Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 628
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
Привет, парфюмни дами!  Hug
Не съм писала от много отдавна, дано ме помните.  Grinning
Тази година бе богата на парфюмни впечатления и продобивки. Моментални придобивки на мига имам само една, защото се поучих, че бързо се паля и бързо изгарям. Grinning Около Shalimar Initial L'Eau ходих поне два месеца, за да съм сигурна, че наистина го искам. Той определено беше и все още е голяма пролетно-лятна любов. На второ място слагам Annick Goutal Rose Splendide. Влюбих се в него моментално и безвъзвратно. Няма такава прелестна и крехка роза! Изпръсках отливка и чак тогава си взех стотица и продължавам да му се наслаждавам. Дори успях да зарибя дъщерята на моя приятелка, която ахна като го усети върху мен. Дадох отливка на детето, да свиква на красиви аромати, много беше щастливо. Миналата седмица беше 14тия и рожден ден и и подарих цяло шише. Представете си каква радост, първият и парфюм, а аз се чувствах като парфюмна вила.  Shocked редакция: фея! фея, не вила, обърках езиците!  Rolling Eyes
Открития и по-скоро преоткрития се оказаха Insolence Blooming Edition, взех го на сляпо защото ми свърши ЕдП, а исках нещо по-различно. Много слънчев, жизнен, искрящ като чаша шампанско. Прелест! My Insolence бях отхвърлила преди време, не знам защо, а тази есен ми донесе много радост. Дори смятам да го повторя, Isolence Blooming едва ли ще намеря отново...
Изобщо съм на вълна виолетки и рози, виолетки най-вече. Придобих La Violette, след като мечтах за нея две години, и Виолетовия Ангел, след като Ковачева ми подпали фитила и се сетих че го исках, но дълго го нямаше...
Огромна изненада за мен бе Галиано EdP, което знаете наизуст, но по нашите георафски ширини не беше в наличие. Той е ароматът който печели ичвънредната награда в моята класация за изминалата година.Тествах го бегло миналото лято в България и на блотер не ме впечатли. Взех го насляпо от каприз миналия месец за рождения ми ден, и какво стана...Омагьоса ме на мига! Така се изплаших че пак ще изчезне, че си взех още две бутилки за всеки случай. Не ми се беше случвало такова нещо с парфюм, освен със Сицилията. Heart Eyes И така вместо Traversee du Bosphore имам Галиано, но не съжалявам!
Задоволих си любопитството към Tobacco Vanille, Noir de Noir, и Spiritueuse Double Vanille с големи отливки, които ще ми стигнат.
Tobacco Vanille не ми отива никак, струва ми се, че върху мъж ще звучи по-добре.
Радвам се, че се върнах в темата, липсвахте ми.   bouquet

Може би въпроса ми ще ви се стори глупав,но от кого освен от вас да получа компетентен отговор!Харесвам Алиен на ТМ,но оригинала ми идва леко по-сладък;Въпросът ми е,коя от версиите е по-свежа и лека,по-малко сладка.Фен съм на флоралните и свежи ухания.Благодаря!

Препоръчвам за проба
http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Alien-Sunessen … -Ambre-11552.html
Започва с прекрасно, жизнено киви, Извънземното се усеща, но не е така пронизително като първообраза.

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 11:20 от Deziderata

# 271
  • Чукарландия
Може би въпроса ми ще ви се стори глупав,но от кого освен от вас да получа компетентен отговор!Харесвам Алиен на ТМ,но оригинала ми идва леко по-сладък;Въпросът ми е,коя от версиите е по-свежа и лека,по-малко сладка.Фен съм на флоралните и свежи ухания.Благодаря!

На мен любимец ми е Alien Sunessence EDT Legere. Нито ми е сладък, нито тежък. Прекрасен. Peace

# 272
  • София
Deetron, NeliTr, силно препоръчвам http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Alien-Sunessen … -Ambre-11552.html
Много харесвам Alien - и EDP и EDT, но така и не мога да нося нито един от двата - задушават ме дори и от 2 пръскания, а ЛМ потвърди, че около мен не се диша  #Crazy
Коя ли версия не пробвах от летните, но само тази ми пасна - по-олекотен някак е (в смисъл не нагнетено сладък), иначе си има и шлейф и трайност. Според мен това е най-"леката"/"лятната" извънземна версия  Flutter

Днес сладко-пудрения Ирис на Л'Ерболарио жъне комплименти наред (от парфюмни фенове и близки) до непознати в асансьора  Crazy Пък на мен колко ми е кеф няма да казвам  Heart Eyes

# 273
Благодаря на всички за мненията ви ,отивам да тествам,каквото има в Дъглас и БЗ.  bouquet  bouquet  bouquet

# 274
  • Там, където ме обичат

Днес сладко-пудрения Ирис на Л'Ерболарио жъне комплименти наред (от парфюмни фенове и близки) до непознати в асансьора  Crazy Пък на мен колко ми е кеф няма да казвам  Heart Eyes

Каква е цената на Ириса?

# 275
  • София

Каква е цената на Ириса?

100мл ЕДП бяха 50 лева  Hug
Кремът за тяло (300мл) е 35 лева и също е божествен  Blush

# 276
  • виртуално

На мен любимец ми е Alien Sunessence EDT Legere. Нито ми е сладък, нито тежък. Прекрасен. Peace

Напълно подкрепям, за мен това е най-леко миришещия извънземен.  Peace
Леки цитруси в началото, а след това си идваме на думата с класическата база.
Но ако в Alien е като нокаут, тук е леко пошляпване по бузата.
Ако трябва да се рискува на сляпо - това е изборът.

Омбрето ми е любимец от летните, но той е и най-различен от първообраза.

# 277
  • Там, където ме обичат

Каква е цената на Ириса?

100мл ЕДП бяха 50 лева  Hug
Кремът за тяло (300мл) е 35 лева и също е божествен  Blush
Аууу, че хубава цена. Остава и да го харесам, или някой друг от бранда.

# 278
50 мл. на повечето парфюми в магазина са по 38 лв, а 100 мл. са по 48 лв. Сапуните два са по 13лв, кремовете за тяло около 34 лв. Пудрата е 27 лв.

# 279
  • Там, където ме обичат
50 мл. на повечето парфюми в магазина са по 38 лв, а 100 мл. са по 48 лв. Сапуните два са по 13лв, кремовете за тяло около 34 лв. Пудрата е 27 лв.
   bouquet  bouquet  bouquet

Освен Ириса и астралния близнак на ТВ, какво друго интересно има–

# 280
Нещо се е случило с първия ми пост.  Mr. Green Както и да е.

Тази година за съжаление нямам откритие, което да ме развълнува ужасно много. Надявам се догодина да е различно.

След дълга парфюмна почивка, тази година си попълних колекцията от красиви парфюми - Баленсиага Париж, Хлое и други....

Чакам си новата парфюмна любов.

# 281
Да попитам нещо, реших да се сдобивам със Spiritueuse Double Vanille и забелязах, че се предлага в две различни бутилки:

Скрит текст:
Някой има ли представа кога са му променили бутилката и защо? Чудя се и дали освен нея и съдържанието не е променено newsm78

ПП. И да се похваля, току що си спечелих 100 мл Ирис Юкиое Heart Eyes

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 19:41 от Ronita

# 282
Толкова пътувам последните седмици, че няма време за парфюми Sad    Затова с голямо нетърпение очаквах най-накрая да пробвам Aftelier, особено Wild Roses. Ревютата бяха много ласкави. Голямо разочарование и за пореден път се убеждавам, че "natural" парфюми по добри причини не са толкова популярни, а и са трудни за правене. Рози не откривам, а някакъв аромат, който свързвам с маслата--по-скоро комбинирания ефект от смесица на изпарения от естествени масла--в т.нар. органични магазини за храна или "new age" магазини.

Пробвам и Какао  днес от същата компания, което е всъщност доста добър и естествено миришещ портокал, но не друго.  

Моята импулсивна прищявка тая седмица беше Demeter Gingerbread.

# 283
Здравейте Hug

Някоя от вас да познава тези парфюми и да може да каже няколко думи за тях? Praynig
Четох какви ли не мнения, но ще се радвам и от вас да чуя нещичко Flutter

Спряла съм се за сега на първият

# 284
  bouquet  bouquet  bouquet

Освен Ириса и астралния близнак на ТВ, какво друго интересно има–
За мен са интересни Хедера, купих го на минутата и Цитруса, той предстои. Харесах Тиаре, но си имам АА на Герлен със същия мирис. Другите не ми допадат за носене.

Общи условия

Активация на акаунт