Бургаски майчета - 13 тема

• 47 002
  • 741
  •   1
Отговори
# 345

tishina13 не се притеснявай и аз още не съм избрала болницата - от мнения разбирам че е малко на късмет. аз съм в 33 седмица ти? кой ти е  лекаря?

Аз съм 31-ва, по ЗК ходя при Златев, а на частно при Попов в Поморие.
Много съображения имам в главата и затова не мога да взема още решение. Попов хич не е фен на секцио, но аз съм с миома  и бебка още не е обърната правилно. От друга страна 2010г. имам една лапароскопия, знам какво ме чака със секцио, и тогава много бързо се възстанових. Да не говорим, че таткото е доста едър мъж, и се очаква голямо бебе - аз съм 1.50 и 50кг преди да забременея ест  Laughing
И нормално раждане бих изтърпяла (проблема ми не е страха), прага ми на болка е доста висок.
Просто не мога да избера - аз и бебето да се поизмъчим с нормалното, или да поспинкам да ми махнат и миомата, за да не ходя след 1година пак на друга операция.

# 346
  • Бургас
Педиатърката ми каза,че трябвало да се спре едно хранене нощем да му давам водичка,

Смени си педиатъра. Тази явно изобщо не е в час  Peace

д-р Кузнецов е добър очен лекар за деца, но се чака много за час и преглед. Трябва много по-рано да се запази час.

Няма проблем за спането, спокойно.

# 347
Аз и още нещо да питам - от около месец ми излезе на корема една черта, примерно широка към 1см, от гърдите почва право надолу до пъпа, като някакъв разрез по-тъмна кожа. Това пък какво е  Laughing
На някоя от вас излизало ли е такова чудУ Simple Smile)))))

# 348
  • Бургас
Аз и още нещо да питам - от около месец ми излезе на корема една черта, примерно широка към 1см, от гърдите почва право надолу до пъпа, като някакъв разрез по-тъмна кожа. Това пък какво е  Laughing

Нарича се Линеа Негра. Нормално е.

# 349

Нарича се Линеа Негра. Нормално е.

Ооо успокоих се, тенкюю Мон за бързия отговор  Grinning

# 350
Мон... Благодаря за отговорите както и на всички мами, педиатърката сега няма как да я сменя скоро сме при нея, а за очичките ми каза да му слагам 2-3 капки кърма или с едно тампон че напоено с лаика да му ги мия,дано да мине бързо Praynig, ако до 2 дена не мине трябва да взема едни капки Rolling Eyes. А за запека ми каза да смесвам 2 млека Фризолак му давам и да взема Фризовом и да слагам по 1 мерителна лъжичка, дали ще му мине не знам newsm78

# 351
Първият ми син беше така активен в утробата по късните доби.Ами роди се детето вечер,точно по времето когато беше обичайно най-активен. LaughingОт храни също може да се увеличи активността на плода,например от шоколад.Иначе за изборът на болница за раждането най-добре отиди на "отворени врати" и после се довери на интуицията си.Важното да отидеш да раждаш позитивно настроена,колкото и банално да звучи така си осигуряваш много по-леко раждане.Аз вторият път май си бях решила предварително,имах леки колебания към края и буквално до самото раждане не бях взела твърдо решение,дори качвайки се в колата да ме кара към родилното мъжа ми ме пита на къде да кара.Интуицията ме отведе където е трябвало. Peace

Ако това наистина е закономерност явно и аз ще раждам  през нощта. Бебо е най-активен между 01 и 03 часа.
Благодаря за поста deyzi, споделила си доста полезни неща.

tishina13, моля те за малко повече инфо за д-р Попов от Поморие. Защо избра него за частни прегледи? Каква информация ти дава на прегледа? Аз също търся лекар при който да ходя на частно и за това събирам мнения  Simple Smile Благодаря!

# 352
tishina13, моля те за малко повече инфо за д-р Попов от Поморие. Защо избра него за частни прегледи? Каква информация ти дава на прегледа? Аз също търся лекар при който да ходя на частно и за това събирам мнения  Simple Smile Благодаря!

При доктор Попов ходя от миналата година октомври след спонтанен аборт и други гинекологични ядове.  Прегледите му са много обстойни, всеки път гледа всички органи на бебо, кръвно, изследвания, абе всичко всеки път без пропуск. Не приказва много, но ако попиташ обяснява подробно. Аз съм си много доволна. Братовчедка ми преди 12г. роди малкия си син при него, и сега февруари 2012 етърва ми също. Работи и в болницата в Поморие, освен частния кабинет. Но както казах по-горе, държи на нормалното раждане ако няма истински медицински показания за секцио. Но е и хирург, ако се наложи прави и секцио. Притеснява ме по-скоро болницата, отколкото доктора. Етърва ми 3-то дена не посмяла да ползва банята, ремонт не е правен сигурно от създаването на болницата. Не че съм принцеса, не ми трябват хотелски условия, ама да те е гнус да се изкъпеш, при положение че ти е необходимо след раждането ...... смятай за каква обстановка иде реч. За апаратурата изобщо не смея да помисля. Искам си много този доктор, но се съмнявам в реакциите на болницата ако се наложат някакви спешни действия.

# 353
malkata_bubolinka,права е Мон,много е малко детето да му се налага такъв режим който го държи гладно.Аз лично не бих лишавала детето си от мляко нощем,още по-лесно е когато кърмиш.Знам,че е трудно и изтощително аз дори се цедях нощем първите 4-5 месеца докато той си махна нощното хранене(после пак почна да яде нощем но аз така и не си върнах нощното цедене).И така на периоди ту ядеше,ту не.Честно казано за мен е по-голяма мъка и за детето и за майката да се бута биберона,вода и това час по час пред това да се нахрани детето и така да се осигури спокоен сън за известно време.Не мисля,че детето се приучава на режим когато е толкова малко,просто спира да яде когато е готово.За другите въпроси не съм компетентна да отговоря.Но и аз съм ползвала лайка при такъв проблем,кърмата не помогна.И защо всички доктори все Този Фризовом и Фризолак предписват?Не че нещо,просто ми прави впечатление и на нас ни го бяха предписали но за повръщане при това за дете което беше почти изцяло на кърма.
tishina13,има време бебето да се обърне главично.Вторият ми син в 28-та седмица беше седалищно но на прегледа в 32 вече беше главично обърнат.Докторът ми каза да правя упражнения,видях ги в нета но ги правих един или два пъти,не бях сериозна.
Що се отнася до линеа негра обикновено тя се появява при по-тъмни жени но има изключения.При мен се маха доста време след раждането.
prada_87,въпроса ти не е към мен но и аз съм посещавала д-р Попов и само хубави неща мога да кажа за него.Посетих го след раждането и след направен кюртаж,така ме прегледа,че нищо не усетих,което не ми се е случвало при други гинеколози,и така успокояващо ми подейства беседването при него,много обстоен преглед и консултация.Препоръчвам го но е много трудно записването при него.

# 354
Относно нощното хранене, когато бебчето е гладно, е хубаво да се нахрани. Когато бебчето спинка, нека спинка. След раждането, още в болницата ми казаха след 2-3 седмици, вечерта към 3 сутринта  да пробвам да давам водичка вместо мляко.  Мисля, че беше свързано с коликите. Нашата педи също ме питаше, дали вечер бебче е на вода или мляко. Това е нормално и няма нищо притеснително   bouquet

# 355
  • Бургас
malkata_bubolinka, Фризолак не е хубаво мляко /според мен/ и почти винаги запича децата.
Защо на него се спря? Има доста по-добри.
Ако не спре запека, направо го сменяй.

# 356
  • Бургас
Аз давам Хип Комбиотик, от раждането. Досега,чукам на дърво, не е имала запек.

# 357
malkata_bubolinka, Фризолак не е хубаво мляко /според мен/ и почти винаги запича децата.
Защо на него се спря? Има доста по-добри.
Ако не спре запека, направо го сменяй.
Спрях се на него защото ми казаха че е хубаво,но след като се запека питах педиатърката да го сменя със Милмил мисля че така се казваше,но ти ми каза да взема Фрозовом и да смесвам по 1 лъжичка,но ако няма ефект ще го сменям,снощи му давах НАН за да го разхлаби малко,че се измъчи милия, не стига че го мач ат колики но и запек ужас Sad. Да питам Деизи като сваря лайката с танпонче ли минавам очичките или капвам newsm78

# 358
Спрях се на него защото ми казаха че е хубаво,но след като се запека питах педиатърката да го сменя със Милмил мисля че така се казваше,но ти ми каза да взема Фрозовом и да смесвам по 1 лъжичка,но ако няма ефект ще го сменям,снощи му давах НАН за да го разхлаби малко,че се измъчи милия, не стига че го мач ат колики но и запек ужас . Да питам Деизи като сваря лайката с танпонче ли минавам очичките или капвам  newsm78

# 359
  • Бургас
Имай предвид,че не е хубаво да се менят често млеката.Може от това да се запича

Общи условия

Активация на акаунт