Пъзели 25

• 35 651
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Аз, аз редя в тези жеги Simple Smile Купих си пъзел от тези, които бяха пуснали в Лидл. Утре смятам да го довърша, но за съжаление няма да мога да ви го покажа  Sad Някой ако предложи малко помощ, ще съм благодарна (за качването на снимката, де, не за реденето Simple Smile)

# 586
Мен така ме е налегнала жегата и скуката, че още днес ще ида до Метро, надявам се да са докарали някой нов хубав пъзел, че отдавна потривам ръце Simple Smile))

# 587

Ето това направих, точно в рамките на ден, когато можех. Доста красив и лесен

# 588
  • на североизток от Рая
 Браво, Klarheit!  Hug

Красив пъзел си наредила. Поне да ни отсрамиш.  Simple Smile

# 589
Здравейте,
Нямам физически времето да изчета всички теми, а имам належащ въпрос и ви моля да ми помогнете със съвет. Имам един пъзел на Равенсбургер, който искам да залепя и рамкирам, четох тук и там как става и разбрах, че с Ц200 се лепи от задната страна.. но въпроса е на какво, за да не се огъне после и да е в нормална форма.. и въобще има ли значение, при положение, че ще се слага в рамка, т.е. едва ли е възможно огъване...
Споделете вашият опит с лепенето и как най-лесно става. Не мога да реша на хартия ли, на картон ли, на нещо по твърдо ли трябва да го залепя, 1500 части е, трябва да намеря начин и да го обърна..
Бихте ли споделили опита си с лепенето и рамкирането?

И като цяло как става- слагам един картон, редя отгоре, после друг, обръщам, мажа частите и лепвам отгоре картона, пак обръщам и затискам, намествам, ако е необходимо? Така си го представям.. а така ли се прави?

# 590
Labello, на 1ва страница пише Wink

Най-удобно е да го залепиш на картон, но малко по-дебел от обикновена хартия. Като се слага в рамка, те допълнително го укрепват с гръб, за да стои стабилно. Най-лесно се обръща между два картона.
Можеш на обърнатия пъзел да залепиш картона, намазан с лепилото. Ако мажеш частите на пъзела, ще стане много лепкаво и доста ще се разместят. Изрежи си картон по размера на пъзела и него намажи с лепило. После го слагаш върху гърба на пъзела и обръщаш вече спокойно, ако има места за дозалепване ги лепиш отделно. Да, и е добре да затиснеш с нещо, за да се хване всичко Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 13:37 от blue_dream

# 591
Аз си купувам лепило за пъзели от Джъмбо, там има 2 вида, взимам по-евтиното, 2 лв мисля беше. То се маже отгоре върху пъзела, не е супер здраво, но парченцата залепват достатъчно, че да не се разпаднат като се мести пъзела. Не го лепя на нищо, директно го слагам в рамката, тя отзад си има твърда плоскост или картон, който го държи стабилно.

# 592
Здравейте! Hug Търся пъзели на Ешер. Преди време имаше много в store.bg, но тогава не ми бяха приоритетни, а сега са останали само два. Открих и един тук. Ще се радвам да ми помогнете да намеря и други! Hug

# 593
Сиси, това са ти варианти от българските сайтове. Единият мисля, че беше официалният вносител за България.
Други варианти- амазон, ибей и сайтовете за пъзели...

# 594
Заканила съм се на този, искам да си го взема, наредя, залепя и сложа в кухнята.

Попаднах на една страхотна снимка, това е като стая мечта, над канапето се вижда още един

# 595
blue_dream, благодаря, значи нищо не пропускам. Писах на store.bg дали ще имат скоро пак, дано отговорят. Ще се разровя в чуждите. Но и в официалния сайт на Jumbo има налични само 6 вида, а исках много и един с ръце..

Klarheit, много ми харесва този за кухнята! Peace

# 596
Аз имам този http://www.puzzlehouse.com/ascendingdescending.htm , но още не съм стигнала до него да го наредя. Хем искам черно-бял пъзел, хем ми се струва, че ще е ужасно трудно реденето...

# 597
Здравейте, за пръв път влизам в темичката. От много малка съм привърженик на пъзелите и до днес продължавам да редя  когато имам свободно време. Това е една от най-НЕизоставените темички, заради това реших да се присъединя към вас.

# 598
Юхуу!  newsm44Имам стенииии-стени за новите пъзели на вилата (които си чакат ненаредени в кутиите)-та само да ми мине държавния и ги подлепвам  smile3508. Та ще има да показвам наредени  Party

# 599
Започнах да редя един от пъзелите на Ешер от 1000 части. blue_dream, да, ужасно трудно се реди черно-бял пъзел! Crazy На мен ми е за пръв път, отделно, че много отдавна въобще не съм редила нищо и предизивкателството е много сериозно. Сглобих вече рамката и започнах да слизам навътре от единия край + още няколко отделни започнати композиции от вътрешността. Но на моменти направо се отчайвам, затова бавничко, с големи почивки, за да ми е кеф.
Ето този редя сега:
Като си помисля, че ме чакат още 2 неразопаковани пъзела на Ешер, а в бъдеще искаме и сотаналите да вземем.. Но се надявам, че след нареждането на първия ще се надъхам още повече. Wink

magit01, добре дошла!  bouquet

MTV, успех на държавния! Ще чакаме да показваш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт