Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 624
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
Вип шоповете са магазини за сувенири и подаръци. В Сити центъра в София имаше преди време, сега вече не знам.
Аха да сетих се има и в Мол София. Там продават Dupon.

Магазин на L'Erbolario Sofia Erba Cosmetica.

# 61
 L'Erbolario, както бях казвала на Ели, ги има на всеки ъгъл в Италия. Не съм им почитател с изключение на едно тяхно масло. Купиш ли нещо от тях, ти дават задължително цял куп мостри.

Откритието ми за тази година са парфюмите на By Kilian - придобивам ги явно с някаква маниакална последователеност, след като, за мое учудване, си писах и със самия Kilian.
A Taste of Heaven достигна до мен благодарение на момиче, което живее в САЩ и което се свърза с мен във "Фрагрантика" - само оттам все още не бях се сдобивала с парфюми.

Преоткрити открития за мен са ароматите на Acqua di Parma - преди години тогавашен мой приятел ми бе подарил колекционерски комплект oт няколко парфюма. Аз, разбира се, не ги оцених подобаващо (предполагам, повлиял ми е повече моментът с приносителя). Върнах се към тях и съм много щастлива.
След "Шамад", преоткрих "Синият час" и заедно с тях, цяла поредица "Шалимар"...

Много открития ще нося със себе си и съм сигурна, че още по-вълнуващи са пред мен.

# 62
  • Чукарландия
Де го чукаш - де се пука... Както си кроя планове за Rose Ikebana, взех, че си купих L`Eau de Chloe, при това на сляпо. Шантава работа.
Е двата нямат абсолютно нищо общо! Whistling Нищо, дори розата. Не ти ли мина мерака да се сдобиваш с парфюми насляпо?

Все още - не. Crazy
Има една доза адреналин, едно приятно гъделичкане в стомаха от очакването. Може би след време, когато стигна парфюмно познание горе-долу колкото вас и опозная огромен брой парфюми - ще се кротна. Надявам се. Hug

А и вашите описания непрекъснато ме провокират. Mr. Green
Сега дебна да издебна Organza Indecence Givenchy. newsm08

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 23:16 от BBeLLa

# 63
Е това ако издебнеш ще уцелиш 10-ката! Heart Eyes Hug

# 64
  • The Evergreen State
Здравейте парфюмни феи, отдавна не съм писала, липсвахте ми  Hug

Цял ден тъна в блаженство - в прегръдката на Фифи. СтраОтен. Heart Eyes
Бела  Hug Не знам за кой парфюм става дума но няколко пъти казвам днес страОтен и ми става супер смешно Simple Smile

Харесва ми усещането да съм влюбена в аромата си Heart Eyes. Това е ежедневната микродоза радост, която сама си доставям Blush. Харесва ми тази зависимост. Пожелавам на всички пишещи в темата дами и господа да откриват поне веднъж годишно онази парфюмна любов, която ни кара да горим, докато не я придобием  bowuu. Дано темата ни се напълни с подобни вълнения, защото и темата е част от парфюмната ми любов и обичам да има емоции в нея Heart Eyes
Ковачева, много точно си описала каквото чувствам и аз и благодаря за хубавите пожелания!

Де го чукаш - де се пука... Както си кроя планове за Rose Ikebana, взех, че си купих L`Eau de Chloe, при това на сляпо. Шантава работа.
В тази песен се казва, че животът е всичко това, което ни се случва, докато си правим планове Simple Smile Живей си живота, нещата си знаят как да се случват  Hug

Атти, страхотна е темата и песента Hug. И на мен ми се случва понякога да мечтая за даден парфюм и накрая да купя друг и да не съжалявам.

Последните две години за мен бяха преобразяващи в парфюмно отношение. Винаги съм обичала парфюми но съм имала винаги по един. Откакто влизам във форума постепенно натрупах осем (Знам че тази бройка е съвсем скромна в сравнение с колекциите които имат много от вас но повярвайте, за мен това е огромна промяна). Открих че мога да обичам повече от един парфюм едновременно.

Продължавам с удоволствие да си пръскам миналогодишните открития а откритията за тази година са ми NR For Her, Guerlain La Petite Robe Noire, CD Miss Dior EDP и GA Armani Code. Последият го купих съвсем скоро и му се радвам  Heart Eyes.

# 65
  • Чукарландия
Здравейте парфюмни феи, отдавна не съм писала, липсвахте ми  Hug

Цял ден тъна в блаженство - в прегръдката на Фифи. СтраОтен. Heart Eyes
Бела  Hug Не знам за кой парфюм става дума но няколко пъти казвам днес страОтен и ми става супер смешно Simple Smile

Ето я страОтната Фифи. Hug

Вижте каква промоция има в немския Лидл  Joy http://www.lidl.de/de/Parfum-Duefte-fuer-Sie/GUERLAIN-Mitsouko-EDT-Spray-30-ml
Герлен ще се обърне в гроба  Mr. Green
Искам кварталният ми Лидл да е немският!  smile3514

При това е и онлайн Лидл. Ееех. ooooh!

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 00:01 от BBeLLa

# 66
  • София
Атти, страхотна тема!  Hug

В три парфюма се влюбих ужасно миналата година по това време. Вманиачих се по два от тях, единият купих почти веднага, а покупката на другият, незнайно защо отлагам.  Blush А в сърцето ми , зее дуупка.  Grinning Напролет със сигурност ще го купя. Останалите любими придобивки са : Vetiver Tonka, Heart Eyes Elixir des Merveilles, Un Bois Vanille  Heart Eyes,Datura Noir,Cuir Amethyste.

Да се оплача набързо. На път съм да намразя произведенията на Тиери. Вчера в Мола, щях да се гътна. От всякъде ме  обгазяваха жени носещи  Ангела и Уоманити.. В неописуемо големи количества. Sick
Имам и колежка, която ползва първия, в такива дози, че направо ми се насълзяват очите ( и подновява 3 пъти  Shocked по няколко пръскания) . Някой ден, ще отида при нея и внимателно ,ще и обясня , че нито парфюма нито количеството му, отговарят на претенциите за Гранд Дама.  Whistling

# 67
Не мога да го проумея това no как можеш да подновиш ANGEL....и то няколко пъти?! Toя парфюм се лепва за тебе и няма махане. Много се радвам, че около мене никой не го носи. Прекалено много го обичам и не искам да ми става гадно от него. На чужди тела не го понасям. Ухае много различно. За жалост обаче Womanity ми е станал малко противен от това масово поливане.
Mного често надушвам и Alien, но до сега никога не ме е дразнил да чукна на дърво

# 68
Атти За новата тема   bouquet
Тази година харесах и се сдобих с : Dahlia Noir Givenchy, Diptyque L'ombre Dans L'eau,
Visa 2007 Robert Piguet,Back to Black By Kilian,Coco Noir Chanel,La Vie Est Belle Lancome.Но истинската ,голямата любов ме намери в края на годината.Припадах по него вече няколко пъти(както казва Атти) и трябва да бъде мой,но сигурно следващата година-Musc Maori Parfumerie Generale.
Womanity отдавна съм го обявила за отвратитко номер едно,не защото е почти масово носен,а заради органическата ми непоносимост към него.
 Hug

# 69
  • София
Благодарение на мила дама преоткрих Soir de Lune Sisley, и трета седмица сън не ме лови.....

# 70
  • Boston, MA
Замисли ме, Атти Simple Smile Първоначлано щях да дам готовия отговор за Коледно щастие - Еликсир де Мервей, но то се питало друго....

Тази година не беше много бурна, придобих и заобичах напълно Dans Tes Bras, много ме радват и Костес и Ком Де Гарсон2, също отново Маржиела. Открих прекрасните Ормонд Джейнс.

Сега чакам нещо, което може да се превърне в откритие на годината - Парфем де Мервей. Ще ви държа в течение Simple Smile.

# 71
  • София
Вижте каква промоция има в немския Лидл  Joy http://www.lidl.de/de/Parfum-Duefte-fuer-Sie/GUERLAIN-Mitsouko-EDT-Spray-30-ml
Герлен ще се обърне в гроба  Mr. Green
Искам кварталният ми Лидл да е немският!  smile3514

При това е и онлайн Лидл. Ееех. ooooh!
Добре, момичета. Какво ви пречи  - до адрес в Германия и после чрез превозвач до вас. Вчера видях, че Габко доставят и от адреси в Германия.
Аз пък въобще ни фиксирах, че е немски Лидл и реших, че българите пак сме се заиграли с реплики.
По темата ще пиша тези дни.

# 72
  • София
Ама то не ми пречи нищо  Crazy Просто си представих как ходя в Лидл да си пазарувам обичайно и мятам в количката няколко Герлена  Mr. Green

# 73
  • София
Момичета, може ли по няколко думи за тези два аромата:  Praynig

Bronze Nanadebary - http://www.fragrantica.com/perfume/Nanadebary/Bronze-9607.html
L`Or Intense Torrente - http://www.fragrantica.com/perfume/Torrente/L-Or-Intense-2467.html

Вторият доближава ли се или се раздалечава от класическото Злато?
Добро утро!  Hug Аз да си подновя питанката! Някой познава ли ги тези аромати?  Praynig

И за да не спамя, добавям и още един много желан летен парфюм, с който успях да се сдобия накрая след дълго очакване и жадуване: Secret Wish Anna Sui. Въпреки, че го определят като доста нетраен, на моята кожа държи фронта доста като за летен. След като се сдобих с него, спрях с търсенето на летен парфюм за големите жеги.  Wink

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 11:13 от Scintillia

# 74
  • Козлодуй

В три парфюма се влюбих ужасно миналата година по това време. Вманиачих се по два от тях, единият купих почти веднага, а покупката на другият, незнайно защо отлагам.  Blush А в сърцето ми , зее дуупка.  Grinning Напролет със сигурност ще го купя.

Защо да чакаш до пролетта,Куражче Wink И сега е прекрасен.Тази нощ бях с него и направо изби рибата Grinning Мойте момчета не спряха да го коментират до сутринта,никой друг мой парфюм не е печелил толкова комплименти.
Bal d'Afrique всъщност беше и последното ми откритие.За голямо мое щастие парфюмната фея,която ме запозна с него,беше така щедра и мила да сподели впоследствие част от своя парфюм с мен Heart Eyes newsm20 Ще имам достатъчно да го понося,но имам силни подозрения,че отливката няма да ми омръзне и ще го искам целия Mr. Green
Мароканската пустиня беше ми стара мечта,тази година я реализирах.Още едно съвпадение Grinning А кой е третия?
Вторият дълго мечтан и сбъднат блян беше Ирис Пудре.Отнесоха ми главата и придобих на мига,с твърде кратки колебания,Ауд уд и Тобако ванил на любимия Том Форд.Както и М7,в който пак Том има пръст Grinning Изненадах сама себе си,като харесах два нетипични за мен,доста нежни и пудрени аромати-Ame Toscane Isabel Derroisne и Balenciaga L`Essence.Влюбена съм и в двата Heart Eyes
Изобщо,беше добра година на сбъднати мечти,нови любови и съвсем малко разочарования,които даже не помня.Но пък и вече съм доста по-внимателна със слепите покупки.Парфюмни желания,които да ме държат будна нощем в момента нямам.Бих тествала отново Musc Maori и Vetiver Tonka,и вярвам,че най-хубавото предстои.

Общи условия

Активация на акаунт