Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 483
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Имам един въпрос, случвало ли ви се е номерата, които стоят на дъното на всеки парфюм, да може с лекота да се изтъркат при леко докосване?

Да, с Chloe Intense .
На шишето в Дъглас също се изтри надписа като го докоснах и се успокоих че и моите са наред.

# 346
Ееех, бульовче, поласкана съм  Blush
Скрит текст:
Рядко, но ми се случва да намирам пълно припокриване между  цвета на  парфюма/бутилката и аромата, за първи път преди години с Трезор, та оттам ми дойде на езика. Но то е не само цвят, понякога е материя, в смисъл - коприна, сатен, скърца ми, шампанизирано е...
А теб винаги те чета 'любовче' Grinning

П.С. Ако е някакъв ориентир, на рекламните виалчета, които са ми давали промоционално в парфюмериите, почти винаги бързо ми се изтъркват надписите, а няма причина да се съмнявам в оригиналността им.  Peace

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 14:28 от Обич Синеока

# 347
  • Пловдив
Още веднаж ви благодаря за съветите.
Купих Коко Рико.
На мен лично много ми харесва.В началото се усеща силно какао,но после някак си се приглушава/не ме бива да описвам парфюми/-за мен е страхотен.
Надявам се и мъж ми да го хареса довечера.

P.S.Много се съмнявам,че един средностатистически мъж би
различил различните нотки на парфюмите.
Но е важно на нас да ни ухае на хубаво. Laughing

# 348
Мога ли да помоля за описание и сравнение между Vanille Noire du Mexique и Vanille Sauvage de Madagascar Praynig Иска ми се да си поръчам едната от двете, но не мога да реша точно коя. ooooh!
Почти нямат разлика. В Мадагаскарската е посочен тамян, но не е особено осезаем. Мексиканската сякаш е по открояваща се, много наподобява в базата Лолита Л. Но не са някакви развиващи се ванилии, просто хубава силна ванилия с някакви нюанси, за да не е съвсем праволинейна.

# 349
Почти нямат разлика. В Мадагаскарската е посочен тамян, но не е особено осезаем. Мексиканската сякаш е по открояваща се, много наподобява в базата Лолита Л. Но не са някакви развиващи се ванилии, просто хубава силна ванилия с някакви нюанси, за да не е съвсем праволинейна.

Благодаря, Бижу Hug
А в Мадагаскарската усеща ли се лавандулата? И като казваш, че Мексиканската напродобява Лолита Л, това значи ли, че в нея се усеща канела?

# 350
Благодаря, Бижу Hug
А в Мадагаскарската усеща ли се лавандулата? И като казваш, че Мексиканската напродобява Лолита Л, това значи ли, че в нея се усеща канела?
Не, не се усеща лавандула. Аз не харесвам лавандула в парфюм и бих я отразила, ако се усеща.
Канела, обаче, и в Лолита Л не регистрирам да се откроява, затова не мога да кажа, че и в Мексиканската я намирам. По-скоро има онази нишка, леко солена, която е характерна за Лолитите. Имаше някога едни бонбони, Кръц-Кръц, с мастика вътре, те имаха такъв аромат.

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 08:12 от Бижy

# 351
  • София
Мерси за отговорите Peace Аз съм истинска патка, в най-големият студ тръгнах към новия нишов магазин и в момента, в който видях мистър Circle там, направих завой. Laughing Досрамя ме да вляза. Реших да се напръскам хубаво, защото ми писна от собствените ми съмнения, може ли 1 процент съмнение да ми разваля целият кеф. Съжалявам, че ви занимавам, но проверката явно ще я направя след време, а сега просто ще се наслаждавам на аромата. Hug

# 352
  • Boston, MA
Тръпна, тръпна, за този нов Ермес, аз съм sucker за произведенията на ЖКЕ, не съм ходила до бутика, но ще си направя път много скоро Simple Smile. Приятелка с много близък до моя вкус вече го е придобил, та съвсем ми се пална фитила.

# 353
  • Germany
Цял ден никой не пише Thinking
След прочетените добри отзиви за Ириса на Лерболарио, реших да го пробвам вчера отново самостоятелно ooooh!
Този път напръсках върху кожа, което се оказа много груба грешка. Освен цялата сладост, която описах миналия път върху кожа изби ужасно много перилен мускус. Миришеше на прах за пране от едно време Crazy, силно и задушливо. Влезнах в колата и ММ ме попита: "Нали няма да купиш този ужас ужасен" hahaha  Стана ми лошо в колата, а когато отидох да взема детето и тя ме попита със сбърчен нос :"На какво ми миришеш, не ми харесва". Трих, търках, не можах да го махна, днес ръкава ми още мирише  ooooh!.
Днес пробвах Habit Rouge EDP и ми хареса много. Усеща се типичната Герленска база, красива смес от ванилия, кожа и дърво, напоено с масло от бергамот. Ако продължавам така съм на път да харесам и Шалимар, за мен имат много общо. Моля някой ако го е разносвал да каже повече за него Praynig

# 354
  • Пловдив
Днес тествах ето тази канела http://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Comme-des-G … innamon-4373.html , като се има предвид, че обичам ароматите с канела, незнам защо , но тук има нещо  , което много дразни! Според мен е шафран-а  , харесвам го и участва в доста от парфюмите ми, но точно тук комбинацията с канела поне за моя нос не е много удачна. Имах големи надежди , които не се оправдаха, поне към днешна дата. Благодаря на дамата, която беше така добра да ме запознае с него  Hug .

# 355
  • София
Цял ден никой не пише Thinking
След прочетените добри отзиви за Ириса на Лерболарио, реших да го пробвам вчера отново самостоятелно ooooh!
Този път напръсках върху кожа, което се оказа много груба грешка. Освен цялата сладост, която описах миналия път върху кожа изби ужасно много перилен мускус. Миришеше на прах за пране от едно време Crazy, силно и задушливо. Влезнах в колата и ММ ме попита: "Нали няма да купиш този ужас ужасен" hahaha  Стана ми лошо в колата, а когато отидох да взема детето и тя ме попита със сбърчен нос :"На какво ми миришеш, не ми харесва". Трих, търках, не можах да го махна, днес ръкава ми още мирише  ooooh!.

Тук ще използвам лаф на Атти "нищооооо, тъкмо ще има повече за мен  Mr. Green"

Сори, че така и по моя препоръка си си го причинила  Embarassed

# 356
Момичета, вчера пращах парфюми, отливки и проби чрез пощата. И повече няма да го правя.
Писна ми от ограничения. Вече освен, че ми искат ЕГН и въобще няма кафяви пликове с балончено уплътнение (никъде!), искат да казвам в подробности какво има в пратката. И да подписвам декларация, че не е нищо опасно. А на въпроса: "Какви парфюми?" какво се предполага да отговоря? И да им кажа имената, все тая...На глупав въпрос, с глупав отговор - казах "нормални и неаерозолни" и им гледах сеира.
Ох...
Милейди, Habit Rouge е мъжка версия на Шалимар за мен. Много ми беше приятен, когато търсех свежа дървесност. Но ми доскуча, в интерес на истината. Но е стилен мъж. С тънка нотка кожа, много фин бергамот. Даже ми ставаше пудрен в един момент. Мъжка ванилия, определено. И нетипичен ванилов. Ирисът и мен ме потресе на първо четене, но пък само на блотер. Странно. Явно е между "осанна" и "разпни го"...
Ан, тази канела хич не е канела при мен. И ми заприлича на PlusMa от Blood Concept. Иначе казано - стана ми много неприятно след първото пръсване. Още не съм се престрашила да го пръсна отново и да го разнося. Ще трябва да е в момент преди баня...

# 357
Айде стига само съм чела и аз  Rolling Eyes
Моето откритие, или по-точно ПРЕоткритие тази година е "APOM". Пляснах го насляпо от размените и бях потресена. Беше абсолютно неносим за мен и все се чудех на кой да го пробутам. Така отлежа няколко месеца в дъното на чекмеджето с парфюми, докато един ден не се престраших да го понося. И ооо, чудеса, ми той бил просто прекрасен. Сега си го къткам, че да не свърши бързо.  Whistling

И сега, бях ви подхвърлила нещо преди време и мисля, че вече е момента да ви кажа за какво иде реч. От 15-ти в рамките на седмица, при всеки закупен парфюм в ексклузивните бутици на Есте Лодер (за Дъглас и БЗ не съм сигурна) получавате втори БЕЗПЛАТНО.

# 358
  • Sofia
Супер, това си е 50% намаление! А отнася ли се и за парфюмите на Том Форд в бутиците на Ести?

# 359
Супер, това си е 50% намаление! А отнася ли се и за парфюмите на Том Форд в бутиците на Ести?

newsm10   Абсолютно всички брандове в бутиците....

Общи условия

Активация на акаунт