Всяка нощ безсъние...?

• 2 918
  • 28
  •   1
Отговори
 [smilie=smile3507Здравейте мами, момченцето ми е на годинка и вече от 5-6 месеца се буди всяка нощ и будува по 2-3 часа. Няма никаква видима причина - не е от глад, от зъбки......Вече съм крайно изморена. Дали някоя от вас е имала подобен проблем и е успяла да се справи с него?

# 1
Ние сега отново си будуваме с малкия(6м). Заспива към 9-10 и 11 здължително е на линия и си откарваме до 01:00-2:30. Сутрин се буди към 10. По колко спи денем? Да не би да му идва в повече сънят и за това вечер да бодърства?

# 2
  • София
Дали някоя от вас е имала подобен проблем и е успяла да се справи с него?

Аз  Grinning Само дето не съм се справила аз, въпреки отчаяните ми усилия, а просто отмина.
Една година не бях спала. Крайно изморена е меко казано - имаше период, в който не излизах на разходка с детето, защото нямах сили да ходя и щях да се простра някъде навън по асфалта. Четях, пишех, пусках и тема за този проблем. Съвети - всякакви, предположения - всякакви, всичко опитах. Искаше ми се някой да ми каже - направи това и това, да го направя и да се спи най-накрая. Не и не. Накрая лека полека започна да спи все по-добре и по-добре, сега не мога грам да се оплача. Това с будуването по два-три часа беше, когато проходи - събуждаше се нощем и ставаше да играе, идвахме в хола, той играеше, след 2-3 чАса си лягахме пак... И бях сравнително доволна, защото все пак някакъв сън имаше.
Много ми се иска да мога да ти дам правилният съвет, който ще подейства наистина. Има толкова много теми по въпроса с безсънието - с лопата да ги ринеш. Прочети ги, изпробвай съветите, да не се повтарям и тук. Дано нещо помогне. Единственият съвет, който аз мога да ти дам - търпение. Колкото и безсмислено да ти звучи  Hug
ПП Сънят на моето дете се подобри, след като проходи - за информация казвам само. Не при всички деца става. Твоето ходи ли вече?

# 3
  • София
 Моят син от около година до 1,6г се събуждаше в 4 и до 5 гледахме Рапунцел. Само така кротуваше и заспиваше отново. После тъкмо се унеса и хайде в 7 и 30 е на линия. Изморително е, но какво да се прави...

# 4
И ние сме в този период,от всичко до сега което съм пробвала,действа само търпението,и да се ядосвам и да пъшкам детето иска да си играем,в комбинация ,че е палава и ревлива по цял ден  #Crazy,таткото става и той с нас ,защото тя застава на вратата и плаче докато и той не дойде и така цялото семейство задружно будуваме Whistling

# 5
  • София
и моето се буди..не иска да играе, но се буди, върти се, мрънка...а аз се върнах на работа и не знам до кога ще издържа, днес направо заспивам права Confused

# 6
  • София
Аз.
А е на 3 години вече.
Така че... не знам как бих могла да те успокоя Wink

# 7
  • Varna
Тъкмо щях да пиша, че моето Диване не спря да реве до 2 годинки и 4 месеца и гледам Marleen  Hugбила по зле и от мене. ooooh! След това малчото си спеше нормално. Няма да забравя, че първата ми спокойна нощ през която не съм се събуждала ни веднъж, беше на 24 срещу 25 декември. Направо си беше голям празник, ейййй Laughing

Търпение му е майката...Бях доста се изнервила, но стисках зъби....И станах като съща бАралинка от недоспиване Laughing

# 8
Беба се будеше през няколко часа през нощта и искаше да суче, докато се приспи. После не можех да я върна в нейното легло, защото докато я пренасям пак се събуждаше - и всичко отново. Понякога се разсънваше и трябваше да играем по 1 час или повече. Това при заспиване 10,30  - 11,00 вечер и окончателно събуждане най-късно до 7 сутринта. Вече изобщо не бях на себе си от недоспиване.

Установихме, че когато мен ме няма в стаята, се буди за малко, но не мрънка и пак си заспива в нейното легло. Така че се изнесох за седмица да спя в друга стая. Спеше с баща си в стаята. Започна да се буди все по-рядко и почти без да мрънка. И вече си спи по цяла нощ.
Явно съм голям дразнител, заради сученето. Това кърмене при поискване си има и недостатъци.

Беба е на 1 год. Все още не смея да кажа, че окончателно ми се е разминало будуването, но се надявам да е трайна промяната.

За синът ми беше достатъчно да се правим на заспали, когато се разбуди и си заспиваше пак сам. Мноого са различни децата.

# 9
И ние играем  Crazy До кога не знам. Ама свикнах вече да спя по 3-4 часа на нощ и съм ОК  Crazy Ако дремна и час през деня съм направо пушка  Mr. Green

# 10
С времето ще отмине, но след колко точно време - никой не може да каже  Peace Ако през деня детето спи по-малко, а вечер го поизморявате от игра, може и да има ефект. Късмет!

# 11
  • Mediterraneo
Израстват се тези неща. От позицията на времето вече съм забравила тези несгоди и ми е чак смешно за какво се пускат теми  Mr. Green Но недоспала съм била и аз, със сигурност. Започна да спи спокойно и непробудно след като я отбих, на година и 9 месеца. Че и в нейното легло започна да спи, сега даже да я гушкам не идва в нашето  Confused

# 12
  • София
От позицията на времето вече съм забравила тези несгоди и ми е чак смешно за какво се пускат теми  Mr. Green

Тарт, явно е минало повечко време, отколкото при мен, защото на мен хич не ми е смешно, като видя такава тема. Още са ми пресни спомените за този кошмар, тази средновековна инквизиция, наречена безсъние  Crazy Въпреки, че е минала почти година. Наистина съчувствам на всички, за които този период все още не е отминал. За това си абсолютно и тотално права и за мен няма друг начин да накараш детето да спи
Банално, но... търпение му е майката  Peace

# 13
За моя радост не съм имала този проблем. Но, наистина разбирам майките, които прекарват в безсъние нощите.  Може би трябва да се намали дневният сън  на децата и да лягат малко по-късничко вечер ( ние заспиваме към 10.00 - 10.30 часа)

# 14
  • Mediterraneo
Аз по принцип съм поспалива твар, много обичам да спя и ставам направо зла, ако не съм доспала. Та мъжът ми със сигурност си спомня по- ясно от мен тази инквизиция  Mr. Green С хубавото бързо свиквам иначе, затова съм склонна да забравя по- лесно преживяното, щом веднъж вече сме започнали да се наспиваме като хората.

Общи условия

Активация на акаунт