БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 103

• 84 585
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
  • Rotterdam
Бачийска, голям труд си вложила, всички картички са разкошни. Hug  :  bouquet  bouquet  bouquet
Нищо, че е  само виртуално, считай моята картичка за получена. Heart Eyes

Аз както обещах, нали съм в отпуска, подхванах пак гоблена. Ето до къде я докарах за 4 дни шиене:

Джемма, гоблена готов ли е или ти си го комплектова?Ако е готов от къде е,аз мисля след празниците да поръчвам точно този,че ми е легнал на сърце,а и ми се шие нещо по голямо от години не съм хващала голям гоблен.
Момичета всички сте чудесни и пълни с изненади-Възхищавам Ви се  newsm20

# 601
  • Балчик
Аз го комплектовах, шия го на българска панама 2:1, с конци Anchor. ползвам схемата от пренабор на оригиналната схема. Ще стане голям колкото Воденицата на Буше приблизително. Много си падам по големите гоблени, но 1:2 се шие бързо. Воденицата я уших за 1.5 година, когато детето беше бебе. Този не знам колко ще го мотая, сигурно повече, но се надявам някой ден да го видя завършен. Laughing

# 602
Бачийска една голяма прегръдка за всички, картички  Hug
Да покажа последните си новогогишни дребоси за тази година. Сега съм решила да не шия известно време - 5-6дена, а да си подредя конците, че..... ooooh! покрай тези дребоси, ги пръснах още повече Laughing
Роси вчера си направих човечето

Тези мишлета - всички ги знаете, уших ги още миналия месец, ама не ми беше дошла муза как да ги оформя. Направих ги на гирлянда/висулка

Малко сърчица/играчки/висулки

И последно това за подарък Grinning

# 603

Може ли да обясните на незнаещата ( аз ) какво е 2:1 3:1 и 4:1!!! Моля ....... Praynig
Иначе браво на всички ви .... Та вие не се спирате ... Весели празници на вас и бързо оздравяване на
polinabg.  bouquet

Последна редакция: сб, 29 дек 2012, 18:30 от Gabito13

# 604

Може ли да обясните на незнаещата ( аз ) какво е 2:1 3:1 и 4:1!!! Моля ....... Praynig
Иначе браво на всички ви .... Та вие не се спирате ... Весели празници на вас и бързо оздравяване на
polinabg.  bouquet

Това е мащабът на бродиране.
Най- често срещаните са 1:1 и 1:4
За начинаеща ти препоръчвам 1:4 с не повече от 10 конеца.
1:4 означава, че 1 бод от схемата се шие на 4 квадратчета. Два бода горе, и два бода повтаряш под тях.

# 605
Най- накрая дойде време и аз да почивам- цялата седмица бях на работа , днес- също, но свърши и последния работен ден за тази година. Предстои ми да похлопам малко тенджери и тигани тези дни, а от новата година мисля да огранича яденето че започвам да се търкалям вече.
От два дни шия една престилка с меланжиран конец- голяма е зарибявка- още едно кръстче, още едно..., а нямам много време за шиене. Малко ми остава още и ще ви я покажа. Понеже не исках да рискувам с шевната машина, престилките които пратихме на другарчетата от томболата ги дадох на шивачка да ми ги направи. Останаха малки парчета от панамата и я накарах да ми направи малки престилчици за мен, а на другарчетата изпратихме тези с нормалните размери. Точно с такова миниатюрче се боря сега- панама е 22к, шия с една нишка на ситни кръстчета.

Дидида много са ти симпатични всички неща, които си направила.
eminav подарих целувката за снежния човек за РД на Виктория. Много ми харесва това гобленче. Другото, което харесвам много подарих на мъжа ми- Коледа на плажа.
Бачийска вече може да се конкурираш с ИнаТ по производителност на картички. Невероятна си.
Джемма воденицата ти се получава много добре. Аз имам идея за Воденицата на Буше- комплекта ми е казанлъшки, панама 22к за бод 1:4. Чудя се обаче дали да не я шия като теб 1:2 или да я направя на кръстчета през дупка. Не ми се шие вече 1:4, а имам няколко такива неща купени. Това което е започнато така, няма как да се промени, но това което не съм започнала още, може да променя бода, а размера ще си се запази- при него няма да има промяна.

# 606
Малки подаръчета за децата, на които те много се зарадваха:  Grinning

Много ми беше интересно да разбера за конците-меланж, тъй като и аз скоро смятам да ги пробвам.   bouquet

Полина, оправяй се бързо!  Hug

# 607
  • Троян
ina имаше много ушити с меланж конци,но може би празнува и не се включва,а и ми е интересно до куде е стигнала със зимния гоблен Simple Smile

# 608
И аз се нареждам на опашката за схеми с меланжирани конци, май всички получихме от тях в последната игра Simple Smile

# 609
  • София
Като говорите за конците меланж, аз пък исках да ушия на другарчето ми от томболата ето това:
Разбира се с актуалната година, купих си конци, обаче мЪ хавана страх, че нищо няма да се получи и .....ми не го уших Tired

Купих си няколко цветове меланж и само си ги гледам - много са хубави  Joy
Може ли схемата на това чудо? Simple Smile
Аз няма да хваля, че ще изпусна някого, само ще кажа, че всичко ми харесва много! Simple Smile

# 610
Влизам само да ви покажа две халки с бродерия. За първи път виждам и се впечатлих, дано и на вас да ви харесат!
http://monkeyzen.com/2011/10/corina-rietveld-joyas-en-punto-de-cruz

# 611
  • Троян
Ето тук има много схеми които са Монохром,и могат да се шият с меланжирани конци.
http://www.liveinternet.ru/users/3357652/rubric/1568793/
pianoto  много интересно,не бях виждала досега такова нещо
eminav  браво за Целувката,едно от любимите ми гобленчета Hug
Полина бързо въстановяване  bouquet
Джема тази Воденица е страхотна,чакам да я видя завършена  Peace

# 612
Малко Сладко Коте, заповядай http://prikachi.com/images/248/5672248J.jpg

# 613
Моята престилчица е готова. Снимах я до една с нормални размери, за да добиете представа за големината на тази, която ших.

Много съм доволна от резултата- една обикновена схема, а ефекта от меланжирания конец е невероятен.

# 614
Роси как я ши на редове или бод по бод?Това ме интересува преди да започна .

Общи условия

Активация на акаунт