CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №27

• 60 700
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • France
Къде да се прати?
Това съм го пропуснала, а чета темата всеки ден...

# 571
Оф, много съм си досадна сама на себе си. Вечните терзания "ама дали не трееше да си поискам повече пари", "ама дали нямаше да намеря по-добро след някоя и друга седмица"...Много мразя първите дни на ново място. После, като ме повлече течението, ми минават терзанията...ама сега, мъка  Tired

Ама това е щото не ми е dream job, знам аз  Cry Бетер многострадалната Геновева  hahaha

# 572
 А Тюлс радвай се на новата работа!  Naughty Бъди благодарна, че не ходиш още по мъките като мен.
Другите няма да избягат, освен ако не си загубят проектите.  Wink
 Да ви се оплача днес имах ужасно интервю. Сигурно няма да ме одобрят, вече предусещам още в края на разговора. Та беше по телефона, обаждане от чужбина и пичът беше решил да се включи на високоговорител. Говореше под носа си, чувах предимно моето ехо и като цяло мина зле.
Не се представих в най-добрата си светлина по езика, който владея. А след това като се отприщих на английски, чак сама се учудих на себе си.  Shocked Та обстоятелствата имат голямо значение. Имала съм и интервю, на което не успях да кажа 1 дума на английски. Просто нещо забих тогава. Или не са ме предразположили.  Wink
 Пожелайте ми сили да издържа на тези мъки наречени интервюта!

п.п Сега се замислям, че сигурно съм една от най-интервюираните жени в България в последно време.
Ако пък някъде ми публикуваха интервютата, сигурно щеше да е голям хумор и сатира.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 22:53 от Палмичка

# 573
Цитат
Пожелайте ми сили да издържа на тези мъки наречени интервюта!

п.п Сега се замислям, че сигурно съм една от най-интервюираните жени в България в последно време.

Пожелаваме, пожелаваме  Simple Smile

А на мен ако не ми изнася, догодина пак ще търся. Хич не мисля да страдам от криворазбрана лоялност, тоя път.

# 574
някой знае ли сайт за работа в германия. благодаря преджарително  bouquet

# 575
  • 42.016399,23.101179
Палмичка от цялото си сърце ти желая ходенето по интервюта да приключи и скоро да намериш желаната работа. Аз вчера цял ден ходя като ударен самолет, на два пъти чантата си забравях, почти не съм яла и като се замисля че всичко това е заради някакво интервю, за което уж не ми дремеше особено....Наистина напрежението е голямо. Sad
И при мен не минапо начина, който очаквах. Всъщност притесненията за децата се оказаха напразни, изобщо не ги притесни това че имам две деца, едното от които малко. По скоро естеството на работа се разминаваше с моите представи и с това което пишеше първоначално в обявата. Там пишеше че им трябва технически секретар с английски, фотошоп и корел дроу. оказа се че английският слава богу, не е чак толкова нужен - елементарно нива на владеене. Обаче освен уеб и графичния дизайн искат човек, който да подържа и хардуера на цялата фирма. А с това не съм сигурна че ще се справя. освен това се работи и в съботите, през седмица.
С частта с работната заплата се изложих тотално. От проучванията ми разбрах че в тази област заплатите се движат от 300 до 1300лв., в град като нашия не повече от 400-500лв. На интервюто казах че искам стартова заплата минимум 600лв., собственика ме погледна учудено и каза "Ще вършиш цялата тази работа за толкова малко пари?". Та така обещаха да се обадят какъвто и да е резултата, още не са обаче. А снощи семейния съвет реши да поизчакам още мъничко и да не бързам с тази работа. Та дори и да ми се обадят ще откажа.

# 576
  • UK
собственика ме погледна учудено и каза "Ще вършиш цялата тази работа за толкова малко пари?".
В такива случаи веднага замазвам, че това е само първоначалната заплата, която очаквам, за първите три месеца, например, докато навляза в нещата, по време на обучението, изпитателния срок и т.н. Не че ми се е случвало, де, на мен ми се случва обратното - да кажа, че искам 600-700 лв и да се окаже, че е повече от това, което те "могат да си позволят".  Laughing

# 577
а вие как разбирате заплата 350-600 лв. бруто за работа като офис мениджър  Mr. Green Mr. Green Mr. Green (говорим за София)

# 578
 Благодаря Marci успех и на теб! Или да ти се обадят със нормална заплата над 1000 или да намериш по-добър работодател по-нататък!

Цитат
..Обаче освен уеб и графичния дизайн искат човек, който да подържа и хардуера на цялата фирма. А с това не съм сигурна че ще се справя. освен това се работи и в съботите, през седмица..
  #Crazy Ти какво ме направи да се поддържа хардуера? Ако е за наместване на някой кабел да,
но иначе хем web дизайн, хем corel, хем hardware малко множко. Само дето и счетоводството не се налага да въртиш. Друг е въпросът, че някои жени бихме се справили с всичко.  Sunglasses
 Те за това много мъже не само не се считат за длъжни да помагат на жените, ами с готовност ни подлагат крак и се чудят как да ни смачкат. Sad

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 10:18 от Палмичка

# 579
Ред, дай имейл да ти изпратя CV-то си, защото вече си мисля, че проблема е в мен. Писна ми само да се надявам и накрая разочарование едно след друго. Чак вече си мисля, че в нищо не ми върви, освен в търсенето на работа.

Не се отчайвайте поне ви викат на интервюта, при мен и това е в застой.

# 580
При нас лека полека се усеща, как започват да се подготвят за новият сезон (имам предвид туристически) и 50% от обявите за работа са за бармани, сервитьори, готвачи, камериерки, администратори, санитарки, хигиенистки......15% (може и до 20% да стигнат) са за брокери (повръща ми се от обяви за брокери), 10% да са за програмисти; 15% за продавачи (от всякакъв род), близо 5% са за офис служители, останалите 5% са за някакви разнородни професии-автомонтьори, склададжии, фармацевти.....

# 581
Днес в джобса в една обява има "Заплата: от 2100 до 3200 BGN (Нето)", но пък фирмата е анонимна. Дали и аз да не кандидатствам анонимно? Поне агенция да бяха наели.

# 582
  • София
На мен пък всичко си ми е ок /освен парите/, само това намиране на работа се е закучило.

# 583
  • 42.016399,23.101179
Eто една добра обява от стабилна фирма, за хора с добър английски и компютърни познания:
http://www.icd.bg/jobs.php

# 584
Здравейте, момичета,
имам въпрос относно провеждането на интервю.Случва ли Ви се да Ви попитат дали скоро планирате да имате деца? /Освен редовното имате ли деца и има ли кой да ги гледа?/ какъв е адекватния отговор на този въпрос според Вас?От известно време си мисля, че това е автоматично зачеркване от списъка с кандидати.

Общи условия

Активация на акаунт