Дойде зима мразовита,с плетки бързо тя отлита!

• 87 228
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
.....................
питам за машина, защото става въпрос за по-фина плетка, а бройките и заплащането  - на лични  Wink
надявам се, някоя от вас да може да ми помогне, като гледам какви невероятни неща правите  Hug

Ами то някои от най-фините и ценни неща се правят на ръка...
(не се заяждам, само коментирам)

# 646
Здравейте,
не съм чела темата, но предполагам, че тук ще намеря съдействие  Grinning има ли някоя сръчна мацка, която има плетачна машина? Трябва ми да се изплетат едни ръкавици, срещу заплащане естествено. Моля, ако някой проявява интерес да ми пише на лични!
Благодаря!

Колко броя ръкавици ти трябват, та питаш за плетачна машина? Тук повечето плетем на ръка.

питам за машина, защото става въпрос за по-фина плетка, а бройките и заплащането  - на лични  Wink
надявам се, някоя от вас да може да ми помогне, като гледам какви невероятни неща правите  Hug

RS, попитайте в чорапената фабрика. Машина за плетене на ръкавици едва ли се намира в частен дом.

Joy        eat. sleep. knit...

# 647
Ами то някои от най-фините и ценни неща се правят на ръка...

И струват прескъпо, защото вътре в тях е душата на създателя им! Ако изобщо реши да ги продава де ...   chef

RS, мога да ти пожелая само успех!  Simple Smile По-евтино ще е да ги напазаруваш готови от Китай.

Ох, на баба, пак ми скри шапката!!!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 14:46 от big pufana

# 648
Пуфи, много си хубава!!!   love001  Този път ти ни скри шапките   love001

# 649
Здравейте момичета, имам голяма молба към тези, които могат да помогнат- започнах жилетка от врата надолу и нещо не ми се получава разпределението на бримките. Започнах на 68 и как по дяволите да ги разделя, за да не ми се получават ръкавите кукленски, а гърба и предниците като пришити чували. Моля помагайте, че ако я разплета за 3 път, ще се гръмна!!!

# 650
Галя, заповядай - Knitting Sweaters from the Top Down: Fabulous Seamless Patterns to Suit Your Style - http://depositfiles.com/files/ibgb5at1a

Жен, ти също си много хубава!  Heart Eyes

# 651
Ох, на баба, отново красоти! Впечатляващо!  bouquet

Пуфи, много си хубава!!!   love001  Този път ти ни скри шапките   love001
Пропуснала ли съм нещо! newsm78

Галя, особеностите при плетенето на реглан от горе надолу са няколко и има много неща, които трябва да прочетеш, за да ти се получи успешна плетката.

Едната от тях е постепенното изплитане на бримките от гърба към предницата, за да не тегли назад вратната извивка, а в същото време отпред да не ти подпира на гърлото.
Ако ти е направило впечатление снимката на туниката в едър план, която показах, макар че е плетена от горе надолу в кръг, задната част е по-висока. Това се прави заради специфичната особеност на човешкото тяло. Ако измериш разстоянието от най-горната точка на рамото до под мишницата отпред и отзад, ще видиш, че отзад това разстояние е по-голямо.
На схемата, която искаше и публикувах, е показано, че това се постига с изплитане на допълнителни редове на гърба преди да се направи ръкавната извивка.

Втората особеност е разпределянето на бримките  за предница, гръб и ръкави. Недей да откриваш топлата вода, щом досега си разплитала два пъти. Прочети тук: http://club.osinka.ru/topic-70602?p=903871#903871

Това е цяла тема за реглан и кръгла платка, има много тънкости и при плетенето отдолу нагоре. Много е полезна, чети!  Peace

# 652
Благодаря отново! Енергията и ентусиазмът ми за плетене са неизчерпаеми въпреки разплитането, което понякога правя  Embarassed. Свекърва ми ми показваше някои тънкости, но от няколко месеца е в чужбина и сега плетките ми са по-скоро импровизации на принципа проба-грешка, но имам и доста успешни реализации предимно в шапки на една кука. Още веднъж благодаря Сне*инка!!!

# 653
  • Варна
ето и последните ми завършени плетива:

# 654
Ох, на баба, отново красоти! Впечатляващо!  bouquet

Пуфи, много си хубава!!!   love001  Този път ти ни скри шапките   love001

Пропуснала ли съм нещо! newsm78 ..........  

пропуснала си новата "снимка" на Пуф наистина е сладурка  Heart Eyes
а аз съм пропуснала рождения ти ден - да си жива, здрава и щастлива и всички много да те радват   bouquet

Ох на баба - не крий картинките, страхотни са, вълшебни неща правиш!
всички сте невероятни, не мога да се нагледам  Heart Eyes

# 655
Два снуда от мен:

Фри, много ти благодаря!  Heart Eyes

Калинка, много са хубави всичките!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 13:58 от big pufana

# 656
Здравейте Hug нова съм сред вас... Преглеждам ви честичко и много ви се кефя   Crazy
Моля за малко помощ - харесала съм си нещичко ,но не мога да разбера как да го направя ,търсих схема или обяснение  ,но не успях нищо да открия ..

http://crocheterie.blogspot.com.au/2012/06/rose-field-baby-blanket.html?m=1

и това

http://crocheterie.blogspot.com.au/2012/09/fire-blanket.html?m=1

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 14:32 от kalimana

# 657
  • Стара Загора
Момичета,много сте бързи ей #Crazy
Сне*и,чудесна туника  bouquetЛичи си,че е изпипана до последния детайл с много любов за любим човек.А и манекенката е голяма сладкишка и изглежда много доволна Peace
Ох на баба,кога ги наплете всичките тези красоти ooooh!Всичко много ми хареса и съм сигурна,че и притежателите са ги харесали. smile3521
kalinka-malinka,туниките са направо супер.Ако не те затруднява би ли казала каква е преждата,че и аз съм на такава вълна,а нещо не мога да избера newsm78.
Пуфи,снудовете са  smile3501
carmelka,и един пуловер видях,който направо ми легна на сърце. newsm10При това от любимата ми преждичка  smile3508
Момичета,ама наистина много сте продуктивни  #Crazy

# 658
dodofit, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!Все така креативна и отзивчива! Много любов около теб!

[пропуснала си новата "снимка" на Пуф наистина е сладурка  Heart Eyes
а аз съм пропуснала рождения ти ден - да си жива, здрава и щастлива и всички много да те радват   bouquet
Фри, благодаря!   bouquet Леле, а колко неща може да скрие Пуфанка под тази шапка! Joy

Пуф, честити ти снудове! Да ти топлят и шията, и душата!  bouquet

Менделеевче, и на теб благодаря, ще предам на манекенката! Heart Eyes

Калинке-малинке, ти скоро ни показва още една рокля, с какво темпо ги работиш!? Може ли и снимки облечени, моля! Hug

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 17:54 от Сне*инка

# 659
търсих схема или обяснение  ,но не успях нищо да открия ..

Няма да намериш безплатно обяснение- жената, което го е плела прави собствени дизайни и ги продава в етси и равълри. Ето тук и е магазина - http://www.etsy.com/shop/SweetCrocheterie?ref=seller_info- по 7 долара са схемите и на двете неща.

Общи условия

Активация на акаунт