Дойде зима мразовита,с плетки бързо тя отлита!

• 87 238
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ох на баба, чак и на мен ми се прииска такава щедра баба, чудни подаръци  Hug

Да ви се похваля с новото си пуловерче,
прежда Pure Merino, около 300 г, кука 3.5 мм

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2013/01/opulanet-raglan.html

# 631
чудни неща, момичета, туниката, подаръците, пуловерчето, всичко е разкошно Simple Smile

# 632
Снежи, отдавна не бях влизала и затова съм пропуснала рождения ти ден. Макар и със закъснение искам да пожелая на теб и цялото ти семейство много здраве и успехи, а специално за теб-много, много време-достатъчно за всичките ти проекти, които радват не само притежателките си, но и нас.
 Момичета направили сте невероятно много красиви неща! Поздравявам всички!
Надявам се скоро да ви покажа и аз разни нещица. Имах доста идеи за коледни подаръци, но времето все не ми стига и някои претърпяха сериозни промени. Всъщност имам някои снимки, май няма защо да отлагам.
Ето подаръка на малката внучка
Скрит текст:
Това е на голямата:
Скрит текст:
Това е на най-големия внук
Скрит текст:
Това е на най-малкия
Скрит текст:
[imgwidth=600height=449]http://media.snimka.bg/s1/1535/029314310.jpg?r=0[/img]
В момента нямам снимки на подаръците на средните внуци и на дядото, ама и без това ще ви дойде в повече, оставям ги за утре.
ПП а как правите снимките скрити, така че да не заемат толкова място?
Сетих се и още нещо. Спомням си, че някоя от вас(не си спомням коя, а нямам време да се връщам и да търся, много моля за извинение) беше питала за прежда за бански костюм. Не знам какъв модел си си харесала, но те уверявам, че много малко модели се държат добре като се намокрят. Ако харесваш цели бански и имаш стар бански от две половинки ти препоръчвам да ги свържеш с нещо подобно в подходящ цвят.
Скрит текст:
.
Гарантирам ти, че всички ще се обръщат след теб и ще се чувстваш комфортно-знам от опит, макар, че аз направих грешката да го изплета от памучна прежда(съхне бавно и лекичко се отпуска в мокро състояние).
Горе над прозореца за писане има два реда с икони.На първия от ляво на дясно 8 по ред е скритият текст.Опитай и ще стане!

# 633
Вие сигурно сте ме забравили, но аз не съм ви забравила. Много ми е тъжно, че нямам време за плетене с тия двамата юнаци. А малкото изплетено нямам време да снимам.

Сутринта баткото (1. клас) се облича за училище. Приготвила съм му трикотажна блузка и плетен от мен пуловер. Гледам, че облича пуловера, а отгоре с мъка нахлузва и трикотажната блузка. Скарах му се, че още спи и добавих:
"Ако отидеш така на училище, всички ще ти се смеят. Я бързо сложи отгоре пуловера!"
"Мамо, ако го облека отгоре, ще ми се смеят три пъти повече. Тъпо е да се носят плетени дрехи."
Не се натъжих особено, но поне си направих сметка да не влагам време и усилия в пуловери.  Sad Все пак получих разрешение да му плета шапки и шалове.  Grinning

Как е ситуацията при вашите деца?

# 634
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
О, аз вече съм се оплаквала от същото тук Laughing ! Моите отдавна са изкласили, но продължават да разсъждават по същия начин. Никоя не желае да носи ръчно плетени неща и това е  ooooh! ! Преди два часа малката ми се обади да ми каже, че си е купила яке и плетена шапка. Пък аз цял месец си предлагах услугите да си хареса модел и да ѝ я оплета  Confused .

# 635
  • София
Синът ми не иска нищо освен шапки и шалове, и не съм му и плела нищо друго
от доста време, но тийнейджърката носи плетени от мен неща и си ги харесва.

Днес например беше с едно лилаво болеро с дървени топчета, което й изплетох
преди две години (добре че направих ръкавите по-дългички Simple Smile, сега даже й стои по-добре,
защото вече има какво да позапълни извивките отпред Joy)
Винаги обаче предварително уточнявам с нея модела, цвета, показвам й как стои
изплетено на други хора, ако намеря снимки (в Осинка или Ravelry).
Аз самата си нося много моите пуловери и жилетки и може би
затова и на нея не й се вижда неприемливо. А и ръчното плетиво
е толкова модерно през последните години (ура за нас  Laughing)

# 636
А и моята щерка си носи плетените неща-и така ме стимулира да плета.  Grinning
Днес завърших още един снууд и започнах друг със Соломоновия възел .Ще снимам утре и ще покажа,че сега нещо ме мързи.
Carmela Biscuit -много красиви неща видях в блога ти.  Heart Eyes

# 637

Инок, Съншайн, Дани, Анди, благодаря ви! Hug

Ох, на баба! Благодаря ти и моите поздравления за прекрасните неща, които ни показа!  bouquet  Куклата направо ми взе душата! Разкошна е!  Heart Eyes Изпитвам особен респект към неща, които аз не правя! Играчки никога не съм плела, но това не ми пречи да им се радвам от цялото си сърце

Кармелаbouquet Вярна на себе си и стила си!  Heart Eyes Много обичам такова деколте, перфектно оформление!

А по темата – за отношението към ръчно плетените дрехи роман мога да напиша! ooooh! Била съм свидетел на такива крайности – от толкова унищожително пренебрежително високомерие, и то от хора, дето ги знам, че едно копче не могат да зашият, до възхита, дори без думи – то си личи по погледа!  Shocked
Но съм разбрала едно, и го следвам във всичко, което правя – ако сам не уважаваш себе си и това, което правиш, няма да получиш уважение и признание от никогоNaughty
На моите момичета им плета само, ако те поискат!  HugИзненади не правя! Дори и подаръците уточняваме донякъде предварително. Имаме си код – “граничните условия на задачата”  hahaha да ми определят, от там нататък ми се доверяват напълно! Но и аз се стремя да не ги разочаровам, и съм доволна, че носят (лаская се, че е с удоволствие) това, което им правя! Heart Eyes

# 638
Кармелине, много сладко ... с дълги ръкави! Адмирации за престрашаването ...  Hug

Стейс, добре завърнала се!  Simple Smile

Опитът с моите опитомени вкъщи е безусловно подобен. Ще ми изплетеш ли?! После се прибира в гардероба, доволно се забравя и ... един хубав ден, ах, ама аз не съм го носила. Затова напоследък отбивам всякакви атаки от рода на - Ще? Снеж, напълно подкрепям написаното с теб за граничния слой!  Hug

Завърших снуда, който май ще си е за мен, от Мерино Балки, с плетката на Женипа, но утре на светло ще го снимам. Ако има светло де ...

# 639
  • Cофия
Здравейте,
не съм чела темата, но предполагам, че тук ще намеря съдействие  Grinning има ли някоя сръчна мацка, която има плетачна машина? Трябва ми да се изплетат едни ръкавици, срещу заплащане естествено. Моля, ако някой проявява интерес да ми пише на лични!
Благодаря!

# 640
big pufana, благодаря за разяснението за "туида"! Май ще се въздържа.

Carmela Biscuit , много красив!  bouquet Преждата е приказака, нали?

# 641
Здравейте,
не съм чела темата, но предполагам, че тук ще намеря съдействие  Grinning има ли някоя сръчна мацка, която има плетачна машина? Трябва ми да се изплетат едни ръкавици, срещу заплащане естествено. Моля, ако някой проявява интерес да ми пише на лични!
Благодаря!

Колко броя ръкавици ти трябват, та питаш за плетачна машина? Тук повечето плетем на ръка.

# 642
Май ми се получават нещата със скритите изображения,Мире, много благодаря(и бабите се оправят, ама им трябват повече обяснения) ще се опитам да редактирам вчерашния пост, че то темата ще се запълни набързо.
Момичета благодаря ви за оценките, продължавам със снимковия материал, че то току виж сте си помислили, че само акъли давам, а на мегдана-нищо.
Това е пуловера на дядо, ама много лоша снимката(отказа за позира, че не бил обръснат-значи аз мога да го гледам брадясал, а младичките мами-не)
Скрит текст:
Това е одеалце за новороденото бебе на много близка.
Скрит текст:
Малко след дъжд-качулка показвам, ама имам и коледна украса-това е за елхата в къщи, а украсата на "манекенката" не съм снимала-тя е изплетена от найлонови торбички, че са устойчиви на сняг, дъжд и вятър.
Скрит текст:
и последно за днес-органайзери за внуците-ученици и за куките на баба. Всъщност съм облякла в прилични дрешки срязани пластмасови бутилки от безалкохолно.
Скрит текст:
Хайде със здраве, че ще ви взема акъла наведнъж.
Кармелче, страхотен стил, а изпълнението няма да коментирам-винаги съм ти се възхищавала.
Снежи, а пред твоите принципи направо занемявам, аз не мога да бъда толкова категорична(което не си харесвам), понякога съгласувам, понякога не. Ако нещо е съгласувано, това ме натоварва, защото непременно трябва да стане, а ако е изненада и нещо не се получи, просто не го давам или спокойно изчаквам новата муза.

# 643
Ох на баба, наистина ни вземаш акъла! Пуловерът е много хубав, а одеялцето особено ми хареса!

стейси, привет отново  Hug

# 644
  • Cофия
Здравейте,
Благодаря!

Колко броя ръкавици ти трябват, та питаш за плетачна машина? Тук повечето плетем на ръка.

питам за машина, защото става въпрос за по-фина плетка, а бройките и заплащането  - на лични  Wink
надявам се, някоя от вас да може да ми помогне, като гледам какви невероятни неща правите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт