БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 103

• 84 606
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
Толкова страници сте изписали през празниците  ooooh!, но утре ще чета, че днес на работа е лудница  #Cussing out
Да ви покажа  халките - нали толкова търсих ония ръце, та в последния момент се спрях на това:
А с този коледен чорап се "борихме" по празниците. Въпреки хилядите малки номерирани детайли, които трябваше да се изрязват, зашиват един за друг, различни видове шев, много пайети, мъниста......разчитане на схема и превод от френски мисля че си заслужава, нали  Embarassed
Баба е избродирала и името на внучката и обещава всяка година да го пълни/въпреки че е дълбокичък/  :peace

Може ли малко инфо за сглобяването на този чорап, че и на мен ми подариха подобен ?Превеждах до някъде инструкциите ,не ми стана ясно дали се слага в някои детайли вата или памук за повече обем.

# 541
Идвам с един въпрос...тъкмо си поръчвах по интернет конците и плата...но гледам, че няма аида 16 а само аида 5,5 и 6,4
Бихте ли ми казали коя е по-подходяща?
Благодаря предварително!

# 542
Аз си поръчвах панами от тук: http://www.sheherezada.com/
Имат всякакви панами.

Бачийска, видях че Бонели ти е пуснала схемата, а такава рамка не искаш ли? Пали колата и пристигай в Плевен- ще те пратя там, където ме насочи Пепен за тези малки рамчици, а даже и с конци за ушиването на голия мога да помогна. Аз го ших 3 пъти- първия за Павлина за юбилейната томбола, за една приятелка (родата ни с делфинче) и за мен. Тя като видя този за Павлина и каза че иска такъв, а аз й отговорих че вече си има такъв в лицето на съпруга й, а тя ми обяснява че е като Мечо Пух- колкото повече, толкова повече. и тогава реших да й го направя но с подобаващо поднасяне. Купихме престилка и пухчета за прах, опаковах всичко поотделно и когато дойде момента започнах да вадя едно по едно от една подаръчна торба. Казах че съм й подготвила нещо, което искаше и тя веднага се сети че е голия мъж, но аз извадих от плика опаковката с престилката и й я дадох, като й казах че всъщност това ще го ползва мъжа й. Следваше пухчето за почистване на прах, със същия коментар. Обясних му че трябва да се съблича гол у тях и да се разхожда по престилка и с пухче в ръка, за да прилича на това- и тогава извадих гобленчето. Получи се много приятна изненада.

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 21:18 от Роси 123 (люска)

# 543
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Идвам с един въпрос...тъкмо си поръчвах по интернет конците и плата...но гледам, че няма аида 16 а само аида 5,5 и 6,4
Бихте ли ми казали коя е по-подходяща?
Благодаря предварително!

Laughing аида 14 на инч е аида 5,5 на см Wink

# 544
Благодаряви за съветите ще поръчвам панама  след празниците и ше го шия както бачийска ме посъветва с кръсче на айда 14

# 545
И аз благодаря  bouquet

# 546
  • Троян
  bouquetблагодаря ви много , но това са сравнително малки и лесни гоблени казвам набързо защото ги уших за една седмица
днес ги занесох да ги рамкират и тогава ще покажа по-добра снимка на друг носител
уших първо дамата за подарък за РД на една приятелка ,но нещо се разколебах и зотова направих резервен вариант икебана на рогоблен и още не мога да реша  -кой от двата да подаря  newsm78- вие какво ще ме посъветвате ?

Не мога да не изкоментирам отново твоята скорост Peace  ако си направиш клипче докато шиеш,сигурно ще ми се стори ,че скороста е умножена по ............
А на мен лично Дамата по-ми харесва Peace
mama iasi много ми хареса чорапа Hug

# 547
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Роси, спри,  Stop представих си мъжът й да чисти прах по престилка гол  и ми се отщя. Не че мъжът е толкова зле, но...   Sick

Идеята ни / заедно с другата ни колежка/ е такъв момък /обезателно чужд и за предпочитане млад/ да чисти прах когато мъжът е в командировка .  Mr. Green Mr. Green Така се получи, че мъжете ни работят в една и съща фирма и ги пращат по различни обекти в страната и чужбина.

В смисъл, че : Да, добре е мъж да чисти, но най-добре е чужд мъж в такава униформа.

Това ме наведе на мисъл дали и аз да не си ушия един и за мен ?  Twisted Evil

Но благодаря за офертата. Започнах го, дори вече го довършвам. Ще го оформям като картичка. То има и допълнения към нея - пак с двоен смисъл. Mr. Green

# 548
Е, Stop вие пък сега с тоя гол, млад и чужд мъж много ме двоумите  Mr. Green дали и аз да не си самоподаря такъв  Whistling ей така - за разкош bowuu. Ще си го гледам тайничко Joy
Жак на мен дамата определено повече ми харесва Peace

# 549
Е, Stop вие пък сега с тоя гол, млад и чужд мъж много ме двоумите  Mr. Green дали и аз да не си самоподаря такъв  Whistling ей така - за разкош bowuu. Ще си го гледам тайничко Joy
Жак на мен дамата определено повече ми харесва Peace
А защо тайничко? аз си го самоподарих и си го сложих на видно място- щом Бачийска го е забелязала, а тя влезе за 5 мин. вкъщи.

# 550
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
За 5 минути, но съм видяла най-важното - голият мъж, бил той и на гоблен  Mr. Green

Не знам защо, но веднага ми се набиват такива нестандартни неща, докато големите, важните на виждам  Mr. Green Mr. Green

Аз довечера мисля да го довърша тоз мъж , но определено ще е на картичка.

# 551
  • София и там където не се пуши
Като се монтира ключодържател, това което е като капаче, то ли е лицето  newsm78 . Е аз първото така го направих и сега се замислих.

http://media.snimka.bg/s1/1546/029335626.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/s1/1546/029335627.jpg?r=0

Второто е уж лицето, ама сложих точно там капачето.

Направих и едно ботушче с копринени конци, ама не успя да се монтира, защото стана по-обемно.

# 552
  • Казанлък
Честита Коледа на всички златни ръце Gift
Да сте живи и здрави и много щастливи, много спорни завършени с удоволствие бродерии  :bouquet
:
Ето с какво завърших годината, изпрани и изгладени но без рамки(нямах време да ги сложа от баници, баклави и други глезотии.
http://elka52.snimka.bg/tapestries/gobleni.654583.29335668
Имам въпрос момичета, подариха ми Тайната вечеря, ноооооооооо ще я сменям с други гоблени от Казанлъшки гоблен на същата стойност, та въпроса ми е - харесах си едни слънчогледи ,но са 4;1,ако ги зашия на кръсчета на Аида 14 1;1 дали резултата ще е добър, концита са пупет дали да искам комплектация с анхор,моля за съвети  Embarassed Rolling Eyes

# 553
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
страхотно ти е гобленчето, елка  Hug
/за да се вижда по-лесно  Blush /

слънчогледите ще станат малко по-малки, но това е плюс Simple Smile
а за конците не мога да те посъветвам  Blush аз имам лош опит с анхор, но пък може да е била единична партида  Hug

а има ли как да видиш готов гоблен с двата вида конци? колкото и да си приличат цветовете, разлика има винаги. ако можеш да видиш готов, ще можеш по-лесно да си избереш  Hug

# 554
Да се похваля с малък напредък, завърших едната част от схемата и започнах другата.

Общи условия

Активация на акаунт