Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 761
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
  • Germany
Първо се успокой! Виж дали може да се залепи с Капчица или нещо от сорта. Опитай с пулверизатор от друго шише. Помоли някой друг да погледне. Ако и това не помага - клещите и прехвърляш в друго празно шише. Няма нужда да се натоварваш, все пак не се е счупило шишето, защото тогава щеше да го намразиш до гроб Wink
Санталът е от съставките, които не са ми на сърце в парфюм. В малки дози го понасям, но като цяло ми носи доста ретро и архаично усещане. На мен ми мирише на старата дървена кутия, в която прадядо ми си държеше бръснарските принадлежности. На светло дърво, поело екзотични подправки. Или на стара къща, тъпкана с чеизи и непроветрявана дълги години. Индийските ресторанти миришат на сантал за мен. Усещам го свръхмощен в
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Samsara-55.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Santal-Majuscule-15547.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Santal-de-Mysore-5198.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/Praline-d … Santal-12143.html
Усетих го и в Индокитай на PG, а толкова много ми харесва началото му Sad.
Пробвай ги и ще видиш колко ясно ще започнеш да го разпознаваш. Не познавам Boss Orange Peace

# 151
  • София
От къде мога да купя празно шише?

# 152
  • София
Благодаря за инфото, ковачева Peace
Аз все още съм на ниво масовка, явно не съм прихванала парфюмната треска в такава степен Crazy .  Но пък покрай вас, почти всяка вечер след работа се отбивам я до БЗ, я до някоя друга парфюмерийница с проучвателна, не толкова покупателна цел. Май трябва да благодаря на капризния си и непривикнал на тежки миризми нос, че иначе щях да се вкарам в преразход Mr. Green И аз като cayenne осъзнах, че ако искам да обогатя парфюмния си гардероб, трябва да се образовам повечко по темата - дори и ако това означава ръкавите на всяка моя прясно облечена блуза да миришат на поне 2 парфюма Party

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 16:15 от Mini Rebel

# 153
  • Чукарландия
Момичета, моля за помощ  Cry. Преди малко се стреснах нещо и изпуснах новия ми Ели Сааб...пулверизатора се счупи и не мога да го наместя...парфюмът просто ще се отиде ей така, а така добре се спогодихме с него. Идеи? Направо ще се гръмна, с такъв мерак си го купих  Tired Confused Cry.

По същия начин на мен ми се развали пръскалото на J`adore. Ако можеш да отвориш капсулата (с върха на остър предмет, пр. нож) и да го прелееш в друг флакон. Peace

# 154
  • София
Бях до Рефан ми отказаха ми продадат шишенце, предложих да купя и парфюм, да платя допълнително, с двете деца  бях и пак ме отрязаха. Нямам идея от къде другаде мога да купя празно шише с пулверизатор. Направо ще го метна тоя парфюм, толкова ме е яд да го гледам такъв счупен.

# 155
# 156
  • София
Little Evil, поръчай от ибей.
Колко мл шише ти трябва?

# 157
Little Evil, не взимай прибързани решения. Наистина се успокой. И аз съм се паникьосвала така, не само за парфюми, но бързането до нищо добро не е довело.
Имаш ли празно шише от друг парфюм. Не за да прехвърляш в него, а за да вземеш неговото пръскало. Някои могат с клещи да се разширят и да се измъкнат и сложат на друго шише.

Аз два дена се опитвам да вникна в PG08 Intrigant Pachouli на Parfumerie Generale. В началото ме удари тройна доза от стари червила и бабешки дървени скринове. Но после зави към вишни, виолетки и туберози, като навън ми е сочен, вътре ми е пудрен. Шантава работа! Накрая е дори креместо пачули - много приласкаващ! Какво развитиеее, какво чудо! Много комфортен в студа, отива си на вълнени пуловери и кожени ботуши! Името му е много точно избрано! Поредното голямо Очарование от мосю Гийом! Хлапето, обаче, каза, че мирише "грозно" на първо подушване след пръсване, а пък не спира да ме гушка и целува след това, щом е до мен!

# 158
Бях до Рефан ми отказаха ми продадат шишенце, предложих да купя и парфюм, да платя допълнително, с двете деца  бях и пак ме отрязаха. Нямам идея от къде другаде мога да купя празно шише с пулверизатор. Направо ще го метна тоя парфюм, толкова ме е яд да го гледам такъв счупен.

така съм си купувала празно шише - занесох едно от мин. вода, за да ми сипят 50те мл. парфюм и да ми дадат чисто шишето - така и не разбрах защо продавачката не пожела да й платя парфюма и да не ми го дава реално  ooooh!

# 159
  • София
Колко мл шише ти трябва?

50, парфюмът си го купих преди десетина дни.

# 160
  • Чукарландия
Колко мл шише ти трябва?

50, парфюмът си го купих преди десетина дни.

При нас пък си продават в Рефан празни шишета, без проблем и 50 и 100 мл-ови, и стъклени и алуминиеви флакони. Мога да ти взема и да ти пратя, но съм далече, ако решиш - свиркай. Peace

# 161
  • София
Много обичам да гърмя на сляпо  Mr. Green Освен неизбежната тръпка, не мога да не отчета, че имам много повече стопроцентови попадения и любови от стрелба на сляпо, отколкото от покупка след проба. Особено ако пробата е била на среща - изобщо не получавам нужните впечатления на срещи, затова вече за мен срещите са с единствената цел да видя приятни хора и да се заредя емоционално, а не парфюмно  Heart Eyes
Всъщност стрелбата на сляпо рядко ме притеснява. Едно, че получавам най-обща ориентация от мнения в темата, от инфо във фрагрантика и второ - не купувам на сляпо изключително скъпи брандове (напр. Том Форд, Парфюмери Женераль... но пък Пиге мога да си го гърмя наред, всичките му май са мои  Mr. Green ). Цената на един парфюм не е определяща за това дали ще го харесам. Имам парфюми и за 30, и за 300 лв и най-любимите ми не са най-скъпите.

По темата - тазгодишните ми внезапни находки са Джил 4 Джил Сандер, Колон 68 Герлен и Ести на Ести Лаудер. Никой от тях не е на сляпо, но пък ме треснаха най-силно и ги придобих на секундата, при първа възможност.

# 162
  • София
Bbella, ще ти пиша л.с.

# 163
  • Чукарландия

Ок. Peace

ПП Отмъкнаха ми Виза-та под носа и сега съм много тъжна. Sad
А така се бях настроила, за Коледа да е при мен. ooooh!

Не е било писано. Tired

# 164
  • София
Little Evil последно купих много хубави стъклени 50 мл шишета преди месец от малко магазинче. Не си спомням точно дали беше на ул. Асен или Борис, в отрязъка между Солунска и Алабин. Там се продават наливни реплики. Моля ако някой се сеща за по-точен адрес?

Цитат
Някакви мнения за сухото олио за тяло на Л'Артизан?
Сега го виждам за първи път - много примамливо smile3506

Общи условия

Активация на акаунт