Здравословно хранене за децата - 8

  • 42 862
  • 460
  •   1
Отговори
# 240
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
да, меки стават.
тестото не трябва да е твърдо, а лепкаво.

# 241
  • Мнения: 4 370
За да не се втвърдят много след като изстинат, трябва да не се пекат много - ако пека бисквитки с овесени ядки - най много 15 мин( но ние ги обичам не съвсем меки, ако искате много меки, може би по малко трябва да се пекат), трябва да се извадят много меки, после малко се втвърдяват.

# 242
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Лурдес, понякога правя сурови овесени топчета, когато нямам много време. на око: овесени ядки, кокосово или краве масло, малко мед или наситнени стафиди или фурми, смлени бадеми. омесвам и добавям с малка лъжичка по малко вода да мога да оформя топчета. слагам в кутия и оставям в хладилника да се стегнат. стават бързо и са удобни за навън. може да се овалят в кокосови стърготини или рожков. вариации са възможни - слагам каквото имам под ръка.

# 243
  • Пловдив
  • Мнения: 5 214
И аз правя такива често: овесени ядки, кокосови стърготини и каквито други ядки имам..горе -долу поравно...+ малко стафиди или фурми+ мед и тахан...овалвам в кокосови стърготини/смлени ядки/какао/настърган шоколад/пшеничен зародиш/канелена захар - квото имам в момента налично.. и в хладилника.  Peace

# 244
  • Мнения: 3 743
izvinyavam se za latinicata Blush

Ovesenite pechiva ostavat po-meki, ako sa s poveche plod i ako sa po-fino smleni. Naposledyk,  ot vecherta slagam v studena furna, i puskam na 350 gradusa. Kato dostignat tazi temperatura, izklyuchvam i ostavyam do sutrinta vyv furnata Peace Za utre zakuskata e 1 banan, okolo 2 chashi fini oveseni yadki, 5 lazhitsi kiselo mlyako, yagodova esentsiya za vkus, /mozhe i presni ili zamrazeni yagodi razbira se/ i po tri susheni cherveni borovinki za ukrasa. Izsipah gi na kupchinki s meritelna lazhitsa.

Po moi nablyudeniya, dokato yadat samo vkysti nie opredelyame donyakyde vkusovite im predpochitaniya, trygnat li na gradina, se zapoznavat s novi takiva i si zavisi ot deteto, dali shte zapochne da proyava "kaprizi" ili lichen izbor Peace

# 245
  • Мнения: 5 714
Другият вариант за овесените бисквитки е да се сложат в съд с капак (стъклен), още докато са леко топли.

# 246
  • Пловдив
  • Мнения: 44 178
И аз правя такива често: овесени ядки, кокосови стърготини и каквито други ядки имам..горе -долу поравно...+ малко стафиди или фурми+ мед и тахан...овалвам в кокосови стърготини/смлени ядки/какао/настърган шоколад/пшеничен зародиш/канелена захар - квото имам в момента налично.. и в хладилника.  Peace

А така овесените ядки накисват ли се?Т.е. омекват ли достатъчно? Rolling Eyes

# 247
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз ползвам фини овесени ядки и не ги накисвам.

# 248
  • Пловдив
  • Мнения: 44 178
аз ползвам фини овесени ядки и не ги накисвам.
Peace
Ще взема да пробвам и дано успея да го накарам моя да опита поне Thinking че...освен да ги овалям в настърган шоколад или шок.пръчици,за да го прелъжа.Въпреки,че те не спадат към здравословните продукти.

# 249
  • Мнения: 960
Аз правя на малкия и за нас овесени мъфинчета. Стават точно 6 броя. 2 яйца, 3 с.л. овесени трици, 2 с.л. сухо мляко, 1 ч.л. бакпулвер, малко течен подсладител и понякога ванилия, понякога канела или кокосови стрърготини - каквото ми хрумне и имам. Не се добавя никаква друга течност. Разбивам много добре яйцата с мъничко сол. После добавям останалите неща и бъркам хубаво. Разсипвам с лъжичка в силиконови формички. Пека на средно положение, за 12-13 мин., на 180 градуса. Стават страхотни.
Пробвах тази рецепта, но за подслаждане сложих сироп от агаве, защото подсладителите нали не са полезни. Дъщеря ми много ги хареса, накара ме пак да и направя. Ще трябва да пробвам и с овесено брашно следващия път, че да не и стават много трици, дано да ес получи.

Мъфинчета с овесени ядки аз правя така:
2ч. фини овесени ядки
1ч. прясно мляко
малко (около 1ч.л) сол, бакпулвер, сода, канела
1ч. или повече настъргана ябълка(
1 яйце
малко олио (понякога го забравям и пак стават)
за подслаждане аз използвам сироп от агаве, иначе може кафява захар или каквото иска там човек

овесените ядки се смесват със сухите съставки (бакпулвер, сода, сол, канела) и се заливат с млякото. Оставят се за 20 мин. и после се смесва с останалите неща.

# 250
  • Пловдив
  • Мнения: 5 214
mystic woman, уффф...ама съм и аз  ooooh!....слагам ги в робота и ги меля - първо сухите, после "мокрите" съставки.
И със шоколад за мен са си здравословни...Simple Smile

# 251
  • Пловдив
  • Мнения: 44 178
mystic woman, уффф...ама съм и аз  ooooh!....слагам ги в робота и ги меля - първо сухите, после "мокрите" съставки.
И със шоколад за мен са си здравословни...Simple Smile
Peace
Значи и за мен са  Wink

# 252
  • Мнения: 3 743
Другият вариант за овесените бисквитки е да се сложат в съд с капак (стъклен), още докато са леко топли.

Виж за това не се бях сетила. Аз така задушавам овесените питки/палачинки

Моите курабийки от закуската днес и малкият звяр ги одобри Wink

# 253
  • Мнения: 506
Аз правя такива овесени сладки:
1 ч.чаша фини овесени ядки
1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
2 с.л. зехтин
1 банан
Мачкам всичко с ръце,оформям като сплескани топчета и пека на хартия.На бебето ги вадя да са по-меки,а другите ги обичаме хрупкави.Ядем ги цялото семейство Simple Smile

# 254
  • Мнения: 4 370


Мъфинчета с овесени ядки аз правя така:
2ч. фини овесени ядки
1ч. прясно мляко
малко (около 1ч.л) сол, бакпулвер, сода, канела
1ч. или повече настъргана ябълка(
1 яйце
малко олио (понякога го забравям и пак стават)
за подслаждане аз използвам сироп от агаве, иначе може кафява захар или каквото иска там човек

овесените ядки се смесват със сухите съставки (бакпулвер, сода, сол, канела) и се заливат с млякото. Оставят се за 20 мин. и после се смесва с останалите неща.

После пекат ли се?




Общи условия

Активация на акаунт