CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №27

• 60 712
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • 42.016399,23.101179
Здравейте,
 и аз ви чета отдавна. Не съм безработна все още, но е въпрос на време кога ще стане. В момента положението ми е даже и по зле, защото съм на половин щат, получавам по малко пари дори от това ако съм на борсата, а в крайна сметка ходя на работа,  трупам нерви и си губя времето. След дълъг период на изпращане на CV, без обратна връзка, днес най-накрая получих първата покана за интервю.
Истината е че от всички обяви на които съм попадала от известно време, естеството на работа на тази ми допада най-много. Днес по телефона с работодателката си поговорихе доста дълго - почти половин час. Може би единственото което не обсъдихме беше семейното положение, деца, както размера на заплатата. Според мен си допаднахме взаимно. Това което ме притеснява е реакцията, когато разберат че имам дете на 2 годинки, както и размера на заплатата която да си поискам, ако ме попитат.  newsm78
Та в този ред на мисли, казаха ми че има сайт който ти показва работните заплати на подобни длъжности във всеки град, знаете ли къде мога да го открия?

# 556
  • UK
Мисля, че в jobs и jobtiger имаше някакви калкулатори, от тях можеш да получиш инфо за средната заплата за позицията и то на базата на потребители, които са заявили колко им е заплатата. Спомням си, че и аз попълвах някаква анонимна анкета какво работя и колко получавам преди време. Поправете ме, ако греша, но мисля, че за това става въпрос. Разрови там и виж какво ще намериш.
А щом половин час сте говорили и не те е питала за семейно положение и деца, не вярвам да го направи при личната среща. Може да си попаднала на свестен работодател  Simple Smile Не си длъжна да казваш, ако не те питат, и не трябва да се чувстваш гузна заради това, не криеш нищо от тях, което ги засяга. Успех ти пожелавам!

# 557
Момичета, моля за помощ. Интересувам се от варианти за работа от вкъщи, чрез интернет - неквалифицирана. Ако някой има опит с подобен род занимание нека ми пише на лични или в темата..

http://www.karieri.bg/karieren_klub/suveti/1986552_rabota_na_parche/

Лично познавам мацката,която е писала статията.  Peace Аз мисля също да се регистрирам навсякъде. Пиша и в trivago.bg

# 558
Блейдо, понеже питаш за неквалифицирана работа, виж тук-
http://rabota-otdoma.blogspot.com/2012/06/blog-post_20.html.
Аз лично имам регистрация в paidviewpoint , но до момента съм събрала
2 долара от анкети (всяка анкета е от по 10 въпроса, по една анкета на ден),
а минималната сума за теглене чрез пейпал е 15 долара  ooooh!. В туристическия
сайт не съм се регистирирала, понеже рядко пътувам извън Пловдив и нямам
кой знае колко материал. В българските сайтове Бг анкета, майнд тейк, JTN панел
и Online solutions също имам регистрации, но много рядко ми пращат анкети,
с това темпо ще събера минимума точки след 2-3 години Laughing.

# 559
  • Бургас
Момичета, моля за помощ. Интересувам се от варианти за работа от вкъщи, чрез интернет - неквалифицирана. Ако някой има опит с подобен род занимание нека ми пише на лични или в темата..

Лично познавам мацката,която е писала статията.  Peace Аз мисля също да се регистрирам навсякъде. Пиша и в trivago.bg

Жената търси неквалифицирана работа  т.е. едва ли владее пергектно английски, или маркетинг, или дизайн.

Не се замимавайте с тези проучвания. Казвам ви го от личен опит. Преди 4 години се регистрирах във ввсички български. Все още не съм събрала необходимия минимум.

# 560
 Да уви и аз мога да потвърдя, че от споменатите сайтове и платформи меко казано не можеш да се изхранваш (и със семки).
 Вече почти минахме януари, а софийските фирми продължават само да ми губят времето.  Sad А представяш ли си да ходех с такси, собствен автомобил или маршрутка на интервюта...
 Предлагат заплати на половина от споменатото (хем не смея да кажа това, което наистина ме устройва).  smile3544 И искат да използват езика ти, а и теб самия за някакви абсолютни глупости. Пример: Трябва да накарате хората да извадят кредитната си карта или да купуват и поръчват от нас. Да извиняват, ама да видят какви заплати предлагат в UK за такава отвратителна работа! Ще кажете там е много по-скъпо. Ок да предлагат еквивалента не в евро, а в лева поне! 

# 561

Жената търси неквалифицирана работа  т.е. едва ли владее пергектно английски, или маркетинг, или дизайн.

Не се замимавайте с тези проучвания. Казвам ви го от личен опит. Преди 4 години се регистрирах във ввсички български. Все още не съм събрала необходимия минимум.
Аз пък съм вземала ваучери от два сайта за проучвания Peace От единия 30лв, а от другия 20лв. Затова смея да твърдя, че не са измама. Обаче е факт, че стават бавно нещата и не може да се разчита, че от там ще забогатееш. Не ми пречи като ми пратят анкета да я попълня, пък когато събера точки тогава

# 562
Снощи се регистрирах, и вече ме избраха за един сериозен проект, и за няколко които са просто да кликваш, да стоиш и гледаш реклами и т.н. Така,че....
Ще кажа като платят. Мисля само със сериозния проект да се захвана.

# 563
  • Sofia
Снощи се регистрирах, и вече ме избраха за един сериозен проект, и за няколко които са просто да кликваш, да стоиш и гледаш реклами и т.н. Така,че....
Ще кажа като платят. Мисля само със сериозния проект да се захвана.

това във freelancer.com ли е?

# 564
В Одеск. Той ми се струва доста по-сериозен. Във фрилансер са по-малките проектчета. Но и те не са лоши за по-свободни хора с повече свободно време. Ще се пробвам от време на време като имам време. Говорих с тази мацка от статията--трябва доста търпение в началото. Забелязах също, че във Фрилансер например е най-добре да инвестираш 5 долара,за да вземеш един тест по английски език. В Одеск пък е най-добре да се вземе един тест за самата платформа, който осигурява по-голям брой аукциони по които да наддавате.

# 565
  • Бургас
И все пак не забравяйте, че това е за хора с много добър английски. Не всички го владеят все пак.

# 566
И все пак не забравяйте, че това е за хора с много добър английски. Не всички го владеят все пак.

Toва го знаем, но е всичко, което може да се предложи в момента. Много се надявам скоро да има и български сайтове, в което леко се съмнявам (макар мисля, че има, просто нямам време да видя). И все пак е някаква алтернатива за тези, които говорят английски език, не виждам проблем да споделяме за опита си.  Peace

Пак напомням,че търся маркетинг специалист за Габрово. Заплащането е много добро за региона.

# 567
  • 42.016399,23.101179
Много се надявам скоро да има и български сайтове, в което леко се съмнявам (макар мисля, че има, просто нямам време да видя).
има да, макар че не работят хич добре. Аз поне знам за тези двата:
http://weld1.bg/
http://www.freelance.bg/
Мен лично в Одеск и фрилансер ме е страх да участвам, защото не знам особено добре английски. Въпреки че във фрилансер има и проекти на конкурсен принцип, там шансовете са по малки, но пък е вариант за такива като мен. На мен любимите са ми crowdspring.com и 99designs.com и двата са на конкурсен принцип.

# 568
Моля всички, които искат да им погледна автобиографиите, да ми ги изпратят пак. Оказва се,че имаме някакъв проблем с мейлите, който сега е фиксиран.

# 569
Red, аз ще се възползвам от предложението ти, с уговорката, че не е задължително да я гледаш и коментираш ако нямаш време и/или желание   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт