Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 644
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Аз сега й чета биографията и ми се иска да се напръскам с нещо, което е носила и тя. Ако намерите какви парфюми е харесвала и носила свиркайте Hug
Ще те разочаровам, но май няма любим парфюм. Simple Smile
Това е едно от последните и интервюта в CNN с Лари Кинг:

Цитат
KING: You picked the fragrance?

TAYLOR: I did one for men. Elizabeth Taylor's "Passion" for men.

KING: You pick out the fragrances? You're definitely involved, right?

TAYLOR: Oh, God, I get involved with the chemist, in lab suits and...

KING: When you bought perfume, what was your favorite perfume before you started making perfume?

TAYLOR: I didn't have one. That's one of the reasons I wanted to create one.

# 301
Значи тези, които е създала ги харесва много. Участвала е в целият процес Heart Eyes
Ще си избера някой, пък и дори да не се хареса много не е трагично. Те са на символична цена, а и аз обичам да усещам някои парфюми примерно само в/у кърпичка, а не да ги нося. Доставят ми удоволствие само да ги подушвам за малко.
Все едно те връщат в друго време и ти разказват истории

# 302
  • София
Аз също нося на кърпичка First VC&A. Точно все едно поглеждам някоя хубава стара черно бяла снимка. Той въобще не е толкова стар всъщност, но би могъл да бъде.

Днес минах през новия магазин за нишова парфюмерия (Патриарха 45) . Новите засега са Carthusia, Robert Piguet, Amouage, Keiko Mecheri, До ден два  очакват  By Kilian, може би и Монтал, но забравих да питам. Плюс арсенала от The Circle.

Много харесах Oud на Robert Piguet - плющи като камшик, има характера на Бандит и същата тъмно зелена нишка, но вместо твърда кожа е с тази басова подложка от уд като в Oud Wood на ТФ. Началото е направо опияняващо, краят му - от 11 часа сутринта до сега - не се вижда.
Абсолютно очарователна ми се стори почти цялата линия на Carthusia. Леки, свежи и чисти като порцеланови съдчета, които всеки ден ги почистват с четчица. Заричам се от сега, че следващото лято ще нося Via Camerelle, а Mediterraneo може и още отсега. Толкова рядко срещам хубави цитруси, а тук цели два. Heart Eyes

# 303
  • Варна
Калина, в MG Салон ли ги предлагат тези парфюми?

# 304
  • София
След мнението на Elitsa_z реших да отида до Б.Зоун и Дъглъс, за да тествам някоя друга разновидност на  Mugler Alien. Оказа се, че в Дъглъс, както и в БЗ, предлагат само първата EDP  версия, както и по-светло лилав EDT варинат - други пришълци не видях...Но пък съвсем случайно  попаднах на Dolce&Gabbana Pour Femme 2012 - фантастичен! - много жествен и сочен, с разкошен плодово-шоко-бонбонев старт  Simple Smile или поне аз така го усетих...много романтична и чувствена Габана.

та, който иска някоя от разнородните Alien-и ще трябва да си ги поръча от нета...на живо няма как. Сравних EDP vs EDT  и като мъж мога да кажа, че EDP малко повече ми допадна Simple Smile

# 305
  • Остров Приятелство
Бижу, BBeLLa Значи този, който ми показвате е същия, просто разликата във вида е заради, тоалетна вода и парфюм?
Благодаря! Значи ще е този.  Peace

П.С. Как да поръчам парфюма всъщност? Много се извинявам, но хич не пазарувам от сайтове и съм пълна мъглла. Embarassed

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 23:36 от s_sunny

# 306
  • Germany
Калина, Калина, как ще изкарам до утре...
Много моля някой ако познава ето този парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Lubin/Korrigan-16492.html да каже нещо за него Praynig Praynig Praynig. От както прочетох, че го описват като ликьор от карамелено дърво Crazy сън не мога да спя.
Deetron, добре дошъл в темата Hug
Много се радвам, че имаме вече и мъжко присъствие! Чудесно е да чуем и мъжко мнение за парфюмите, които обсъждаме. Разкажи ни повече за себе си - имаш ли парфюмна колекция, какви аромати харесваш, проучваш аромати от любов или за активно носене. Много често мъжките и женските възприятия на един и същ аромат се различават съществено - справка ММ Wink, затова ще ми е интересно по-често да се включваш.

# 307
  • Там, където ме обичат

Днес минах през новия магазин за нишова парфюмерия (Патриарха 45) . Новите засега са Carthusia, Robert Piguet, Amouage, Keiko Mecheri, До ден два  очакват  By Kilian, може би и Монтал, но забравих да питам. Плюс арсенала от The Circle.

Много харесах Oud на Robert Piguet - плющи като камшик, има характера на Бандит и същата тъмно зелена нишка, но вместо твърда кожа е с тази басова подложка от уд като в Oud Wood на ТФ. Началото е направо опияняващо, краят му - от 11 часа сутринта до сега - не се вижда.

Обичам те и
за тези страхотни новини Hug

Жаки, преди много години носих Палома Пикасо. Наскоро я гледах в Брюксел, мнооого ретро, дори и за мен. По-интересното е, че тази  
бутилчица
има вариант в златисто, иначе същата форма, но не откривам инфо във фрагрантика.
Вижда се вдясно от класическата.

# 308
  • Чукарландия
Значи тези, които е създала ги харесва много. Участвала е в целият процес Heart Eyes
Ще си избера някой, пък и дори да не се хареса много не е трагично. Те са на символична цена, а и аз обичам да усещам някои парфюми примерно само в/у кърпичка, а не да ги нося. Доставят ми удоволствие само да ги подушвам за малко.
Все едно те връщат в друго време и ти разказват истории

Жаки, аз имам Diamonds and Sapphires. Не е много лек и както е описан пролетен парфюм. Тежичък е, но аз си го харесвам. Има прилична трайност. Не се сещам често за него, но като за покупка на сляпо - не е толкова лош. Но не бих повторила на сляпо с друг парфюм от бранда. Peace

# 309
По-интересното е, че тази бутилчица има вариант в златисто, иначе същата форма, но не откривам инфо във фрагрантика.
Вижда се вдясно от класическата.
edP и edT съответно.

# 310
  • Чукарландия
Днес минах през новия магазин за нишова парфюмерия (Патриарха 45) . Новите засега са Carthusia, Robert Piguet, Amouage, Keiko Mecheri, До ден два  очакват  By Kilian, може би и Монтал, но забравих да питам. Плюс арсенала от The Circle.

Абсолютно очарователна ми се стори почти цялата линия на Carthusia. Леки, свежи и чисти като порцеланови съдчета, които всеки ден ги почистват с четчица. Заричам се от сега, че следващото лято ще нося Via Camerelle, а Mediterraneo може и още отсега. Толкова рядко срещам хубави цитруси, а тук цели два. Heart Eyes

Лин, какви са цените на Robert Piguet в описаната парфюмерия? Има ли Visa и Baghari? Hug

# 311
Deetron, добре дошъл Flutter

От всичките Alien версии за мене най-хубави са оригиналната и новата Essence Absolue (но още я няма в БГ)
Летните са някакси по-тръпчиви. Това сладкото, което е толкова интензивно в оригиналната бутилка го няма.

И аз страшно много харесах Dolce & Gabbana Pour Femme. Определено другата година ще бъде включен към колекцията ми.

BBeLLa
благодаря ти че сподели Hug btw мерси и за инфото за Фърби, не можах да ти отговоря, защото ти беше пълна кутията

# 312
Да попитам нещо, реших да се сдобивам със Spiritueuse Double Vanille и забелязах, че се предлага в две различни бутилки:

Скрит текст:
Някой има ли представа кога са му променили бутилката и защо? Чудя се и дали освен нея и съдържанието не е променено newsm78

ПП. И да се похваля, току що си спечелих 100 мл Ирис Юкиое Heart Eyes

Бутилката с печата е от старата партида, новата е в L'Art et La Matiere или 500/1000 мл Bee бутилките. Специално този аромат не е реформулиран за разлика от повечето Les Parisiennes, които не само нова бутилка, а и нова формула получиха. Маркетинг решения предполагам, но качеството не е променено.

# 313
Летните варианти на Alien обикновено излизат през април-май и са само лимитирана серия. Постоянната линия са EDPи EDT, като втория е просто с по-ниска концентрация на етерични масла. Най-лек като миризма до момента е таз годишния летен вариант, който е всъщност ароматна вода: Aqua Chic и всъщност джинджъров аромат и почти нищо общо с оригинала. http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Alien-Aqua-Chic-14221.html
Другата лимитирана серия излиза през октомври, миналата година се се наричаше Taste of fragrance или карамеловия, както го наричате, а таз годишния е този: http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Alien-Les-Parf … e-Cuir-16041.html с кожа.
  bouquet

# 314
  • Германия

Лесно се паля, трудно горя. Обикновено само димя. По един парфюм обаче лумнах като цепеница суха борина, полята за  доубедителност и бързо разпалване с Хиноки. Пръснах през февруари, броих до десет, вдишах, и се парализирах. Изведнъж взех да чувам глъчката като през комин, а пък срещата тъкмо беше започнала. Лицата на Денс и Атти взеха да плуват срещу мен, точно като снимка, потопена под вода. Фокси нещо ми говореше, Марта ми подаваше някакъв флакон, нещо някакво се случваше, само дето мен ме нямаше.  Там бях, но ме нямаше. Нито можех, нито исках да си отделя носа от ръката - омагьосана е слаба дума, транс пък е неточна. Бях поразена. Още по-точно сразена. Онемявала съм от парфюм и преди това, само не знаех, че мога и да се вкаменя. При това не от зрелищен и забелязващ се, каквито обикновено те докарват до ступор. Глътнах си езика пред самото тихо съвършенство. Много личен и сюблимен момент преживях, като да съзерцаваш танцуващо из въздуха перо в празен парк и да си мислиш много нежни неща. До полунощ треската ме беше обхванала цялата, бълнувах, ставах, преобличах се, мятах се в несвяст и само си повтарях, че до сутринта ще ми мине. Мина ми. Изгорях за една нощ и зачаках да ми изстине и пепелта и да не се сещам повече, както обикновено става при бързото горене. Половин година чаках, не би. Изкреях, изтлеях, стопих се по парфюма. Халюцинирах го в най-небивали ситуации и се чудех откъде идва мириса. От съзнанието ми, естествено. Взе да ми харесва да имам фикс идеал в главата си и реших, че не бива да го купувам, по логиката, по която не бива да се жениш за голямата си любов. Един ден тъкмо си драскахме нещо с Ренката и подскочих от стола като да си ми пуснали ток по него. И една секунда не можех повече без парфюма. Обадих се на ХН да тръгне веднага от работа, без да се обяснявам повече и затворих. Седнах в колата и му казах - карай към Дюселдорф. За един час път плаках тайно, пищях вътрешно, тропах с крака и не исках да се призная за победена. Нямам никакво обяснение как един аромат можа да ме докара до ръба на лудостта, която преживях. Съвсем същата като на онзи грозник от Властелинът на пръстените и неговото скъпоценно нещо. Много жестоко беше, наистина.

Общи условия

Активация на акаунт