Да те е страх от мъж

• 9 828
  • 48
  •   1
Отговори
Искам да дам съвет и да помогна на приятелка, но сама не мога, имам нужда от вашата помощ, защото не разполагам с нужните знания и начини за справяне на проблема.
Има връзка с мъж, която не върви, няма желание да продължава, секса не и харесва, нищо не и харесва в него, но не смее да прекрати тази връзка от... страх. Не страх да не остане сама, а страх от физическа разправа...Когато я  питам, казва, че няма основание да допуска такава вероятност, не е бил никога агресивен към нея. Просто предишната и връзка е била с насилник и сега вече си мисли, че и този така ще постъпи с нея..
Баща няма, не го помни и не познава ролята на мъжката фигура в семейството, майка и се е развела когато приятелката ми е била на 2 г.
Уточнявам, че тя не е по никакъв начин зависима от този нейн приятел, не живеят заедно, дори финансова опора не и е, тя си работи и живее сама с детето си. Виждат се от две години, гаджета са. Това е.
Какво значи да те е страх от такъв, и въобще от мъж...?
Как да се помогне?

# 1
  • BG
Ясно е, че трезвата и преценка е замъглена от преживяното в предишната връзка. Иначе две години са предостатъчни, за да е в състояние да прецени дали този човек би проявил агресия в ситуация на раздяла. Моите наблюдения сочат, че в повечето случаи кучетата повече лаят, отколкото да хапят. Ако не е в състояние да прекрати връзката от раз, да започне постепенно да се отдръпва, да разрежда срещите с различни оправдания - детето, уморена съм, болна съм, тя си знае още какво, и на него, ако има някакво пипе в главата, ще му светне червената лампичка. След подадените сигнали за отбой от нейна страна, да дойде време за "временната раздяла, за да си починем един от друг и да преосмослим връзката". Друг мотив може да е детето ( не знам колко е голямо), но ако е на осъзната възраст, може да му излезе с това, че детето не одобрява тази връзка, разстройва се и т.н. Много е важно през цялото време да подхожда мило и деликатно, за да не се разбушуват ядът и отмъщението в отсрещната страна, ако изобщо има потенциал за това.

# 2

Уточнявам, че тя не е по никакъв начин зависима от този нейн приятел, не живеят заедно, дори финансова опора не и е, тя си работи и живее сама с детето си. Виждат се от две години, гаджета са. Това е.

Mи щом не живеят заедно е още по-лесно.Ако не смее да му го каже в очите,да напише смс.Или пък най-добре лека по лека да го разкара.Да разреди срещите си,все едно има ангажименти и не може да излиза.Да си изключва телефона по-често.Да направи нещо,което ще го отблъсне от нея,т.е. уж той да я разкара.Или да му каже,че иска малко да си починат един от друг,за да преосмисли връзката си.
Но варианта с отблъскването мисля е най-добър в такъв случай.Тя си го познава и знае с какво може да го разочарова и той да иска да приключат връзката.И да действа.

# 3
Ти пък с СМС Laughing Представих си го  hahaha
Истината е, че тя ми каза, че  пробва разни тактики от известно време. Дистанцира се, уморена е, това-онова, някои от нещата което сте написали, но той не приема. Тоест моли се, досажда...абе не се отказва май лесно..
А на нея и е до гуша. Не го иска. Tired

# 4
Тя от него ли се страхува или изпитва някакво чувство за вина, че го зарязва? Частта за страха звучи като някакво оправдание пред себе си. Сякаш се страхува да понесе отговорността да го изостави, защото той я моли, натоварва я с очаквания. Може би ако й зададеш този въпрос, ще и е по лесно да осмисли собственото си отношение, съответно да вземе решение.

# 5
нито едно условие не намирам за налично, необходимо да обуславя реален страх. което имаме в условието зададено от теб е:

- финансова обезпеченост - лични средства;
- самостоятелен живот/не в съжителство с него/;
- липса на демонстрирана агресия към нея;

----------
кое точно провокира и отключва у нея такъв евентуален страх - не знам. може би:

- ти не знаеш, не е споделила, или поради друга причина някой факт/факти;
- проблем от детството/липса на модел, страдание по образа на бащата, и тн./.

единственото, за което споменаваш е:

- преживян проблем с насилник

изводи:

работа по проблема че не всички мъже са такива/изключване на черно/бялото мислене/.
анализ на реалната ситуация с прозрачност на цялата фактология/това, последното, не знам доколко е възможно изобщо/.

късмет на жената Hug

# 6
  • край голямата локва
  Да го накара той да я зареже. Как- тя най добре трябва да си познава човека. При един вървят намеците за брак, при друг постоянното мърморене, има такива дето бягат като чуят за деца или пък от финансови претенции- купи ми това, заведи ме там.  Въпросът е тя да му стане досадна и той да бяга от нея.
 Не казвам че е много смело или почтено, но обикновено действа безотказно и обекта след това сам минава на отсрещният тротоар като те види. Спестява нерви и главоболие и не се налага да се обясняваш защо.

Mr. Green И трябва да се внимава с подхода, да не се окаже с годежен пръстен.

# 7
Не, не мисля, че предишния опит с насилник е причината. Ако беше така, нямаше изобщо да допусне никого до себе си. Понякога не може да се даде обяснение защо изпитваш страх от някого, изречено с думи ще звучи смешно и глупаво, и наивно, и инфантилно...Заплахата е уловена интуитивно и затова не може да се разкаже с думи. Но нея я е страх. Моят съвет е да я оставиш. Тази битка е само нейна. Едното ще надделее, това, което е по-силно: страха или желанието да се освободи. Има и вариант той да я остави и така да се разреши проблема, но не се знае.
На твоята приятелка и е време да порасне. В смисъл да се научи да отстоява желанията си. Ти бъди до нея като й казваш, че си на нейна страна. Мисля, че е достатъчно.

# 8
Да му съобщи намеренията си в присъствието на друг  /този някой може да не е същото помещение, а в съседното/след като има чак такъв пък страх от физическо посегателство. Според мен истината е друга- приятелката ти си търси параван пред собствената съвест. Триковете и тактиките се превръщат в подигравка към другият. Да тя има страх, но според мен от това да се изправи и да заяви истината, страх има не от мъжът, а от себе си.
Детинско е и много подло е да правиш номерца, за да се досети другият , че вече не ти пука.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 15:13 от Fortune

# 9
Мерси, готини и идейни предложения сте дали. Определено ще предложа някои от тях.
Но и на мен все ми се струва, че нещо тя самата не е готова да го зареже, а тоя страх за който говори е само оправдание..
Защото като съдя по себе си, аз ако не искам нещо или някой, няма сила на света която да ме спре да го търпя и ще направя всичко възможно да го разкарам.
Преди време една друга приятелка ми се оплакваше, че не може да се отърве от един албанец, но там наистина нещата бяха страховити, тоя беше проблем .... Whistling

# 10
Приятелката ти е за психиатър, предполагам го знаеш. Неоснователни страхове, фобии се лекуват от лекари, а не от приятелки.

Единствения съвет и помощ които можеш да и дадеш е да потърси специализирана помощ за тези си страхове докато не е опропастила живота и на детето си.

# 11
Не е за психиатър, ти пък чак, Лизет.. Rolling Eyes

# 12
Не е за психиатър, ти пък чак, Лизет.. Rolling Eyes

Е как да не е? Има ли основания да се страхува? НЕ! Това е болестен страх. Ако наистина е страх, а не оправдание, това НЕ Е нормално!

# 13
Приятелката ти е за психиатър, предполагам го знаеш. Неоснователни страхове, фобии се лекуват от лекари, а не от приятелки.
Това, че ние не знаем на какво се дължи страхът на тази жена не означава нито, че е неоснователен, нито че е луда.
Лизет не ти ли омръзва все да клепаш с черни краски? Толкова други цветове и нюанси има....

# 14
  Както го описваш ми звучи, че по-скоро я е страх да  остане сама,  и затова си търси оправдание.

Общи условия

Активация на акаунт