Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 472
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
Обич, аз също съм такава, сантиментална. Спомените ми са в 90% свързани с аромати, не точно парфюми, а аромати. Искам да избягам от този капан и търся нови ухания, но се получава едно натрупване на аромати и спомени  ooooh!. Напоследък се кротнах да придобивам все нови и нови аромати и си ползвам тези, които са ми свързани с хубави моменти, изживявам отново хубавото, когато съм с тях. Другите съм ги забутала в дъното на шкафа.

Вчера синът ми ме изненада много приятно: "Ммммм, миришеш ми на мама" Simple Smile Бях с Crystal Noir edT. За да съм сигурна, му подадох капачето да помирише. Потвърди, че това е ароматът на "мама". Ех, че ми стана приятно!

Относно Chloe edP.... Скоро го придобих, класен аромат. Но аз обичам цветни парфюми и розата в тях Wink
Hug
Понякога такива коментари оставят толкова ярък емоционален подпис върху някой аромат, че той направо запечатва момента и хубавото усещане в себе си. Много, много ценно.. радвам се за положителната емоция, която е създало детенцето ти bouquet

Сантимент е второто ми име, а по празници съм живо сантиментище. Embarassed

# 691
  • Germany
Я да пална фитила на фокси Whistling Mr. Green
Че не съм я чула да каже нещо за тази красота http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Heure-de-Nuit-16990.html
Парфюмният бранд Guerlain пусна своя нов аромат L'Heure de Nuit, който представлява изменена и осъвременена версия на парфюма L'Heure Bleue. Ароматът L'Heure de Nuit се явява продължение на традициите и е създаден в чест на стотния юбилей на оригиналния парфюм L'Heure Bleue. За флакон на аромата е била избрана знаменитата бутилка с пчелата с орнаменти. Това е първия и единствен парфюм на Герлен в син цвят. Носът е Thierry Wasser.
Преразгледани са гурманските елементи на композицията, които бяха характерни за класическия L'Heure Bleue: пудрени ноти, мек бял мускус и цвят портокал. Новият парфюм L'Heure de Nuit е придобил светъл и игрив, сладък и свеж,  съвременен аромат. В него белия мускус се смесва с ирис, хелиотропа се съчетава с акценти на портокалов цвят, за да придадат на аромата повече прозрачност , но в същото време с пудрени гурмански нотки, които те обвиват като воал.
 Flutter

# 692
  • София
Благодаря на инфото, Ковачева  Hug Обаче "първия и единствен син парфюм" - ще имат да вземат Simple Smile
- Shalimar Legere
- L'Instant d'un Ete Pour Homme
- Les Voyages Olfactifs 04 Paris-London

# 693
Атти, "първия и единствен син парфюм" е за L'Heure Bleue, не за новото попълнение.

# 694
  • София
Че L'Heure Bleue не е син изобщо, освен в името  newsm78

# 695
Днес цял ден носих Diamonds and Rubies на Елизабет Тейлър. Наистина много странен парфюм-хамелеон.
Започна с една ориенталска праскова....нищо кой знае какво, но поне не ме подразни. След около 20 минути към прасковата се присъединиха подправки и някакви цветни нотки- жасмин с момина сълза...нещо от тоя сорт.
След още около половин час замириса много хубаво на ванилия и бадем. Но от тази меката ванилия, която дава усещане за топъл сладкиш. Този етап ми беше страшно приятен и нон стоп си душих китката Blush
След него се появи от изневиделица една адски нахална роза....направо ми се стори като моно аромат. И след розата дойде голямата изненада Mr. Green Толкова силно започна да мирише около мене на алкохол, че започнах да се оглеждам кой е прекалил с пиенето. Естествено "пияницата" бях аз hahaha Рози и бадеми накиснати в ликьор с изключително силна спиртна нотка. Чак ми стана малко зле, миризмата се трансформира в някакви шоколадови бонбони с ликьор (мразя такива) Мон Шери и тем подобни.
Сега след 6+ часа ухае пак много приятно. Има някакво загатване за Хипнотичната отрова, но много леко. Топла ванилия и бадем
И може би ми напомня и мноооооого леко за Будоар...но чак след 5-6 часа

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 18:41 от Жаки°

# 696
Момичета, знам, е много сте писали за мъжкия L'Instant,   но повее е било за Екстрим версията, а мен ме интересува в момента първата: L'Instant.
Спешно е Praynig

# 697
  • Плевен
Здравейте момичета,  Hugбих искала да ви попитам нещо относно парфюмите. Тъй като поръчвам основно от чужбина, сега в студеното време, може ли да им стане нещо, докато пристигнат...да замръзнат или да се съсипят нещо...  bouquet

# 698
Нищо няма да им стане. Моите редовно идват ледени в изпотени шишенца Grinning
Важното е лятото да не ги държиш на топло и светло Peace

# 699
  • Там, където ме обичат
Момичета, знам, е много сте писали за мъжкия L'Instant,   но повее е било за Екстрим версията, а мен ме интересува в момента първата: L'Instant.
Спешно е Praynig
Подарих го на ММ миналата година.
Този аромат подкосява краката, а после се чудих, аз така ли искам да дейсва милото на дамите около него? Mr. Green
Страхотен е за мен,  Heart Eyes
но не очаквай описание, пирамидата мисля че беше точна.

Ковачева, не мой'ш мЪ пАлна.  Mr. Green
Връщам се от посещение на бутика на Герлен. Много тествах, много душих. Не остана ненапръскано местенце по мен. Даже и блотери събрах, подредих, че и показах. Който видял, видял.  Hug
От въпросната серия по-скоро си харесах това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Mon-Precieux-Nectar-16035.html
проблема е в 125-те мл и цената разбира се - 198 евро,
пък и вече съм се убедила, че нови "реформулирани" версии не ме очароват, може би интрига за мен са Шалимар-ите във версии - О, едТ и едП, и Инишъл, разбира се.

# 700
Че L'Heure Bleue не е син изобщо, освен в името  newsm78
И аз се зачудих, но синтактично би трябвало за него да се отнася. Иначе наистина си е странно - имат си сини парфюми и преди този.
Аз бих добавила
Mitsouko Fleur de Lotus

и Homme L'Eau

# 701
Спешно е Praynig

Моят мъж има и двата варианта, много често ме изкушават да ги ползвам и аз  Mr. Green
Определено шлейфов аромат, прекрасен  Crazy

# 702
  • Germany
Лю, Атти, ама тези които сте показали са "около синьо" Wink
Фокси, и аз имам наредени блотери на цялата ексклузивна колекция на Ван Клийф, на втория ден всички миришеха еднакво Mr. Green Разкажи повече за бутика на Герлен, какво си хареса най-много, какво си купи?

# 703
  • София
Ами имам тук 2 шишета Шалимар Лежер, баш си е синьо това вътре  Mr. Green и си е син сока, а не стъклото.

# 704
  • София
Може ли да помоля за няколко думички за Calypso на Piguet от някой, който го познава?

Общи условия

Активация на акаунт