Да платиш или не? В това ли е въпроса?

• 10 929
  • 201
  •   1
Отговори
# 90

Иванена, няма нужда да обясняваш повече. Който е имал желание да разбере какво искаш да кажеш, го е разбрал. Историята ти е сърцераздирателна, да, но нищо лошо не виждам в това да се "изтипосаш" тук и да си я разкажеш, не се чувствай виновна. Съжалявам за всичко, което си преживяла.

Благодаря ти! Пожелавам успех на всички бъдещи майки!!

# 91
Който не е преминал през това, за което разказа Иванена, няма как да й повярва. Нещо като със сития на гладния....
Аз, лично съм преминала през МД, но не искам да вадя скелети от миналото и имам достатъчно основания да й съчувствам и вярвам. Това е травма за цял живот!
Относно плащането или не, бих обобщила, че да платиш под масата е едно, да платиш официално за избор на екип - друго и накрая да платиш за услугите в частна клиника - трето.
Първата опция не ти дава никаква гаранция, че човекът на когото се доверяваш ще е почтен и наистина ще се погрижи да преминеш през адекватно раждане. Втората опция е приемлив вариант, като разбира се не дава гаранция, но поне относителна сигурност, че няма да бъдеш запратена в трета глуха. Третият вариант за мен е за предпочитане, но е въпрос на възможности и нагласа.
Само за протокола бих отбелязала, че това, което платих под масата в МД преди години е около 3 пъти по-скъпо от частната клиника, където нещата са официални и възнамерявам да раждам този път.

# 92
И аз съчувствам на момичето ,за нещата ,които е преживла SadМного страшно ми звучи всичко.Много жалко ,че все още има такива разкази.
Разждах 2010 в частна клиника ,като ме изписваха при плащането ми се стори ,че малко пари оставям.Грижите и вниманието ,които положиха з амен са неизмерими .
Искам да питам ♥snow_angel♥ ,какво е това раждане за 2500 лв в АГ Селена Shocked Аз такова нещо за пръв път чувам.Епидуралната упойка е включена в цената,нереална ми изглежда тази сума Rolling Eyes
Лятото ,живот и здраве ,пак ще раждам.Не съм си и помислила за миг дали да не отида в държавна болница.И то не ,защото съм богата или лигла.Няма по-разумно похарчени пари ,от тези за здраве !

# 93
Е аз явно ще съм от тези луди, които предпочитат държавната болница пред 2те частни в града ни. )
Не винаги "държавна" означава калпава, лоши грижи и т.н. Както и че в частна болница ще получиш адекватни грижи и отношение.
В интерес на истината в началото се замислях дали да не дам 1000лв. за 3дни престой в частна клиника, но след като лежах в държавната след серклаж, установих че си е напълно ок.

# 94
  • в сърцата на децата <3
Искам да питам ♥snow_angel♥ ,какво е това раждане за 2500 лв в АГ Селена Shocked
Това ми бяха казали като цени. Днес питах директно докторката, при която ходя. Мъжа ѝ работи в едната държавна болница. Колкото и да не ми се иска ще трябва да призная, че явно без да "бутнеш" тук-там не става. В държавната болница слагали упойка само ако си платиш за избор на екип (400 лева) и самата епидурална (350). Отделно ако не искаш да си с още 4 човека в стая трябва да платиш 150 лева за ВИП стая. Явно ще е в Селената, там поне всичко е осигурено за 1000 лева. Питах я, тя ми каза, че не е вярно, че всичко се плащало допълнително, а това била цялата сума за всичко. Мъжа вече е "навит".

# 95
  • Sunshine state
2011г. юни месец раждах секцио в Селена.Всичко ми излезе точно 1160лв.-избор на екип,упойки,престой,консумативи,изследвания.ормалното раждане беше дори по-евтино.Сега има повишение,но не помня колко беше с точност-към 1200 и нещо. Peace

# 96
  • София
Първия път платих на ръка - е, объркаха ме и още си нося последствията.

В бъдеще да сме живи и здрави ще раждам в частна клиника. Искам да съм спокойна и този път да ми обърнат внимание.

# 97
♥snow_angel♥,точно това казвам и аз .900 лв нормално ,1300 лв секцио.Това са последните суми ,които съм чула аз.Ти остави упойките ,вип стаята и т.н.Звучи гадно ,но си купуваме спокойствие по този начин.Не знам дали се продава отношение ,но ако то струва 900 лв бих ги платила веднага само и само да родя с усмивка на уста.Не бях с избор на екип,просто отидох с контракции и който се падна ме пое (д-р Ненев).Краткост на изказа ,яснота ,тишина, ,никаква болка ,никакви страхове ...Всеки ти обяснява какво точно ти предстои,всички са толкова спокойни и ти вдъхват доверие.Не видях нито един намръщен и недоволен от работата си човек.

# 98
  • Sunshine state
Много точно си го описала,Данче.Освен това,не се налага да се мъкнеш с куфар-всичко ти е осигурено от памперсите на бебето,през нощница и превръзки за теб,до хавлии и кърпи.На практика отиваш само с чехли,четка и паста за зъби. Peace
П.П. Той изборът на екип си е включен в цената,та дали го правиш или не,няма особено значение.Мен ме попитаха кой искам да ме оперира,а аз си имах готов отговор-д-р Карагьозов. Simple Smile

# 99
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Раждах във Втора градска без избор. Не съм дала една стотинка. Отидох, приеха ме и останах изключително доволна от отношението на абсолютно всички, които бяха там. Раждах 18 часа и се смениха 2ма лекари/д-р Калев и Калева/, и двамата бяха страхотни. Сега пак ще раждам там, отново без избор и отново спокойна и сигурна  Peace

# 100
Не е въпросът в системата...а в човещината и търгашеството... Аз платих без дума да са ми казали, даже лекарката ми дойде, без изобщо да отвори дума за това. И съм убедена, че и да не й бях дала сума по мое усмотрение, пак щеше да е така човечна. Първият път си пожелах екип, нормално е да заплатя.

# 101
То гаранции няма, че в частната клиника като си плати човек, няма да се получи някои гаф. Дали с родилката, дали с бебето...
Не разбирам как хората сляпо вярват, че като дават пари и едва ли не и Господ ще ги пази...

# 102
То гаранции няма, че в частната клиника като си плати човек, няма да се получи някои гаф. Дали с родилката, дали с бебето...
Не разбирам как хората сляпо вярват, че като дават пари и едва ли не и Господ ще ги пази...

Не само, че няма гаранция, ами практиката показва, че такива "гафове" се получават доста често. Казвам го от опит, имам приятелки с доста проблемни раждания в частни клиники и със сигурност във всеки случай бих предпочела държавна АГ болница, със или без избор на екип. Както казах по-назад в темата - родих без никакви уговорки и без да дам една стотинка, без усложнения в "Шейново", болница с явно изключително лоша слава...

# 103
  • Sunshine state
Аз пък се чудя как можеш да изречеш такава глупост,че някой Господ го пазел.Да не мислиш,че не умираме от страх без значение къде ще раждаме?Къде видя някой да говори за гаранции?Тук ставаше дума за отношение и за условия.Гафове могат да станат навсякъде и не мисля,че някой е предпазен от това.Много уважавам държавните болници и съм се убедила,че в тях работят невероятни специалисти-включително и майка ми,а преди и баща ми.За мен имаше голямо значение кой ще ми направи секциото и избрах този лекар и тази болница. Peace

# 104
  • в сърцата на децата <3
Не мисля, че някой вярва в това. И твърдо бях решила да раждам в държавна болница. Но щом в самата болница директно ми казаха сумите, които трябва да платя, ако искам да родя в нормални условия и с елементарна упойка... Излиза, че и в единия и в другия случай си плащаш, като в частната клиника получаваш бонус - мил и приятен персонал, тишина и спокойствие. За Селена поне го знам от опит (за съжаление). Аз исках да раждам в държавна болница, точно защото не ми се дават пари за нещо, което уж ми се полага. Е да, ама не. По официалните цени на болницата нормална стая с 2 легла е 100 лева, ако искаш безплатна е с 5 родилки вътре. Упойката (епидурална) пак по цени, обявени в сайта на болницата е 200 лева. Всъщност за да дойдел анестезиолог трябвало да му платиш на ръка още 150. И анестезиолозите не работели без избор на екип - още 350 официално и около 100 под масата, за да каже доктора с кой анестезиолог работи. Направо съм бясна. Циганска държава...  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт