Тъпите таксита нямали работа, а отказват такава!

• 23 600
  • 216
  •   1
Отговори
# 60
Но пък имам и приятни случки напоследък
Аз в Пловдив имам приятни случки с таксиметрови шофьори и като цяло съм много по-доволна от обслужването тук, отколкото в София, например.
В Пловдив обичайно имат да върнат, връщат, без да очакват бакшиши. Колите са приятни, рядко попадам на мръсна кола, на пушещ шофьор, съвсем рядко на чалга и я спират/намаляват без проблем, качвам се с деца, возят колички, изобщо, нормално обслужване има Simple Smile

В Пловдив и на мен ми прави впечатление, че не отказват кратки разстояния. И рестото връщат до стотинка. В София обаче ми се е случвало да ми откажат къс маршрут. Последния път беше на Мола на Цариградско, миналата зима. Сняг вали на парцали, аз съм станала на парцал от обикаляне и съм напазарувала за хапвнане. Решавам, че не е добра идея да вървя до спирката на Окръжна болница, за да си взема рейса към Младост. И отивам към първото такси и питам за Младост 3... отказва, питам втория отказа. Третия ме качи и потегли към кръговото на 4-ти километър. Чак там забеллязах, че взима 1-2 лв на километър. Ама какво да правиш, платих си двойната сума.

# 61
  • София
От МОЛа на Цариградско няма как да се стигне до Младост без да се мине през 4ти км.
При всяко ходене до там и после до Младост  това е маршрута. А пък аз не си плащам в собствената кола все пак.
Сутринта си говорихме със Скъпия, четох му извадки от темата.
Той качва на  кратки разстояния. Но случай - от онкологията до хотел Плиска, качват се 3 огромни мадами, количката едва се движи.  Сметка 1.60 лв, а с автобуса щяха да дадат 3 лв.
В колата, между предните седалки нали има някаква ръчка/не съм шофьор/ та в табличката до нея той винаги  има дребни монети  за връщане - 1 лв, 0,50 ст и  си дава ресто. Винаги ме кара да му нося от работата по 2, 5 лв да има за връщане. Според него е длъжен да върне, а пък ако му оставят нещо - екстра. Но има няколко случая с млади хора докато го баламосат нещо да му вземат част от стотинките.  Laughing Халал да са им.
Изобщо - двустранни са нещата. Както вие оглеждате колата и шофьора той също има право да ви огледа и да откаже. Все пак колата е негова, той решава как да си върши работата. Радиото в колата  е настроено на Дарик, чалга не пуска.
Малко като реклама стана,  но така са нещата.
А и не всички цигани са крадци и убийци. Колко светли българи с по 3 присъди карат таксита...

# 62
Aisha, може и без да се минава през 4-ти, ако се мине през паркинга, излизаш директно от другата страна.
Но повечето са ми отказвали, защото твърдят, че антените им опират тавана и щели да се счупят.Един ми каза, че не можело, защото бил с газова, а по паркингите било забранено и минаването на такива коли, което аз го знам по друг начин-забранено е спирането и паркирането на такива коли.
До момента, само двама шофьори са минавали отдолу, без дори и да ги карам, като на единия наистина му се удряше антената, но каза, че това, че щяла да се счупи, са абсолютни глупости и просто колегите му така измъкват, защото иначе разстоянието е много малко.

# 63
Същото ми се случи. С двете деца пред болницата, в един страшен дъжд. Качихме се в таксито, чу за къде сме и ни накара да слезем. 3 таксита след него наредени също ни отказаха. Предложих да им платя като за дълъг курс /а той не беше толкова кратък/, но не пожелаха.
Оттогава недолюбвам таксиджиите.

# 64
  • Стара Загора
Защо пък таксито/автомобила/ да е тъпо??
И от единичен случай да правиш генерално заключение?

# 65
Сетих се за едно такова питане, как е редно да се включва апарата при повикване като се качиш в колата или от момента на взимане на поръчката, че ми прави впечатление едни и същи маршрути на една и съща фирма ми дават около 2 лв разлика.
Става въпрос за през деня, така че варианта нощно дневно не стои.

# 66
Живеем на такова място,че ми е по-изгодно всеки ден да ходим  до училището  и да се връщаме с такси, без да се мотаем по автобуси и автобусни спирки, и тълпи от хора. И, след като, в момента масово фирмите тук предлагат при поръчка по телефона отстъпка 20% от сметката, ако не е пипнато таксито, плащам дори по-малко от цената за два автобусни билета,напр. с автобус ми струва 2+2 лева отиване и връщане, а с такси 1.80+180 лева.
 И, Aisha, не се напъвай да оправдаеш мъжа си, правиш му лоша услуга ! А и защо да се претрепва да работи Wink като има заможна и  имотна жена да го издържа...
  А какво бихте казали за тези,които с презрение гледат ,когато им плащаш с монети- досега ми се случвало два пъти да ми откажат да си вземат парите- "какви са тия стотинки, аз не работя с такива пари" и ми ги връща обратно в ръцете.Какво да му кажеш на такъв... Ами , взех си ги, казах му "Благодаря за возенето!" и си тръгнах... Таксим.шофьори хем ги ги сърби,хем ги боли... Като им плащаш с 20 или 50 лева - все нямат да върнат,че виждаш ли току-що били започнали работа...Хайде сега ,номера...Мога роман да напиша за такситата и таксиметровите шофьори.... Simple Smile

# 67
Чл. 44. Водачът може да откаже превоз, когато:
1. прецени,че е застрашена сигурността му;
2. пътникът е в явно нетрезво състояние или под въздействието на друго упойващо вещество;
3. пътникът е с облекло, багаж, животни, които биха могли да замърсят или повредят автомобила;
4. (нова - ДВ, бр. 103 от 2007 г.) пътникът откаже да постави обезопасителен колан.

Не видях някъде да пише като основание "къс маршрут".  newsm78
Между другото, кучетата-водачи на слепи не са обикновени животни. Това са служебни кучета, които не се третират като домашни любимци. Болднатото не важи за тях.

# 68
От скоро в София има нови таксита "Грийн Таски"Извинявам се ,ако не съм то написала правилно,но сигурно всички сте ги виждали .Това са едни зелени коли с бели надписи..Беше май месец когато от предния ден си поръчах такси ,което трябваше да дойде в Овча купел 2 и да ни закара до Националния стадион. И това в 05 часа сутринта. Следва обаче изненада . Диспечерка ми се обажда към 4.45 и ми казва ,че никоя кола не се насочвала към нас.Но аз не съм разчитала на преминаващо такси ,а на такова поръчано от предния ден. И нали за това е таксиметрова служба ,да ги повикаш да дойдат на адрес.Какво значи нито една кола не се насочва към вас?
Повече не съм звъняла на тази служба за Зелени таксита.

# 69
... В София обаче ми се е случвало да ми откажат къс маршрут. Последния път беше на Мола на Цариградско, миналата зима. Сняг вали на парцали, аз съм станала на парцал от обикаляне и съм напазарувала за хапвнане. Решавам, че не е добра идея да вървя до спирката на Окръжна болница, за да си взема рейса към Младост. И отивам към първото такси и питам за Младост 3... отказва, питам втория отказа. Третия ме качи и потегли към кръговото на 4-ти километър. Чак там забеллязах, че взима 1-2 лв на километър. Ама какво да правиш, платих си двойната сума.

И на мен ми се случи абсолютно същото, по абсолютно същия маршрут.  Confused Мръсна схемичка прилагат там, ма*ичката им ... Ако не бях с бебса + количка + един куп покупки, като нищо да му бях казала да ме свали още на колелото. Между другото, на паркинга на мола чакат таксита само на една определена фирма. Аз от управата на мола съм с много добри впечатления и съм си мислела да се оплача там от тая работа, пък ако и да са наясно с нещата. След този случай, ако ми се наложи да се прибирам от там с такси, си викам по телефона такова - от фирма, на която имам доверие.

Ха-ха, преди година и нещо имах още една ситуация със софийски таксиметърджия - толкова абсурдна (и тъжна), че като се сетя, още се смея на глас. Паркирал си той возилото на тротоара и чете вестник. Аз - с дребния в количката - ще се качвам на таксито. Навеждам се към отворения прозорец и още не успяла да кажа едно "Извинете ..." и оня ми ти човечец като избълва насреща ми (крещейки!) една кофа ла*на - как той, разбираш ли, не ми бил пречел да си карам количката по тротоара.  Rolling Eyes
Не се качих на него, естествено.

# 70
  • София
Не стига че надуха цените, ами и да отказват... Не мога да повярвам все още.
Понеже като живеех още в центъра много често се случваше да отказват (преди 4-5 години), а ние сме се прибирали мацки по къси поли от дискотеката до вкъщи... Пет спирки разстояние, ама в 3 сутринта няма да ги вървя пеша, я, разработих стратегията - спираш - влизаш - затваряш. Тоест направо влизаш в таксито и си казваш посоката. Няма никакво право да ти откаже, вече си му клиент! Simple Smile

Единствените таксита, които никога, ама никога не са ми отказвали (дори за вътрешноквартални - от една точка на Младост 3 до друга пак на Младост 3) са 91263.

Иначе за апарата- би трябвало да се включи от момента, в който се качиш и хлопнеш вратата. Приде много често викахме ок и радио св и ми се е случвало да хвана някои шофьори да пускат апарата явно от момента, в който колежката ми се е обадила да ми каже да слизам... и така аз влизам в таксито на лев и 50 Simple Smile

# 71
  • София
Сетих се за едно такова питане, как е редно да се включва апарата при повикване като се качиш в колата или от момента на взимане на поръчката, че ми прави впечатление едни и същи маршрути на една и съща фирма ми дават около 2 лв разлика.
Става въпрос за през деня, така че варианта нощно дневно не стои.
Апарата трябва да се включи при качване в колата. Ако си го поръчал по тел. или интернет ще има и такса повикване. Иначе започва с началната такса. Разликата сигурно е от престоя по време на курса - светофари, задръствания.
 Mystery woman , лаская се - чак да ми проучваш имотното състояние. Дай боже и твоя да си намери жена като мене.  Laughing Кого и за какво да оправдавам? Таксито е собствена кола, няма шеф, работи си когато и с когото пожелае. Като не ви изнася - на рейса с повишено внимание и ще спестиш 1 лв за билет.
gerik 1980, зелените таксита са около 10 коли. Зареждат се на ток по 12 -16 часа.
Нощно време почти не работят, телефонистката и да призовава по станцията едва ли някой ще се вдигне да те вози. Поръчвай си от  другите фирми, ама и там не е сигурно дали ще дойдат.
Сложно е - и при  такситата, и при клиентите си има мърша.

# 72
Ама все едно да влезеш в магазина да си купуваш хляб и да те изгонят, че си с работни дрехи или кални обувки Shocked Crazy ?
Ма така е - като го  мързи да работи, не къс курс, ами и лошо време ще си измисли, за да откаже... Щото е по-лесно да лежиш (буквално) на седалката, да потъркваш дебел гъз на мекичко и после да викаш "клиентите са мърша" Stop .

# 73
Бургас не е София и тук "повишеното внимание" не действа ,защото всеки автобус си има кондуктор.Но ,ние коментираме такситата все пак Simple Smile.

цитат
Таксито е собствена кола, няма шеф, работи си когато и с когото пожелае

Ето ,този начин на мислене се среща при по-голямата част от таксим.шофьори. Ами да си сложат по стъклата, до картончетата с тарифите и останалите си претенции-Работно време,предпочитания към бъдещите пътници-външен вид,може би и възраст и пол, вид и брой банкноти за разплащане,брой на торбите с багаж,брой и възраст на децата с нас и т.н. ,и т.н.

Да не забравяме ,че таксиметровите превози са УСЛУГА, а не някакъв невиждан лукс за шепа избрани...
п.с.Aisha случайно съм те запомнила от една друга тема и затова беше закачката с имотите Simple Smile

# 74
  • София
От 15 години си имам персонален дневен и нощен шофьор. Няма разочарования, като роднини сме. Детето са ми карали на градина даже, за ръчичка до вратата са го водили, а и мен са ме прибирали...  Mr. Green до вратата. Не съм звъняла за диспечер от толкова време, че не помня как ставаше! Wink

Общи условия

Активация на акаунт