Кое е най-смахнатото нещо, което сте правили импулсивно?

• 9 132
  • 116
  •   1
Отговори
  • София
Всеки е имал някакви малки или големи импулси да свърши нещо необмислено и шантаво. Дали ще е да си боядиса косата в лилаво или да си обръсне половината глава в 3 през нощта или да се запише за скок с парашут, въпреки че се страхува от високо (всички изброени съм ги правила, така че боравим със съвсем реални примери 🤣).

Какви са вашите импулсивни хрумки и смятате ли, че зад всяка от тях има някаква много по-дълбока причина/травма, която по този начин подсъзнателно "лекувате"?

# 1
Импулсивна съм само в покупките си. За всичко друго съм много предпазлива. Преди няколко дни поръчах  от сайта на Гучи обувки за мен. Преди да премина към плащане, спонтанно поръчах още едни от същите, но мъжката номерация.

# 2
Да се кача на самолета за среща на сляпо с жена с която съм се запознал само трийсет минути по-рано в интернет. Да заложа всичките си спестявания на бейзболен мач. Да поканя на среща жената, която чака пред мен на опашка в магазина. Има и други примери но са в категория 18+.

# 3
Целият ми живот е на импулси. Не планирам нищо, защото колкото пъти съм пробвала, винаги нещо проваля плана.
От сватбата, през децата, работата.... до обичайни ежедневности като пазаруване и пътувания - всичко е импулсивно - щрак-прак. Толкова.
Такива козметични импулси, като изброените, даже не ги отчитам.

# 4
  • Далечният изток
Май по-сериозните неща като образование, работа, връзки, дете, не съм ги премисляла и планувала, там действам рисково и импулсивно. Но пък те не са смахнати...
Смахнато може би, постригах дълга до кръста, огромна къдрава коса, съвсем късо, бях на 17. Още не мога да си обясня защо го направих. След това такава коса не можах да пусна.

# 5
  • SF
Импулсивна съм само в покупките си. За всичко друго съм много предпазлива. Преди няколко дни поръчах  от сайта на Гучи обувки за мен. Преди да премина към плащане, спонтанно поръчах още едни от същите, но мъжката номерация.

И аз съм така. Вчера съвсем импулсивно дадох много пари за панталон, който реално не ми трябва. А и не е подходящ за сезона. Но толкова ми хареса, че вече е мой! Днес виждам един от любимите ми парфюми в сайт, много намален. Имам и код за допълнителна отстъпка. Имам поне 10 нови парфюма по същите причини и един клик ме дели от това да се сдобия и с този. Но го обмислям и не е по темата.
Иначе не съм импулсивна. Аз съм от тези, които се наумуват, докато лудите се налудуват.

# 6
Купихме си апартамент за една седмица от прочитане на офертата до подписване. И то без да сме търсили - видяхме, харесахме, поискахме среща, получихме оферта, на следващия ден подписахме. Това води ли се импулсивно?
Иначе май не се сещам. Освен някои любовни афери, ама там е съвсем нормално.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 23:47 от Черна станция

# 7
Много смахнати неща съм правила импулсивно. В момента се сещам за едно. В зората на демокрацията, някъде към 19 г. да съм била решихме с още три приятелчета да тръгнем пеша от София до морето. Не по пътя и не на стоп, а през планините. Рила, Родопите, Сакар, Странджа и така до най-южната точка на Черноморието. Сървайвъри Joy Начертахме набързо и в еуфория маршрута. Естествено имаше места където трябваше и с автобус да се придвижваме, но не бяха много. Изобщо не знам как сме си го представяли и сме си мислили, че ще се случи. Абсолютно импулсивна и необмислена постъпка. Тръгнахме след два дена с по над 20 килограмови раници и помъкнали палатки, спални чували, въдици, дрехи за планина, дрехи за море, купища храна. То бяха години, когато не знаехме дали и хляб може да намерим в някой магазин по пътя, а за в планината изобщо не говоря. С рейс до х. Мальовица отидохме и от там започна истинското приключение. След четири дена на пълна изнемога, ходене по 8ч. на ден с този товар, спане по заслони и хижи успяхме да се доберем до Пловдив ни живи, ни умрели и директно се натоварихме на влака. Малко безславно завърши Blush

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 14:01 от Tortilla Flat

# 8
  • София
Пазарувам импулсивно, особено козметика. Решавам, че без това червило или спирала просто не мога и се хвърлям.
Импулсивно си направих пиърсинг на езика на 17, стана страшен скандал с родителите ми и го махнах.
Оттогава премислям, преди да действам.

# 9
Срам ме е да си призная, но никога нищо импулсивно не съм правила. Не съм такъв тип. Но много бързо съм вземала важни решения, почти за 2- 3 минути, да се омъжи втория път и да си купя точно тези два апартамента. Дадох предимство на интуицията си.

# 10
Много такива случки имам. Но примерно...
На 17 г. Съм. Излизам да пия кафе ранният следобяд с приятелки. Лято е. Последният ден на месец юни. От дума на дума, приятелка предлага да идем до Бургас на стоп, за да посрещнем изгрева на Джулай морнинг на плажа.
Нито съм казвала на някой къде отивам, нито имаше мобилни устройства тогава. Какво ли са си мислили родителите ми?
И излязохме на магистралата две млади момичета и махаме да ни спре някой.
Спря един тираджия. Настани ни. Попита за къде сме. Казахме. И каза, че и той е за там. Моята приятелка беше супер сладкодумна и човекът даже ни закара почти до морската градина.
Бях с някакви дребни стотинки в джоба. Изкарахме си супер. Запознахме се с куп хора, хапнахме и пихме. Върха на късмета беше, че намерихме познати на плажа, които на другата сутрин ни прибраха.
Луда работа. И невероятен късмет.
 Сега като родител намирам това поведение за пълен ужас.
Надявам се детето ми да се метне на баща си. Simple Smile

# 11
Много подобни случки имам и аз, metal.vixen. Направо не мога да си представя родителите ми как са ме изтърпяли. Е, уж пълно доверие си имахме, ама. Единственото, което искаха е да им се обаждам. Ама и аз бях много луда. На 16г. май бях когато с приятелки отидохме до морето тайно. Не помня какво сме лъгали. Нямахме пари даже за квартира. Спахме в някакви лодки на пристанището. Парите ни стигнаха за една вечеря с цаца и билета за обратно. Добре, че не сме се возили на стоп. Кой знае какво можеше да се случи.

# 12
Нах.
Нищо.
По-скоро дребни неща.
Като нов харпун или някакви маратонки които не ми трябват.
Или да хвана пътя към Гръцко, като се ядосам на нещо.

# 13
  • София
Мислех си, че аз съм куку, но дотук почти всички ме биете с импулси. Евала!
Пътешествията до морето най-много ме впечатлиха. Аз бих пробвала подобни щуротии като се пенсионирам, ама тогава надали ще има много мераклии да ме возят на стоп 😃

# 14
Мислех си, че аз съм куку, но дотук почти всички ме биете с импулси. Евала!
Пътешествията до морето най-много ме впечатлиха. Аз бих пробвала подобни щуротии като се пенсионирам, ама тогава надали ще има много мераклии да ме возят на стоп 😃
нах
по-добре не чакай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт