БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 103

• 84 601
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • Балчик

Може ли да обясните на незнаещата ( аз ) какво е 2:1 3:1 и 4:1!!! Моля ....... Praynig
Иначе браво на всички ви .... Та вие не се спирате ... Весели празници на вас и бързо оздравяване на
polinabg.  bouquet

1:2 е т.н гобленов вилеров бод. 1 знак от схемата отговаря на 2 бода, шие се с 3 ката конец. Не е май особено разпространен,но вместо 4, както е при 1:4, шиеш 2 бода. Гобленът става като "на пътеки". Ето отблизо как изглежда:

А това е отдалеч:

А ето и макроснимка на сегашния гоблен:

Последна редакция: сб, 29 дек 2012, 23:01 от Джемма

# 616
Aз правих един надпис с меланжиран конец, ших буквите първо / и после \ , а не кръстче по кръстче. Получи се, но сигурно защото буквите не са големи  Rolling Eyes и не се получава дълъг ред в едната посока и после докато се върнеш за горната чертичка да ти се размине цвета. Мисля, че нещо с повече шев трябва да се шие цялото кръстче, после следващото.....и така.

# 617
Аз го ших кръстче по кръстче но на редове. Започвам от първия ред напр. от ляво надясно и шия кръстче по кръстче, на следващия ред наобратно- от дясно на ляво, но пак знак по знак. Не знам дали така е правилно , но като гледам резултата си ми харесва.

# 618
  • Ловеч
https://plus.google.com/u/0/photos/105151836672099002304/albums/ … y=COi3i_rotrrqsgE
Ето тук има картички шити с меланжиран конец. Като от къщичките съм шила и с лилав, и  със зелен и наистина са много хубави и  бързо се шият, но са кръстче по кръстче.Иконеца го режа по-къс и вземам два конеца.  
https://plus.google.com/u/0/photos/101281450064224704269/albums/ … 27463623282828130 а това са пилетата, за които някой бе пуснал схемички.
А колкото до бода с който шие Джема трябва да кажа, че пейзажите шити с него изпъкват повече отколкото шити с 1:4.Гледала съм в каталог на вилер, че даже и гоблени с лица са шити така и само лицето после е 1:1.
На Полина желая скорошно оздравяване.
 А за всички показали невероятни неща  .

Последна редакция: нд, 30 дек 2012, 09:18 от darinaia

# 619
  • София
Заповядайте в групата ни във фейсбук, вече сме 220  Laughing

https://www.facebook.com/groups/282345291866693/

# 620
Дари, може ли да пуснеш схемичките на топката с еленчето и луната с къщичка и елха. Изглеждат с малко шев а са много ефектни. Шила съм и от другите , даже престилката за Бачийска май беше с едно такова мотивче- с борове и църква- от бързане забравих да снимам.

# 621
# 622
Здравейте, вчера успях да рамкирам последния гоблен за тази година с рамка от фотото. Ето този:

Ако не беше контурът, щеше да бъде готов за Коледа, но аз пак му се радвам, нищо че Коледа мина. Сега продължавам със стария гоблен.

НА ВСИЧКИ ПОЖЕЛАВАМ ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА!

# 623
Hrisi  много е хубав.
Джемма преди много години ших с такъв бод една кошница  с  рози ,трябваше да е 1:4,но реших да го шия 1:2 и така стана по-хубав.Жалко ,че го подарих и не съм го снимала.

# 624
  • Балчик
Hrisi  много е хубав.
Джемма преди много години ших с такъв бод една кошница  с  рози ,трябваше да е 1:4,но реших да го шия 1:2 и така стана по-хубав.Жалко ,че го подарих и не съм го снимала.
Hug И аз много го харесвам, пейзажи шия само с този бод. Всъщност като изключим кръстчетата, само първият ми гоблен и Мадоната на Мурельо са ми шити 1:4. А и Достойно ест също. Откакто го видях в каталога на Вилер през 97-ма година май беше, само с него шия големите гоблени. Simple Smile

# 625
Хайде, току-що завършен, последен за годината.

# 626
  • Балчик
Аз! Lady N, красота! smile3501

# 627
Аз! прекрасен еееее Shocked Hug

# 628
  • Димитровград
Аз! Lady N,страхотен е!Много обичам да шия цветя,заглеждам се все по такива като твоя-цветенца с разни пеперудки,буболечки и пиленца.И на eminav снежната целувка много ми харесва,и на Hrisi коледното гобленче.Като гледам вашите,за първи път ми се прииска да шия нещо коледно-зимно.Както и картичките на Инат за първи път ме накараха да се заглеждам по дребоси.Ами то досега почти само китки и пейзажи при мен...

# 629
Хайде, току-що завършен, последен за годината.

Страхотен е !!! Party Благодаря на всички който се отзоваха  bouquet аз без да знам съм шила 1:4 .... Blush Сега бродирам едно стебло с пеперуда на майка ми за Нова година и затова ще показвам скоро, защото ми остават максимум 2 часа да го завърша! Whistling       

Общи условия

Активация на акаунт