Всяка нощ безсъние...?

• 2 921
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
За 4-5 месеца безсъние да пускаш тема?! Stop 
Има къде- къде по-тежки случаи.
Моят син се будеше и ревеше през нощта от 10-тия си ден до 2 годишен. Всяка нощ, по 2-3 часа реване и люшкане на ръце, в 5-5.30 окончателно сутрешно събуждане.
Всъщност спря да реве, когато окончателно махнахме нощния памперс.
После още 4-5 месеца, до към 2 и половина, се будеше по 1-2 пъти на нощ , за да ходим до тоалетната, като след тези пробуждания заспиването беше също трудничко/ с люшкане на ръце/.
Другият съвет, който чета , че се дава през пост- Да намалите дневния сън....
Смятам, че би било голяма грешка, обикновено децата, които не са спали пълноценно през деня са допълнително изнервени и превъзбудени и през нощта. Най- много да се получи обратен ефект.

# 16
  • Бургас
Ей ме на със същия проблем.
Писна ми, а изход не виждам.
Малкото е на 11 месеца.Буди се всяка нощ да се кърмим откакто се е родил и така се приспива.Когато не успеем и така да се приспим, трябва да ставаме.
Разходки ли..., не издържам да се разходжам, защото сън няма системно през нощта, а аз се измарям на половиния час и ми се вдига кръвното.
Искам си съня, искам детето ми да си спи в кошарата, а не на спалнята, искам да спре да суче когато и колкото си поиска през нощта, искам си и мъжа до мен в спалнята, но много искам май  Joy

# 17
  • Mediterraneo

Искам си съня, искам детето ми да си спи в кошарата, а не на спалнята, искам да спре да суче когато и колкото си поиска през нощта, искам си и мъжа до мен в спалнята, но много искам май  Joy

Ще стане, де! Потърпи още година само  Laughing

# 18
  • София

Или пък две  Wink Мойто почна да спи както трябва около 3г. възраст. Първата година - айде кърмене, после отказване, после - не знам какво, но се будеше между 2 и... 22 пъти на нощ. Мислех, че няма да оцелея, ама ей ме на!  Crazy Даже върнах жълтата книжка и поисках второ дете... което все се надявам да не е такова диване.

# 19
Ние сме в 12тия месец, забелязала съм, че когато не е спал достатъчно през деня, да кажем веднъж за час, час и половина, вечерта спи много неспокойно. Буди се по 3-4 пъти, мрънка, понякога става да играе, но личи че му се спи. А когато си направи две приспивания по около 2 часа денем, през нощта спи по спокойно. Така, че не е задължително да е крайно изморено и превъзбудено през деня, че да спи вечер. На моя позната пък бебето денем се скъсва да спи, нощем будуват по 4-5 часа Crazy

# 20
С този сън и аз ще се побъркам, не знам какво да правя.Ние сме на 9 месеца(близнаци), момата почти всяка вечер се буди да си играе по 2,3 часа, съответно после спи до към 7часа, а младежът спи много неспокойно, то е рев, въртене и става към 5:30 или 6 часа.Какво ли не съм пробвала и мляко през нощта, и по малко сън през деня , нищо не помага явно докато не си го израснат няма да има сън за мама. Какво да се прави 9месеца изтърпяхме още ще потърпим

# 21
  • София
kengorooo, в отминалият вече период на безсъние все си мислех, че можеше и по-зле да е - ами ако бяха две бебета  Laughing Сестра ми има близнаци, които също не спяха като бебета, та имам представа какво е с две, ужас. Едното ако спи по случайност, другото ще ревне и ще го събуди... Надявам се само да има кой да ти помага, иначе една голяма  Hug от мен и много кураж - ще отмине, със 100 % сигурност! Стискай зъби и не се предавай!  Peace

# 22
  • Бургас

Абе търпеливо маме съм, да видим!
Моя младеж скоро ще прави годинка и си е все същото нощно сукалче  Laughing
А мамите, които са с близнаци и неспокойни деца, направо не знам как издържат и дано бащите помагат през нощта.

# 23
Ба помагат - спи кат' пън  Mr. Green

# 24
  • Sofia
Здравейте, от известно време и нас ни тресе синдрома" спеднощна игра". Ние сме на 1г и 1м, по принцип спеше много не спокойно - будеше се по няколко пъти на нощ и плачеше,но после пак заспиваше. Мислехме, че е от зъбките, след това мъжа ми реши, че тъй като спи с чувалче, то и пречи, като махнах чувалчето вече започна страшното. По принцип си ляга 8-8,30ч , но към 11,30 -12,00 със страшен писък и рев се събужда, като я гушна, тя се извива и се измъква(тръшкайки се) и в момента в който е на пода всичко е ОК!Започва се обикаляне и игра - та до към 2-3,00ч. Тъй като сега не излизаме следобед реших, че може да от това....вчера бяхме час и полувина навън, слагам я да спи и по късно- 8,30 -9,00. Нощес се събуди - игра си в кревата, скача малко, но не е плакала и искала да излиза от него.Тоест, аз си лежах и кротувах....после съм заспала, я тя кога е заспала незнам. По принцип не се къпеме в коритото всяка вечер.Имам голяма и дълбока мивка и ми е перфектна да я изкъпя цялата там. Сега съм решила, студ, мраз и следобед навън, вечер вана...пък ще видиме. Ако има ефект ще пиша.Имам кака на 9 години, тя също се будеше като бебе много, но никога не е играла...Явно си е до дете!
Поздрави и здрави нерви!

# 25
  • Mediterraneo
Ба помагат - спи кат' пън  Mr. Green

По- добрият вариант, отколкото да се буди с бебето и да мрънка и той  Mr. Green

# 26
нашият татко спи в другата стая, но обикновено по някое време към 3-4часа през нощта му , когато е нетърпимо положението, му пращам компания да не е сам  Mr. Green

# 27
  • Sofia
За почти четири години съм спала цяла нощ има-няма 20 пъти. До втория му рожден ден спяхме заедно, за да мога максимално бързо да го приспя или успокоя като се събуди. НАучих се бързо да заспивам. През един час се е случвало да се буди. През последната половин година си има стая и взе да се буди по един път на нощ. Ако имам късмет го успокоявам и се връщам в леглото си. Ако не - реве по 15 минути без да е ясно буден ли е или не и оставам да спя при него. Купихме си огромна спалня, за да има място и за него ,  а на детето купихме голямо легло, за да има място и за мен Laughing
Слава богу ми е спестил ужаса да будува часове през нощта.

# 28
Пусни търсачка .
Темите са милион...
Колко съм ги чела и аз . Simple Smile
Ще мине

Общи условия

Активация на акаунт