144 коледно-новогодишни американски късмети

• 36 017
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Руми, горещо препоръчвам Tag на Leap Frog. Малката се научи да чете страшно бързо и е най-добра в класа заради тоя Таг.

# 196
  • САЩ
Руми, аз за Алекс съм купила няколко комплекта phonics books. Те са едни такива малки книжки с кратки изречения и лесни думи, но всяка има някаква история и не са ужасно скучни. В амазон има много видове за по $1-2 за пакети от по 12 книжки. Също му вземам книги от библиотеката за бегинър риидърс. За сега се справя добре, но определено четенето не му е най любимото занимание и се налага да го карам да го прави, сам не се сеща.

# 197
  • WA, USA
Мерси момичета, ще погледна. А Таг само на специални книжки ли работи или на всякакви?

Започна да се научава как се произнасят разни букви и как да ги сливат, и го гледам че му става интересно и е развълнуван, че може да "чете", а не само да наизустява думи както го карат. Ще проверя какво имат и в библиотеката ни.

# 198
  • САЩ
Да, и Алекс е доволен като успее да си прочете някое съобщение което му е дала електронната игра или някоя табела, но на по дългите думи се запъва и просто спира и иска аз да му ги чета, дори не прави опит за прочитане и това мен ме дразни. Ама си казвам, лека полека ще се научи. Друго което им е казала учителката е да гледат картинките и по тях да се ориентират за текста ако не могат да прочетат някоя дума и познай дали често не получавам съчинение по картинка вместо точно прочетена дума  ooooh! Обяснявам, но той ми казва че в училище са им го казали това и толкова. Странни методи наистина, но пък аз какво ли знам как се учи четене на английски. Все пак българският език е различен и може би е нормално методите на четене да са различни.

# 199
nie до днес ползваме ридинг егс; има много апс за айпад; според моя опит трябва 2 неща да се случат-мозъчна зрялост (около 6 най-сигурно) и постоянна тренировка,ама без празници и ваканции,ако 1 от 2те липсва  и Кирил и Методий да им се явят на живо няма файда..

# 200
Руми, Тагът работи само на спец. книги. За мен обаче определено си струва, защото показва "магията" на четенето и стимулира въображението.

# 201
  • Чикаго / София
Руми сигурно го знаеш този сайт: http://www.starfall.com/n/level-a/learn-to-read/load.htm?f Моите деца много четяха от него и доста им помогна с четенето.

Таг и ние имахме. Наистина се научават от него децата, но скъпо идва да се купуват непрекъснато нови книги, а наличните бързо се научават наизуст.

Моите деца няма да имат Коледно тържество в американското училище.  Само почерпка в последния ден преди ваканцията и опаковане на книжки. Всяко дете по желание, донесе чисто нова книжка в училището, която ще се опакова и дари на децата в една детска болница.

От българското училище им организират някаква коледна дискотека, но и там представление изнесено от тях няма да има.

Нека се забавляват децата и да пеят песнички за Рудолф с рога и шапки на главата, докато още им е забавно. Много бързо израстват над подобни вид забави и всичко започва да им е скучно и досадно.

# 202
  • WA, USA
Ооо Ирка, много готин този сайт. Ще му хареса на малкото!  bouquet

# 203
Напълно подкрепям Анет! Две 11-12 годишни имах (сега са по- големи) и имам представа, как биха се чувствали, ако някой ги накара да пеят за Рудолф с рога на главата... И аз нямам против да вярват, но моята дъщеря когато беше на 6, един ден ме погледна и каза- Мамо, достатъчно. Много добре разбирам и няма как да ме заблудиш вече.

Ирка, благодаря за сайта  Hug

# 204
  • WA, USA
Новините от Кънектикът ме оставят без дъх Cry не мога да си представя колко болен трябва да си да извършиш нещо подобно.
Моите кахъри с четенето са абсурдни пред нещо подобно. Беше ми станало гадно, че училището на Иво ги тренират от ден едно на цветови кодове и какво се прави при различните цветове, но сега разбирам че има за какво и това може да се окаже животоспасяващо.

Това е някакво безумие просто. В какъв свят живеем Cry

# 205
Много тъжно, 18 деца + 8 възрастни. Cry

# 206
Трудно ми е да мисля в такива моменти....27 човека до момента. Защо, бе? Защо?

# 207
Руми, Тагът работи само на спец. книги. За мен обаче определено си струва, защото показва "магията" на четенето и стимулира въображението.

Ноли се изхитри и го ползва като грамофонна плоча (демек натиска бутона да слуша разказа, без да се мори да посочва дума по дума  Rolling Eyes). Пак да кажа, това момчетата са друга бира...

Хора, това да извадиш оръжие на деца просто ме кара да губя ума и дума. Как въобще се влиза в училище с 4 гънс?!!! Каква е тази 'мода' да се стреля по училищата!? ужасна ужасна новина  Sick

# 208
  • WA, USA
Слушам новините и не мога да спра да си мисля за моето дете. Няма къде да избягат освен в тоалетната, колко деца ще се скрият? Ужасно, умопомрачително......
Довечера имаме фемили найт в неговото училище, животът продължава за някои, а за други свъри тази сутрин.
Никой не те проверява за оръжие като влезеш Лени. Записваш се в офиса, но си влизаш спокойно. А следобед пък няма никой в офиса, направо си отивам в джима да взема детето от афтъркеър. Има сигурно 30-ина деца там, с 4-5 възрастни. Лесни жертви. Отказвам да живея в параноя, но това направо преля чашата ми.  Sad

# 209
  • Чикаго / София
Ох хора направо сълзи ми потекаха като чух новината. Както написах и на едно друго място, тази сутрин изкарах 2 часа в училището на децата да помагам в Коледната разпродажба и да опаковам подаръците които са си избрали. Толкова им се радвах, едни такива беззъби малки човечета, усмихнати до уши, бързат да изберат нещо хубаво за мама и тате, толкова сладки и милички ми се сториха всичките, така съм им се радвала! И като се прибрах и чух новината направо се смразих. Представих си тези деца на които до преди малко се бях радвала.... Нямам думи, как е възможно това!? Да стрелляш в елементъри скул, малки деца са това - ужас, ужас.... Милите деца, милите родители ....ох.....

Общи условия

Активация на акаунт