CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №27

• 60 724
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Какво безобразие. Качили са обява за "компаньонки" в сериозен сайт като кариери.бг
http://www.karieri.bg/viewadv/rabota/24841_priiatel_pod_naem/?ref=rss

Това и аз го видях....колкото и да се опитват да го прикрият чрез легална дейност, си е точно това.

Написах възмутителен имейл на сайта.

Явно са му обърнали внимание, защото обявата вече я няма.

# 541
Поканиха ме на интервю за работа, която страшно много искам.....Още не мога да повярвам на ушите си. Но тъй като съм ходила на доста интервюта последните няколко месеца вече съм напълно убедена, че нещо не ми е наред и просто не умея да се представя в добрата си светлина  Rolling Eyes. А аз наистина съм добър човек и добър работник, не искам да прозвучи като хвалене, в никакъв случай. Мисля, че много се притеснявам на интервютата и освен това говоря много тихо-което колкото и да се опитвам да не правя-накрая винаги така се получава.
 Няма ли някъде клипчета с ...примерни интервюта за работа  Mr. Green

# 542
  • UK
Я кажете знаете ли нещо относно тази обява, тъй като видях, че в темата пишат и преводачи, какъв им е проблемът, че пускат обявата вече за 3-4 път и не могат да намерят човек?
http://www.jobs.bg/f1667476

Това е за специализирани медицински преводи.
Предполагам, не е лесно да се намери такъв човек.

Най-вероятно е така, но като прочете човек, че става въпрос за преводи на договори и споразумения, не остава с такова впечатление.

# 543
Поканиха ме на интервю за работа, която страшно много искам.....Още не мога да повярвам на ушите си. Но тъй като съм ходила на доста интервюта последните няколко месеца вече съм напълно убедена, че нещо не ми е наред и просто не умея да се представя в добрата си светлина  Rolling Eyes. А аз наистина съм добър човек и добър работник, не искам да прозвучи като хвалене, в никакъв случай. Мисля, че много се притеснявам на интервютата и освен това говоря много тихо-което колкото и да се опитвам да не правя-накрая винаги така се получава.
 Няма ли някъде клипчета с ...примерни интервюта за работа  Mr. Green

Аз пък на първо интервю съм в час, защото нямам очаквания.Като ме викнат на второ и прегарям.Но според мен всичко е  до пасване между работодател и кандидатстващ.Ако говориш тихо, някой ще си каже, че мънкаш, ако говориш високо, че крещиш, ако говориш нормално, може да не му хареса червилото ти...
Лично моят съвет е да говориш за неща, които са ти интересни в работата, ако има такава възможност.Когато човек е запален по нещо обикновено повишава тона Laughing
А за примерни интервюта-зависи за каква длъжност и кой интервюира, но аз обикновено се сблъсквам с тези въпроси:
1.Защо напуснахте старата си позиция?
2.С какво се занимавахте на нея?
3.Семейно положение?
4.Има ли кой да Ви гледа детето?
5.Какво Ви доставяше най-голямо удоволствие в работата?
6.Мислите ли, че ще се справите на работата, за която кандидатсвате?

# 544
Емма,   http://www.facebook.com/CareerStarters?ref=ts&fref=ts

тези момчета бяха миналата седмица в НБУ, за да дават насоки именно на тема "Интервюто".  Рзбираемо и интересно поднасят   съветите си ....Виждам , че имат и клипчета качени във фейсбук. Не съм наясно колко ще ти помогнат, но дано те вдъхновят!
  Пожелавам ти с лекота да се сдобиеш с работата!

# 545
Търся спешно маркетинг специалист за Габрово. Може да е от региона и да иска да пътува. Или да се релокира там. Заплатата може да достигне до 2000 нето, но по-вероятно е да е около 1400-1500 лева. Искат опит.  Peace

# 546
А за примерни интервюта-зависи за каква длъжност и кой интервюира, но аз обикновено се сблъсквам с тези въпроси:
1.Защо напуснахте старата си позиция?
2.С какво се занимавахте на нея?
3.Семейно положение?
4.Има ли кой да Ви гледа детето?
5.Какво Ви доставяше най-голямо удоволствие в работата?
6.Мислите ли, че ще се справите на работата, за която кандидатсвате?
1. Ах, на този въпрос ми е трудно да отговоря, а винаги питат. Добре, как да кажа, че персонала на последната работа се отнесоха изключително некоректно с мен, по един важен за мен въпрос, да не говорим за ежедневното им неприятелско държане към мен, тънки, злобни коментарчета и недомлъвки....как да го обясня?
2. Това е ясно, няма проблем
3.Ах, това семейно положение бе......което води логично до
4.!!!!!
5. Това не са ме питали, ще трябва да помисля.
6. А на това как се отговаря? Не може да кажеш само 'да'. Трябва да ...обясниш според мен.

И определно отивам на пазар за нови дрехи!

# 547
Че кой е казал, че трябва да обясняваш за некоректното отношение?Нагласи си версия за намаляване на производството, желание за развитие в друга област или по принцип и като я имаш готова, само я адаптираш за конкретната позиция.
А относно последния въпрос аз изтъквам кое от предишния ми опит и от личните ми качества ще ми помогнат да се справя.Хвалиш се, без да прекаляваш и без да си измисляш много.
Пример:позиция:офис сътрудник, отговарящ за кореспонденция, документация, архив  и връзки с общински и държавни учреждения.
Отговор: Имам опит във воденето на кореспонденция, както по телефона, така и по имейл.Общителна съм, отговорна и организирана и Вашият архив ще бъде подреден по желания от Вас начин.Работя на компютър по десетопръстната система, т.е машинопис и имам много добра езикова култура.Ще ми достави удоволствие да отговарям за Вашите връзки с различните институции.Работила съм с Общинската администрация, Съда, Агенция по вписванията, включително Търговския регистър, Нап  и Кадастъра и знам какви са процедурите и изискванията на институциите. Вярвам, че тези ми умения и опит ще бъдат полезни и ще мога да се справя с работата, съгласно Вашите изисквания.

Сега е момента останалите в темата да се намесят и да ме коригират, ако имам пропуски или грешки.

# 548
Аз не се притеснявам да признавам за бивш некоректен работодател - никой не го е карал да е некоректен (и ако бъдещия е същия, по-добре да не ме избере - че ми е писнало от такива).

На последното интервю преди дни не само че бях обстойно разпитана за семейно положение, деца, има ли кой да гледа дъщеря ми, ама ако инцидентно се наложи да отида в командировка - има ли кой да я гледа, ама в собствено жилище ли живея, или под наем, ..... А иначе беше съвсем приятелско интервюто, но тия въпроси не липсваха - и не знам до каква степен са били решаващи при избора, защото точно от тази фирма за първи път в живота ми ми се обадиха, да кажат, че шефа не е харесал никой кандидат и интервютата продължават...

# 549
Аз не се притеснявам да признавам за бивш некоректен работодател - никой не го е карал да е некоректен (и ако бъдещия е същия, по-добре да не ме избере - че ми е писнало от такива).

Свързано е по-скоро с възприемането като лоялен на кандидата.Както и да е, никъде не е препоръчително да говориш лошо за предишен работодател.Може да ти свърши някаква работа само ако шефовете на двете фирми се мразят на лична основа.

# 550
това с собствено или на квартира живееш, вече съм сигурна че натежава в София, това че си на квартира  Peace
За работодателя това явно е коз... Ако си на квартира, ще се притесняваш да си загубиш работата и да останеш на улицата, а ако си в собствено жилища можеш да му теглиш една ако е некоректен и да си заминеш...
Като си помисля май има логика в това ...
Следващия път ще казвам, че живея под наем да видим какво ще се случи... дали пък няма да ме наемат "гадовете"  Peace Laughing и ще се похваля  Mr. Green Mr. Green

# 551
  • UK
Аз пък си  мисля обратното, че по-скоро е свързано с размера на заплатата, за колко пари би се наел да им работиш Simple Smile Да не говорим, че има работодатели, които бавят заплати с месеци.

# 552
М да, и аз мисля, че е свързано с размера на заплатата-човек, живеещ под наем има повече разходи, съответно има нужда от по-висока минимална заплата, от такъв, който живее в собствено жилище. Глупава работа. И не се отнася само за София-и тук питат на едно, от всеки ...да речем 3 интервюта.
 А ако кажеш, че живееш в собствено-те питат дали е с кредит....абе това България е странна държава.
 Другия път направо с нАтуралния акт ще ида, студентската ми книжка, пълна кръвна картина, бележка, че не дължа данъци, военната книжка на дядо ми и размера на пенсията на баща ми.....А дали би било в мой ущърб, че вуйчото на баща ми е бил партизанин? Ще избягвам да го споменавам за всеки случай Peace

# 553
  • not found
това с собствено или на квартира живееш, вече съм сигурна че натежава в София, това че си на квартира  Peace
За работодателя това явно е коз... Ако си на квартира, ще се притесняваш да си загубиш работата и да останеш на улицата, а ако си в собствено жилища можеш да му теглиш една ако е некоректен и да си заминеш...
Като си помисля май има логика в това ...
Следващия път ще казвам, че живея под наем да видим какво ще се случи... дали пък няма да ме наемат "гадовете"  Peace Laughing и ще се похваля  Mr. Green Mr. Green

Същото мисля и аз . Ще пробвам следващия път и аз да кажа ,че съм под наем да видим какво ще стане  Blush

# 554
Момичета, моля за помощ. Интересувам се от варианти за работа от вкъщи, чрез интернет - неквалифицирана. Ако някой има опит с подобен род занимание нека ми пише на лични или в темата..

Общи условия

Активация на акаунт