарича спекулация и се санкционира.  Peace

То и тук по закон се санкционира, ето: http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=1&document_id=524
"Условие да бъде обявено намаление на дадена стока, е тя да е продавана в продължение поне на месец на старата й цена. Така се изключва възможността търговците да спекулират, като първо вдигнат, а след това свалят цените, за да привлекат допълнително клиенти."

И Закона за защита на потребителите:
"Чл. 64. Съобщението за намаление на цените се прави по един от следните начини:
1. чрез поставяне на новата цена до старата, която е зачертана, или
2. чрез думите "нова цена" и "стара цена", последвани от съответните суми, или
3. чрез посочване на процент на намалението, като новата цена се поставя до старата цена, която е зачертана.
Чл. 65. (1) Всяко съобщение за намаление на цените трябва да съдържа старата цена, която търговецът е прилагал през определен период преди датата, от която влиза в сила намалението на цената.
(2) Стара цена е цената, която търговецът е прилагал през период, не по-кратък от един месец преди датата на намалението на цените."

Днес на кутиите нямаше нито една стара цена - всичко беше отлепено. Личи си къде са били цените, останало е лепилото. Само на картонче отпред на стелажа бяха написани новите цени.
Само проверка на счетоводните документи на Комсед би установила на какви цени са се продавали намалените с 40% играчки месец назад.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 18:54 от Анонимен

# 695
  • София
Ако си убедена в разликите в цените - може да подадеш оплакване.

# 696
Някой днес да е ходил до The mall? Чудя се дали да не се разходя  newsm78 В сайта на зара харесах няколко неща и се чудя дали ще ги има  Thinking
Също ме интересуват Гап и Ойшо  Whistling

# 697
Днес бях в Комсед - купихме доста неща , синът ми е фен на Мега блокс и взехме разни конструктори . Продуктите на ИНТЕКС също са с намаление и излизат без пари направо  Simple Smile Моят син си избра за детската фотъойл с табуретка за краката - 38 лв. с намалението .

В Сердика - H&М реално нямат намаление според мен ... Всичко си е на нормалните цени , тук таме в някой кош има намалени боклуци  Confused

Уайкики - страшно ми хареса в сектора за деца / гледах предимно за момче / , както и мъжките дрехи , които също са много готини .
За момченца има супер дънки от 17 до 22 лв. Много хубави пуловерчета - около 20 лв.
Обаче - страшно ме изнервиха - първо на горния етаж касите не работели . ОК . Слизам долу - огромна опашка и работи само една каса  Rolling Eyes Почаках 10 мин. Качих се пак горе - отворили една каса и пак огромна опашка . Двадесет минути не можах да платя избраните неща . Накрая се нервирах , хвърлих ги им и излязох ... Бях взела дрехи за около 250 - 300 лв. и просто недоумявам що за политика е да накараш клиента да те чака като ненормален  Rolling Eyes и в крайна сметка да не вземеш парите  Crossing Arms

# 698
  • София/Благоевград
 Да се оплача. Купих си яке от намалението в  Кенвело. След първото пране/спазих указанията на етикета/ ватата му стана на топки  Confused Естествено в магазина не ми уважиха рекламацията....Tired

# 699
Спец този комплект  на 30% намаление е бил намален от 101 лв и това си го има отпечатано на брошурата рекламираща намалението тогава Wink Което си е много молоумно от тяхна страна.

101 за големия камион, нали? Бил е 101 ненамален за Коледа, днес беше 110-111 лв. ненамален, което е 10% увеличение на базовата цена в рамките на 2 седмици.
И интересно, дори и програмата са си променили, всички стари цени са изтрити от нея - като се учудих от сметката, касиерката ми показа екрана да видя - стари цени нямаше, нито намалението въведе, имаше ги само новите цени - явно променени централно.
А би трябвало да се отчита базовата цена, после да се въведе намалението (отстъпката), както примерно съм виждала на касите на Пийк енд клопенбург, H&M и други чужди фирми.
Може би някой ден и българските фирми ще се доближат до добрите търговски практики на белите държави.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 19:52 от Анонимен

# 700
  • София
да намерих сега брошурата, точно е бил намален от 101,90 на 89,99.. но каквото-такова, аз няма да се учудя, ако кажат, че това ще са новите цени на 2013, въпреки, че нито са нови  серии, нито ново зареждане със сигурност сега.
Четох и по някакъв друг форум фенски на лего по въпроса, имало и според тях някои наистина завишени леко цени, но имало и някои напълно реално  намалени, че и с повече от 40%, които им излизали в момента по-евтино от колкото ако ги поръчват от чужбина... явно си е и до комплект.
Иначе, да редно е да има и стара и нова цена при намаления, до сега винаги и при тях така е било и по коледните намаления си имаше по 2 цени.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 17:05 от Angel_Dust

# 701
  • София
 В Карфур в България мол са обявили до 50% намаление на бельо и пижами.

# 702
Ккави ти български фирми и бели държави  ooooh! Щом и Карфур се изтарикатиха и точно в началото на намалението цените на определени неща бяха завишени с поне 30% и после намалени с 50% заради намалението, то за какво си говорим  ooooh!
И дори и да ги сезираш пред закона, то как ще докажеш, че таци цена вчера наистина е бла такава? Документите в крайна сметка са си техни и едва ли са рискували да не ги коригират.

Дори и в Белгия като живеех, на талибанския паразр (както си го наричам галено) по намаленията юли имаше пак спекулации. Панталон, който си купих седмица по рано за 10 евро, беше намален на 50% от 16евро на 8е  ooooh!

# 703
аз няма да се учудя, ако кажат, че това ще са новите цени на 2013, въпреки, че нито са нови  серии, нито ново зареждане със сигурност сега.

Реалните цени ще се видят след намалението, нека изчакаме 5 дни.  Peace

# 704
Цитат
Реалните цени ще се видят след намалението, нека изчакаме 5 дни. 
..Тоест след 5 дни приключват намаленията ли???? ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт