Тъпите таксита нямали работа, а отказват такава!

• 23 603
  • 216
  •   1
Отговори
# 165
  • На изток от Рая
Значи ти все се возиш с такива , които минават от най-краткия път , винаги са усмихнати и ти връщат рестото без да се мусят така ли?

Дори да не е "все" при такива, не са повечето.Аз не казвам, че няма и такива, но ти пък твърдиш, че са всички щом "все на такъв попадам", т.е е правило. Не е правило, това искам да ти кажа.
А и аз не съм критерии за нормален клиент, защото съм работила в тази сфера много време и само като видят къде и какво гледам ме разпознават.
Работата ми беше свързана със всекидневно ходене в ДАИ и хич да не е, половината шофьори от другите фирми са ме виждали там, защото беше в продължение на десетина години

Не е правило да , но е рядкост да срещна нормален  Grinning хм... та къде гледаш , ако не е тайна? Може да подейства и при мен  Grinning

# 166
  • при късмета
Голям цветен стикер с номер на предното стъкло, залепен така, че да се чете отвън. Това е разрешителното и на него пише до кога е валидно. И от вътре се вижда.
Тарифи трябва да има залепени на предната стъкло и двете задни които се четат отвън и едно на таблото, което се чете отвътре.
Апарата дали е тръгнал от посочената първоначално такса.
Ако е с радиостанция, дали има карта с името и служебния номер на таблото.

Общо взето неща, които наредбата ги задължава да са изпълнени и се вижда, че знам и как трябва да са изпълнени.
Аз рядко се возя при друг освен колега, вече бивши, но да гледам тези неща за 10 години ми беше професионално деформация и като се кача при случаен сигурно изглеждам, че съм на проверка  hahaha Веднага се усещат за какво иде реч

# 167
  • На изток от Рая
Благодаря за полезната информация! Никога не съм гледала за такива неща , от сега нататък ще съм по наблюдателна. newsm10

ПП: представих си ги даже , вкарваш ги в голяма чуденка  Grinning

# 168

Пак във Варна в силен дъжд сама с две малки деца отказаха да ме закарат, защото им било близко. Всички искат курс до Златни пясъци. За 2-3 лева сметка не искат да си развалят приказката с колегите.

Същата случка, само че с едно дете.Горкото, зъзнеше като мокро врабче, а дъждът изведнъж се изплиска/ беше от миналогодишните,силни дъждове, ден-два преди ужасните наводнения, при които загинаха хора./А разстоянието не ми се виждаше чак толкова малко- "Севастопол"- пазара.Трима неандерталци се пулеха през прозорците и вдигаха рамене.

Друга случка- В София- на автогарата, с багаж.Вярно, близко разстояние, но съм натоварена, няма как да вървя пеш, нито за угода на таксиджиите да си избера специално далечен хотел.

Първият ми отказа, защото си имало ред, аз не исках да ходя при "реда", защото пушеше.А на ми беше достатъчно зле от дългия път с автобус, само шофьор с цигара ми липсваше...
Вторият ме взе, но като разбра до кой хотел съм взе да се ядосва, спрях след метри и с чантата в ръка  излязох почти в движение.

Третият- леко мургавичък, но пък учтив ме закара по предназначение...

Мислех да ходя, да се оплаквам в КЗП, но после се отказах.
За мен това е професията с най-нагли и неприятни представители, такава честота не се среща при др. професии.

# 169
Есента, автобусът спира на ИнтерЕкпоЦентър с/у Метро, хващам такси до Младост, уж всичко изрядно, стикери, дори снимката съответства, тарифите нормални за ОК. Спира пред нас сметка 9 лв и пуска бележка. Попитах, ще ме откара ли до районното. К'ъв ми бил проблема. Само ме закарай му казвам. Е добре, колко даваш? Аз изморен, не ми се занимава, но щях - 4 лв. Взе ги и замина.

# 170
  • София
Сама си го написала в заглавието на темата.
В голямата си част са точно такива, че и отгоре.
Мързеливи, неугледни, миришещи, пушещи, дори
когато в такито съм с детето, без грам мисъл в главата.
Цяло щастие е, да се кача при вежлив, спретнат, чист
и интелигентен шофьор  ooooh!
Предпочита цял ден да мързелува на стоянката,
да изчете 10 вестника, да изпие найсе кафета,
но да не вземе няколко по-кратки курса от
Илиянци - Младост, примерно.

# 171
Ние в Пловдив нямаме никакви такива проблеми с такситата Simple Smile То затова и недостигат. В петък вечер и събота вечер е абсолютно изключено да си намериш (лесно) свободно такси.
Тук нормален курс се води около 4 лв. За толкова никой никога не отказва. За по-малко (щото се случва и 2 лв да е) повечето се цупят.
Ползвам всеки ден такси, фрапиращи случки не съм имала. Е, случва се понякога да дойде стара таратайка - но няма да я купувам все пак, а и вече се случва рядко. Повечето шофьори са любезни и много отзивчиви - ако съм с чанти ми отварят вратите, ако е вечер късно - седят и чакат пред входа, докато не отключа и не вляза.
Ех, случили сме на таксита в Пловдив. Mr. Green

# 172
  • София
Включвам се и аз с една прясна случка от онзи ден.
На автогарата съм, съответно с голяма раница и нелек багаж, абсурд да се прибирам пеша в това време и този час (близо 20ч беше). Чакам си реда на стоянката пред автогарата, съответно шофьора слиза, за да отвори багажника, качвам си багажа, сядам и потегляме. Казвам, че съм за ВМА, на което ми се отговаря  с "Чудесно! Все по-кратки курсове карам!" и това с видимо ядосана физиономия.
Както и да е, седя си аз и си кротувам. Нещата обаче не свършват дотук, нашият взима телефона и започва да води разговор с някого, демонстративно обяснявайки как е бил досега на "селската гара" и ще ходи на "само три пресечки".
В един моментът пред нас минава едно такси и шофьорът се обръща към мен и казва " Ей тия са най-хубавите таксита. За това разстояние ще ти вземат 16лв, не 7. Така се прави.".
Едвам издържах да пристигнем и да ми се махне от главата.  ooooh!

# 173
В София са ми отказвали да ме закарат от Раковска до Орлов мост при все че предложих да платя двойно, много бързах.
Във Варна ми прилоша на улицата, подпрях се на едно дърво и махнах на първото такси.  Като чу докъде искам да ме закара, отказа, при все че бях бледа като платно. Много близо било, предложих да платя двойно, съгласи се. И накрая си взе удвоената сума, нищо че бях на "умиране" заради прекалено ниско кръвно.
При друго такова прилошаване успях да се добера до близкото кафене. Сервитьорът, без за съм казала и дума, ми донесе кафе, после отказа да му го платя. Едни са хора, други не са.
Пак във Варна в силен дъжд сама с две малки деца отказаха да ме закарат, защото им било близко. Всички искат курс до Златни пясъци. За 2-3 лева сметка не искат да си развалят приказката с колегите.

Не си попаднала на такситата от читавите фирми. Мен са ме возили от нас до поликлиниката отсреща, която ни е на 500 метра, състоянието изискваше. Също така, всеки понеделник рано водим малката на логопед в училище в съседен квартал с такси. За 2 лв. ни закарват. Затова същите ги ползвам и за дълги разстояния, надеждни са ми. Ние не сме шофьори и често ни се налага да ползваме услугите им.
Но на летището особено, такситата чуят ли, че си до града, а не до курортите, директно те отсвирват.  Там само една фирма държи "правата" за превоз и си позволяват да имат претенции.

# 174
Преди години се прибирам от чужбина и взех едно такси на Йелоу от летището, но го поръчах си спомням.
Бях с куфар, дамската ми чанта и разни пликчета, бях купила от летището преди да излетя за България някакви неща. Е, казвам ви тъпана не слезе да ми помогне да си кача куфара, нито после като слизах. Чак когато тръгнах към входа на жилищната сграда да си влизам, го гледам нашият ми рови в пликчетата и като ме видя отпраши. Звънях им, клявките чак ми се разсърдиха, че ги занимавам с мите проблеми, щели да проверят случая и да се свържат с мен, е познайте дали си получих отново нещата, дано са му заседнали.  Close Twisted Evil
Скоро ми се случи да ми се кара шофьорът да съм си изключела телефона, че го боляла главата и го смущавали тези вълни, които се излъчвали от него. #Crazy
Вие можете ли да си представите каква наглост!!! Не стига, че все повече искат да им оставяме, смърдят на гнило, карат като гламави, ама и да не дишам ли, какво?!  #Cussing out Като те боли главата, стой си във вас. И ние работим, ама не роптаем срещу хората.
Винаги, когато ме издразнят по някакъв начин звъня и се оплаквам - номер на колата, номер на шофьора и разстоянието казвам и описвам случката. Още по-лесно е, защото използвам и приложенията за повикване на такси.
Преди две вечери така в 23:30 не минава пукнато такси, поръчвам, пише ми, че след минута ще дойде, беше на горния светофар. Чаках го 10 минути, защото нашият явно изпълняваше адрес и замина на вътре към квартала, но нали да не ме изтърве и мен, ама аз да седя и да си чакам 10 минути за адрес, който като разстояние е точно толква.  Close

# 175
  • София
Много са нагли,естествено не искам да ги обиждам всичките,но за съжаление преобладават  Rolling Eyes
Аз също съм се чудила,защо отказват курсове за 4/5лв.Поне два пъти ми се е случвало да ми отказват от стоянката на мол София до Детска пулмология(с малко дете) Thinking

# 176
  • София
Затова откакто пуснаха убер ползвам само тях.
И една единствена компания друга уважавАм в София, но и те понякога ме дразнят.

# 177
През Uber се плаща с карта, нали? Че го имам инсталирано приложението, но не съм се регистрирала все още

Затова откакто пуснаха убер ползвам само тях.
И една единствена компания друга уважавАм в София, но и те понякога ме дразнят.

# 178
  • София
С карта, да, може да се върже и чрез pay pal мисля.
Класи над стандартните таксита са, много ми е любопитно развитието на тази успуга у нас.

# 179
  • софия
Точно преди да започнат да работят пуснаха няколко кофти репортажа за тях. Може и да е било от злоба.

Общи условия

Активация на акаунт