CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №27

• 60 680
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
какъв е адекватния отговор на този въпрос според Вас?

А вие планирате ли скорошна ревизия от комисията за защита на труда  Mr. Green Mr. Green Mr. Green?

Наистина може да е отчайващо да не може да си намериш работа, но не е ли по-отчайващо
да започнеш накря и да те уволнят, ако забременееш или да не можеш да си вземеш болничен, ако детето ти се разболее?? Или да търпиш постоянен тормоз? Била съм на такова място...на никого не го пожелавам, накрая бях станала като сянка.

# 586

Здравейте, момичета,
имам въпрос относно провеждането на интервю.Случва ли Ви се да Ви попитат дали скоро планирате да имате деца? /Освен редовното имате ли деца и има ли кой да ги гледа?/ какъв е адекватния отговор на този въпрос според Вас?От известно време си мисля, че това е автоматично зачеркване от списъка с кандидати.
Наистина ли някой още пита така?  Laughing Аз бих казала, че тези неща е трудно да се планират, но за сега лично не възнамерявам. А колко девойки, в които им беше надеждата забременяха от раз не е истина. Хора, от кото "не са очаквали" сигурно.  Sunglasses
 Ариана, сега се замислям дали болничния свързан с детето не ми е бил "проблемът" до този момент.
Не би трябвало, тъй като съм показвала многократно, че като се върна наваксвам за часове. Когато аз съм на линия положението е под контрол. Телефоните не прегряват.  newsm47
Знам, че се иска прозорливост, стигаща малко далече от края на носа, за да се забележи мотивацията на една майка, но дано скоро, който трябва да го осъзнае.

# 587
Бившият ми шеф ме попита преди години дали смятам скоро да се женя изабременявам.Казах му, че живея с  половинката, което е същото, като да съм омъжена, а в близките две-три години нямам планове за деца.Омъжих се след две, а забременях след три години работа при него и нямах проблеми.Изкарах две години вкъщи с малката, но поради други обстоятелства останах без работа.
Днес звънях по една обява за касиер и ми казаха, че търсят жена над 35г. с големи деца, защото позицията била отговорна, децата боледували често и нямало кой да замества.

# 588
  • UK
Аз пък наскоро чух за един магазин за дрехи втора употреба до нас, че набирали персонал само на възраст до 30 г. Обявата им стои постоянно лепната на витрината, днес видях, че са пуснали и в джобса, заплата 500 лв.

# 589
  • София
Eто една добра обява от стабилна фирма, за хора с добър английски и компютърни познания:
http://www.icd.bg/jobs.php

Едно време работих такова, обаче с тия нощни смени сега вече не мога.

# 590
Оо, питали са ме най-спокойно, задушевно и безочливо дали имам сериозен приятел + дали планирам деца Twisted Evil... и то жена ми задава тия въпросчета пред мъжа, с когото ме интервюират. Чудничко.

още си търсят кадър Mr. Green

# 591
 А забелязали ли сте как ви изтърват, докато се офлянкват? Чакат да се хванат някои и други шаранчета на обявата и не бързат с отговора. В това време кандидата отдавна може да е отишъл на другия край на света не, но да речем при конкуренцията. Много често по-бързият печели. Аз така съм се захващала с проекти, които не са много хубави, просто, защото сме почнали буквално на другия ден или след 2 дни.

# 592
Toва няма как да се промени, защото компаниите в целта си да намерят "най-доброто" остават с каквото има. Жалко,но факт. Много избират.

# 593
  • София
Toва няма как да се промени, защото компаниите в целта си да намерят "най-доброто" остават с каквото има. Жалко,но факт. Много избират.

Избират, защото:

1) има голямо предлагане на раб. ръка;
2) няма такова текучество (както преди).

Преди 1-2 години компании като HP, IBM и т.н. напр. назначаваха на кг  ooooh!

# 594
Вярно е. Сега се опитваме да не подбират, но...без резултат.

# 595
  • София
Вярно е. Сега се опитваме да не подбират, но...без резултат.

Вече почти няма работодател, който да не подбира, защото знае, че при тази безработица, може да получи добър кадър за сравнително малко пари. Повечето работодатели в тази обстановка се чувстват силната страна и това им дава самочувствието да имат високи изисквания за без пари  Tired

Преди 2-3г. беше друго. Педлагаха добри условия, защото знаеха, че ако не е тук, работникът ще отиде там и ще намери работа, а и работниците не се притесняваха да напускат, ако не им харесва. До 1-2м. (макс) си намираха нова работа  Peace

# 596
  • София
Следобеда ще ходя до БТ да видя, че имало някакви курсове за туроператори и мениджъри.
Та по този случай, си написах едно честно СВ - всичко по трудова книжка.
Май не е толкова лошо.
Ново СВ - нов късмет - дето се вика.
Ред, пратих ти го на мейла да го погледнеш, ако може, моля.

# 597
Няма проблем, загубата е взаимна. Да не казвам дори повече в ущърб на компаниите, защото колко взема едим човек тук в крайна сметка (с малки изключения). Не за всяка позиция има много подходящи кандидати.  Wink Но щом искат да стоят само с недоволните, вечно мърморещи и дори ругаещи, които си имат.  Stop

# 598
Има страхотни кандидати, но:
Те са доволни и не искат да сменят
Тези, които сменят, искат нещо повече, а кол центровете предлагат все едно и също.....
И да има изключения, те са само в началото, после всичко се променя, защото обикновено започва мениджър от друга БГ компания....

Поред пример в ККЕ...но това е положението.

# 599
 Ами те щом са доволни и не искат да сменят, значи не са кандидати.  Tired
Не трябва идеята да е да се краде персонал от другите фирми.
А и не всяка омъжена жена е по-добра от сингълите по презумция, само защото е обвързана в брак. Примерно.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт