Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 104-тa тема

  • 191 719
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
  • varna
  • Мнения: 676
Venetta,тортата ти изглежда невероятна!  bouquet

# 31
  • Мнения: 7 433
   Невероятни вкусотии ,момичета !  Hug  bouquet
   По-късно ще ги изкоментирам ...

    Засега за "запис"  Grinning

Мексикански сладки:



Бисквитки "Шоколадови трюфели":



Сладки палачинки с извара и стафиди:



И солени палачинки ,гарнирани с чушковия конфитюр на Лабрекс:

# 32
  • Мнения: 646
Благодаря за новата ни темичка   bouquet

Домашни Еклерчета   chef

# 33
  • Мнения: 13
иланг-иланг , идвам ти на гости  Laughing Тези сърмички...мм  Mr. Green
Аз в събота се занимавах да правя мъфини, защото мамчето ми подари формички и нямаше как да не ги изпробвам  Heart Eyes
Развали ми се фотоапарата  Cry и ще кача снимки по-късно  Simple Smile

# 34
  • Мнения: 4 864
От мен:

Днес..едни меденки на Джемма:



Праз с ориз...пак  Embarassed



Пълнен шаран..малко подранихме


Боб..нещо като чорба се получи Sad

# 35
  • Мнения: 183
Записсссссссссс   chef
Много е вкусно при всички, моето пиленце още се пече, после ще го снимам

# 36
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ПЕПИКА СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ ЗА ТЕМАТА! newsm51

Невероятни сте момичета!

За запис от мен


Хапки от сирене, кашкавал със сусам на Илианка



ЗЛАТНО ПИЛЕ на Лабрекс  newsm51



и една питка бриош





Марокански сладкиш

# 37
  • Мнения: 148
Moмичета,връхлитам със въпрос но ми е много спешно.Имам около 30кг свински бут и искам да го сложа във буркани.Питах на няколко места и всеки различно ми казва,един2,друг 3,трети 4 часа.Последно не мога да реша колко да го варя.Ако някои е правил моля да ми помогне.

# 38
  • Мнения: 3 450
Moмичета,връхлитам със въпрос но ми е много спешно.Имам около 30кг свински бут и искам да го сложа във буркани.Питах на няколко места и всеки различно ми казва,един2,друг 3,трети 4 часа.Последно не мога да реша колко да го варя.Ако някои е правил моля да ми помогне.
Аз варя 3часа като предварително леко запичам месото.

# 39
  • Мнения: 18
Moмичета,връхлитам със въпрос но ми е много спешно.Имам около 30кг свински бут и искам да го сложа във буркани.Питах на няколко места и всеки различно ми казва,един2,друг 3,трети 4 часа.Последно не мога да реша колко да го варя.Ако някои е правил моля да ми помогне.
Аз варя 2 часа след предварително запичане леко да побелее и да си пусне кървавия сок

# 40
  • Варна
  • Мнения: 202
Пепика мерси за прекрасно вкусната темачка
Бианка прекрасни торти си направила
Пепи чудни са бисквитките
Лабрех вкусна закуска
Вени разкошна цветна тортичка...Лабрех ще се резна едно парченце
Све чудни фокачи
Тайна питка с крилца вкусно
Еликсир много апетитни са хапките
Селма супер сладичко
Зиче прекрасно меню
Всички на всички е превъзходно приготвено
За вечеря набързо пилешки дробчета с праз на фурна


 

# 41
  • София
  • Мнения: 2 531
Меденки - първи рунд!



Моля за експертен съвет!
спазих точно дозата и тестото беше ужасно лепнещо.
До топчета ги докарах, но не би станало за разточване и изрязване на формички.
Трябваше ли да добавям още брашно?
Иначе са вкусни много. Даже по-сладки отколкото трябва, щяха до понесат още брашно  newsm78
Приличат на курабийки  Rolling Eyes

# 42
  • Мнения: 7 433
alpha_beta, харесвам меденките ти ! Heart Eyes Не знам по каква рецепта ги направи ,но според мен точно такива трябва да се получават . Като курабийки .

   За да разточа тестото бих го сложила в хладилник за известно време и после бих го обработила .  Peace

  Зиче, заинтригува ме с този Марокански сладкиш ! Не съм опитвала такова нещо (там)  и съм сигурна,че съм пропуснала много !  Grinning

  Меганс, благодаря ти ! Винаги имаш по 2 мили думи за всички ! Много е приятно! Много !  Heart Eyes Hug
   С вкусните си дробчета ме подсещаш какво да сготвя утре за домочадието !Страаашно са апетитни!  Crazy

 KaRoLa, и твоите меденки са симпатяги !  Grinning
 Весето, сполучливи еклерчета !  thumbsup С масло ли ги правиш или с олио (за тестото питам) ?

# 43
  • София
  • Мнения: 2 531
Селма, благодаря за съвета!
Следващия път ще пробвам с охлаждане на тестото!

# 44
  • Мнения: 9 451
Moмичета,връхлитам със въпрос но ми е много спешно.Имам около 30кг свински бут и искам да го сложа във буркани.Питах на няколко места и всеки различно ми казва,един2,друг 3,трети 4 часа.Последно не мога да реша колко да го варя.Ако някои е правил моля да ми помогне.

не го препичай, ще му идат соковете  Peace  И после няма да имаш желе в долната част на буркана, кщогато е сварено.
Нарежи си месото на парчета, посоли. На кг/месо - 18 гр. сол трябва да сложиш. Нареди на наклонена повърхност да се отцежда за 1 вечер (студено е)
После подсуши с меки кърпи месото (не едно по едно парче, а притисни кърпите отгоре, после разбъркай месото и пак го попий с кърпата) 
Нареди в буркани и вари 2 часа. Три часа е прекалено много, няма смисъл от толкова варене, а и после като отвориш буркана и вадиш ще ти излиза на парчета, не цяла мръвка.
Вярвай, всяка година прави първо шиле, после свинско, а до скоро - и пиле

Общи условия

Активация на акаунт