Пиша този постинг от акунта на моя близка приятелка (разбира се с нейно разрешение), защото според правилата на форума не мога да публикувам теми като новорегистрирала се, а мнения се трупат само в подфоруми свързани с бебеотглеждане, съответно аз все още нямам деца...
Проблемът ми е свързан със съпругът ми и отношенията ни. Женени сме от лятото, преди това имахме връзка от две години, през които доста работихме върху себе си, за да можем да изградим силна и стабилна връзка помежду си, предполагам при повечето двойки е така.
За съжаление в последно време, той коренно се промени или по-скоро на мен започнаха да ми тежат задълженията и отношенията, които все премълчавах, смятах за нормални и т.н. В този ред на мисли може би той винаги си е бил такъв...просто аз съм разсъждавала по различен начин или съм била заслепена от любов (това не значи, че вече не го обичам).
А ето и по-наболялите проблеми при нас..
Работя в бюджетната сфера и съответно заплатата ми е доста ниска, спрямо неговата. Според него, той плаща всички разходи, пазарува и пести, а моята заплата си е само за мен. Но това са си само неговите думи, само за пред хората, семейството.. В действителност повечето от храната плащам аз и съответно оставам на нула.. Нещата, които трябва да се купуват, винаги трябва да са най-ограничени и евтини. Ако му поискам обосновано пари, ми се отговаря с въпрос: "..а ти твоята заплата я свърши, така ли"...и разбира се пари не получавам. И не оставяйте с впечатление, че сме с толкова ниски приходи, нито плащаме наем, нито парите едвам ни стигат...просто той е ужасно стиснат, а според него - пестелив.

Вчера, след скарване решихме, че всеки ще си пазарува за себе си и ще се храни, с това, което си е самоосигурил.. Аз си накупих няколко неща за себе си, като от повечето взех по две, с идеята да има и за него (къде ли ми беше акъла), но без да му го казвам. Съответно на сутринта нямаше спомен нито от моите неща, нито от неговите...

Но не искам да оставате с впечатление, че само едните пари са ни грижа или по-точно разпределението им...
През последната година, в която живеем заедно, всяка вечер той се прибира от работа, вечерята му е сервирана, вечеряме, след което той си сяда на компютъра..а аз започвам да разтребвам.
Семейството му много ме подкрепя и непрекъснато ми говори как трябва да оставям и за него домашни задъжения...но оставя ли, домът ни се превръща в абсолютна кочина, в каквато аз не мога да живея и се налага така или иначе да изчистя основно!!!
Освен това, не мога да разчитам на него..непрекъснато в последния момент отлага уговорки с приятели, решава, че просто не му се излиза и аз изпадам в неловката ситуация да се обяснявам...
Пред близките ни непрекъснато демонстрира нежност, любвеобилност, уважение към мен, но дали на практика е така, след гореизброеното...
Моля да ме посъветвате как да постъпя. В момента сме скарани, колкото и смешно да звучи живеем в различни стаи, не си говорим и така... Не съм зависима от него по никакъв начин, имам си къде да отида, но засега съм с него в една къща, за да не тормозя излишно родителите си, а и аз съм такъв човек, че веднъж изнеса ли се..едва ли ще се върна!
Приятелката ми, чиито профил е този ме посъветва да пусна темата, за да получа повече различни гледни точки и на това разчитам в момента...