Моля за съвет

• 7 861
  • 56
  •   1
Отговори
Историята е дълга за описване. Ще се опитам да бъда кратка. Чувствам се ужасно наранена от майка ми. Разочарованията ми от нея се натрупаха през последната година и половина. Ще започна с това, че страдах от стерилитет години наред. През това време тя уж ме подкрепяше.  Работехме с мъжа ми в тяхната фирма и давахме всичко от себе си. След раждането на детето ни аз излезнах в майчинство. Последваха редица скандали  с тях. В един момент започнаха да тормозят мъжа ми, че не работел, при положение, че работеше при тях, че не вадел пари, едва ли не сме готованци. Това се случи по време на втората ми бременност. Той започна да си търси работа и си намери. След това отново тормоз от тяхна страна – защо работел за толкова малко пари. Това не било работа по неговата специалност. Кризата е голяма и много трудно се намира каквато и да е работа макар и за образован млад човек. По време на бременността  ми вдигаха скандали и ме обиждаха как ли не, наговаряха ми какви ли не обидни неща и след това ме зарязваха да плача.Отделно и аз бях много нервна и чувствителна. Изкарах една изключително тежка бременност.
Едното ми дете претърпя тежък инцидент. Слава Богу всичко се оправи и както тя уж ни подкрепяше, скоро ми заяви, че това били знаци на съдбата и съдбата не случайно ми поднасяла тези неща. Вероятно визираше и стерилитета. Тези думи бяха ужасно тежки за мен да ги чуя от нея. Още не мога да преживея стреса от преживяното с детето ми и чувайки това от нея останах безмълвна. Много ме боли. Моля, дайте ми някакъв съвет. Има ли и други в ситуация подобна на моята. Смятате ли, че хората си заслужават нещастията, които ги сполетяват? Според вас нормално ли е майка да наговори такива думи на детето си?
В момента изобщо не комуникирам с нея, избягвам я най-видно и вече месеци не поддържаме връзка.  Чувствам се прекалено наранена.
Моля за съвет. И вие ли имате подобни проблеми с родителите си?

# 1
Влез в съседната тема за "оплакване от майки" и ще прочетеш, че не си единствена с такъв проблем. Дано да се успокоиш и да погледнеш по ведро на нещата. Когато имаш родители - добри, лоши се чувстваш млад. Когато ги загубиш остаряваш изведнъж.

# 2
  • Tам през Атлантическия океан
   Много от нещата гледаш през лупа  Wink
Хем те подкрепя , хем не , хем ви помага пък иначе незнам-какво си  Rolling Eyes
   Много си ранима  Wink бъди малко по-дебелокожа  Wink

Съвета ми е по-далече от нея , щом те кара да се чустваш зле ,  бъди дипломат и без излишен драматизъм  Grinning

п.п. обикновенно като ги загубим ще оценим някои неща или ще ги видим под друга светлина , та да не таим обида към родителите ..... това само товари единствено нас.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 01:47 от Desss

# 3
Много си ранима  Wink бъди малко по-дебелокожа  Wink

Съвета ми е по-далече от нея , щом те кара да се чустваш зле ,  бъди дипломат и без излишен драматизъм  Grinning
п.п. обикновенно като ги загубим ще оценим някои неща или ще ги видим под друга светлина , та да не таим обида към родителите ..... това само товари единствено нас.

Това работи само ако става дума за някакъв случаен човек, примерно съседка, която се държи зле. Майката е една и единствена и раните, нанесени от нея, не се понасят леко. Няма как да няма драма.

И въобще не съм съгласна, че като загубим родителите си, ще "оценим някои неща." Има хора, които само се радват, когато най-накрая се отърват от насилника. Факт.

# 4
  • София
Предполагам, че е много тежко да бъдеш наранявана от собствената си майка.
Мисля, че правилно си постъпила като за момента си преустановила отношения с нея.

Само да те попитам - тя не те ли търси? Не се ли интересува от внуците си, от теб самата? Не се ли обажда да попита как сте?

# 5
А, защо ви нарича готованци? Подпомага ли ви финансово? При нея ли живеете?

# 6
Хммм, много грозно от страна на майка ти да намеква по какъвто и да било начин, че съдбата ти била давала знаци и др. подобни простотии във връзка с детето ти.
Не бих оставяла дори собствените ми родители да се държат по такъв начин с мен.
След като те натоварва, обижда и т.н., просто прекъсни контакт с нея.

# 7
Не, не ни търси. Внуците ги вижда по-рядко и то след като татко ги вземе и и ги закара у тях. С него поддържаме отношения, но усещам, че тя го навива и на моменти той е настроен срещу нас.

Пари вече не вземаме от тях точно от преди 1 година, когато бях бременна и когато детето ни беше в болница и те отново се заядоха с нас и казали на мъжа ми - "ти нямаш думата, защото ние плащаме".Тогава е станал голям сканадал и мъжът ми едва е издържал. Истината е, че ни е страшно трудно финансово, но се справяме някак си, с доста лишения, но не се оплакваме.

Иначе не живеем при тях, но сме в един град, но 5 минути едни от други.

Също така тя си е втълпила, че мъжът ми ме навива срещу тях, като това изобщо не е така. Друг е въпросът, че те много го нараниха през последната година, но отношенията ни са съсипани не заради него. Все изисквания към него, все слушахме думи от рода на - да се докаже. Като и казах да му намери работа по специалността му - ами не мога. Абе тормоз. Усещам и същото отношение и от баща ми към него и от това много ме боли, защото мъжът ми страшно много ги уважава.
А иначе все ми хвалят разни посредствени хорица, все те били по-успели, все ние сме тъпаците, все ние сме неудачниците. А онези - без образование, абе смятам, че и на малкия пръст не могат да ни стъпят.

Няма да забравя как като трябваше да раждам сега как 4 дни преди термина ми те чакаха единия им гост от чужбина и бяха организирали програма, при положение, че дъщеря им ще ражда и чакаха внуче!

# 8
След като тя не ви търси , прави и ти така , следвай нейната тактика .
Вероятно има причина да не харесва мъжа ти , покрай него и ти не си много мила и драга ...
Не е нещо изключително , много хора се отдръпват така .
За финановото подпомагане - не е тяхно задължение да ви помагат .
Вие сте си отделно семейство и си е ваша грижа да се справяте .

С две думи , не точно съвет , мнение - насила хубост не става .
Приеми го , за да не се разочароваш още ...

# 9
  • София
Аз пък не мога да повярвам, че съществуват такива майки.  ooooh!

# 10
Аз пък не си представям да ми дават пари родителите. Да, има отношения работник-работодател, но майката мисли, че може да се меси ви живота на младите, щом дава пари. Имам пример пред мен и е много гадно това  Shocked Давала пари и за това има правото да дава и акъли  ooooh!
Въпросът за обидите към собствената дъщеря - не го разбирам това. Дори не мога да го асимилирам. Моят съвет е като един предходен пост - нека прекъсне временно отношенията с майка си, пък времето ще покаже.....
Успех!  Hug

# 11
  • София
Моят съвет е като един предходен пост - нека прекъсне временно отношенията с майка си, пък времето ще покаже.....
Успех!  Hug
Не четете внимателно!  Peace

В първия пост авторката пише: "В момента изобщо не комуникирам с нея, избягвам я най-видно и вече месеци не поддържаме връзка."

# 12
Четем правилно  Mr. Green Тя търси съвет как да постъпи - така го разбирам аз. Нека продължи с това отдалечаване, това е личното ми мнение.

# 13
Благодаря ви за съветите. Така и ще направя, не смятам скоро за търся контакт с нея.

# 14
 Отношенията винаги са двустранни. Има родители, които трудно пускат юздите на децата си. Има грубияни/нки. Не вярвам твърде в коренната промяна изведнъж. За мен това са продължителни, установени с годините взаимоотношения, от които детето в повечето случаи трудно се измъква.  Ако позволиш да те нараняват, ще бъдеш и наранена. Ако на собствените си родители позволиш да унижават съпруга ти, ще го унижават.
Съвет няма да ти дам, убедена съм, че човек винаги знае къде е проблемът, знае и как да го реши, стига да му стиска да си признае.
Да са ти здрави децата, а и вие покрай тях! Това ти пожелавам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт