Щастливи заедно с проектите на Махсун К., Берен С. и колеги в турския ефир

• 72 265
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро  Hug

Муци тази сутрин направо преядох от тази пищна маса   Heart Eyes Hug

Тара не съм много сигурна но преди време излезе инфо , че БТВ ще пусне " Къде е дъщеря ми ? "   през новата 2013 и си права , че турската версия е в пъти по добра от българската

Аз като един музикален редактор да пусна един поздрав
http://www.youtube.com/watch?v=8n6g0IaiNKM

Чаооо до после   love001

Новинка за МК
http://www.habermolasi.com/haber/mahsun-kirmizigul-tom-cruise-i- … t-etti-ki-/88631/

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 11:39 от didanka73

# 76
Диди,  Hug Моля те карай на две смени с музикалното оформление, докато си дойде Вили, че съвсем я закъсахме. За нощните не те закачам - те са специалитет на Вили. Laughing

# 77
Танче  Hug  Heart Eyes за теб винаги ако трябва и до Хола ще отида  Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=fOD5FKWlDOM

Скрит текст:

# 78
   Диди, браво за спойлера! Само така. newsm10 smile3501 smile3521

# 79
Момичета, здравейте!
 Муци, взимам си от сутрешното кафе Hug Чаят си го поднесла в красива чашка и по този повод се сетих да попитам- в турските сериали всички пият чай в еднотипни стъклени чашки, това навсякъде ли е така или само в сериалите им отпускат такива за ползване?
Таня wavey

# 80
Иве, те и други развития зациклиха, не само любовната интрига.
Една корекция: изобретателят е Ариф, а Неджми е футболният треньор и кафеджия. А Ариф и Онур все пак не са Авджъоглу, а Демирджи, та затова са по-щастливи. Simple Smile

Бащата на Ърмак май се интересуваше от плановете й за бъдещето или сам й предложи такъв. Тя вероятно постави отговора си в зависимост от решението на Синан (пак се чу колко го обича).
А от Миленкиния превод на 5. еп. направи ли ти впечатление репликата на Шахин към Мерием - възхищаваше се на Синан, "сякаш 40 години е бил директор" и пр. Дали не отписахме рано хипотезата за по-особена роднинска връзка между Шахин-Мерием и Синан? Прозвуча ми някак интимно. Шахин е доста обвързан емоционално със Синан. Бедна ми е фантазията как ще се разгъне тоя триъгълник Синан-Бахар-Шахин. За другия, Ниязи-Буке-Харун, е ясно, че ще е на ръба на трагичното до края. Но Шахин дали ще води битка или ще свие знамената заради бизнеса, много ми е интересно.  newsm78
Ама като ги гледах снощи каква скука са им вечерите на Бахар и Шахин ... От самото начало се чудя тя защо се е омъжила за него. Явно не е от любов, но и не загатват за някакъв интерес. Кой знае в кой епизод ще се изповяда на Синан и ще ми отговори на тоя въпрос, ако въобще. До момента ми е много идиферентна. Уж бизнес-дама с размах, а досега само седи като украшение. Мотае се, разправя се с Биргюл и снима в ретро-стил.
А за Синан смятай, че е приел да работи при Шахин. Може да постави условия /за авторитет/.

Муци, wavey Виждам те на балкона, няма ли да изкоментираш нещо и ти?

За Ърмак, баща й и Синан виждам нещата като теб, освен превода да не поясни нещо друго.

Както казваш, Шахин е доста обвързан емоционално със Синан. Това ти предположение за връзка между Шахин Мериам и Синан и на мен ми се струва основателно. Не знам как ще го измислят сценаристите, но има хляб в тая интрига. За сега Синан е важен за бизнеса на Шахин, защото има нужното образование, знае езици/език млад мъж с характер е и го познава от малък. Роднинската връзка също е основание да му има доварие. Това е видимото до момента, но то  поради изтъкнатото от теб не ние достатъчно.
За Бахар- според мен брака й е договорен за пари и бизнес интереси между баща й и Шахин. Струва ми се, че имаше разговор между Харун и баща му и се споменаваше нещо, като че парите му /на Ресул/ са от Шахин, но дори да няма такъв разговор, смятам за брака й това, което написах.
За сега и аз не виждам бизнес-дама в Бахар и както казваш е като едно украшение към Шахин.
За Синан - най-вероятно ще работи за Шахин. След превода на Милена ще разберем защо той се стегна като седеше на стола и Шахин беше сложил ръце на раменете му. Тогава Шахин му и говореше нещо.

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 17:17 от Iva49

# 81
Иве тези чаши са  за чай и наистина пият в тях не е само за филмите им  Hug

# 82
Дияна, Hug благодаря за отговора и за "Жерави"-те.
Все пак красивите чаши за чай също внасят много настроение. С еднаквите ми се вижда малко скучно Wink

# 83
Иве, докато все още дъвчем 5 еп. след превода, за последен път се връщам към така коментираната вчера реплика на Нермин, а и към други едни. Добавям едно уточнение за контекста на думите й - не че това ги прави по-малко шокиращи. Скривам го, за да не досаждам.
Скрит текст:
В тази сцена Нермин се обръща към Ниязи с две последователни реплики:
- Но знай, ако направиш онова момиче своя съпруга, няма да имаш майка.
- Ако ти беше този, върху когото е черната земя, би било добре, Ниязи.

Това би могло да се чуе и така: Пренебрегна волята ми, погубиха сина ми заради Буке, и пак пренебрегваш волята ми. Ако ти беше на мястото на Ахмед, пак щях да съм загубила син, но поне тя нямаше да стъпи тук. /= Ако ти беше този, върху когото е черната земя, би било добре, Ниязи./
Това не че променя нещо, но малко пояснява смисъла на казаното. Всъщност и ти отбеляза това снощи.
Нали и Ниязи каза същото на гроба на Ахмед в 3. еп.:"Прости ми, братко! Аз трябваше да бъда този, когото да постигне злото." Но произнесени от майката, тези думи дори да не са точно клетва, са безмилостни - именно заради чувството за вина у Ниязи. И понеже списъкът с подобни реплики на Нермин сигурно ще се удължи, "за протокола" припомням още две:

- 3. еп.: Който каквото иска да казва, тази змия както дойде, така ще си отиде оттук.
- 4. еп.: Нермин плаче жално за Ахмед и целува терлиците, но … после – „Докато на този свят е майка ти, на онова момиче ще му покажа лицето на смъртта! На тази, заради която ти си под земята, няма да позволя да влезе в тази къща.
Е, още не й е показала лицето на смъртта, но вече грабна цепеницата. ooooh!
С това приключвам "работния ден" по НИЗМ и ви желая хубава вечер, щастливки!

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 20:05 от Tania M.

# 84
  • София
Добра вечер, дами! Моят работен ден за тази тема, обаче, не беше изобщо посветен на НИЗМ, преводът на 6-ти еп. съм намислила да направя в събота, че делничен ден имам доста излизания и притичвания насам-натам и не мога да се съсредоточа и бързо да го отметна. Днес, изцяло бях посветена, въпреки, че на пресекулки, но неотклонно, на автора на НИЗМ.

Сега, клюки ли са, не са ли, говорилня ли е, не е ли говорилня Туитър, рекламата ли е по-важна или самият сериал, играел ли си някой с чувства и настроения и с общественозначими въпроси, мелодрама ли е или драма, за смях или за плач - това вие ще решите. От мен само превод.

http://www.gazetea24.com/haber/mahsun-kirmizigul-turk-telekom-ha … yor_9305882.html#
Махсун Кърмъзъгюл: Тюрк Телеком не плаща за авторските ни права
11.12.2012 г.; 11:51:47 ч.
Скрит текст:
Махсун Кърмъзъгюл отправи сериозни обвинения към Тюрк Телеком от страницата си в Туитър.
Певецът Махсун Кърмъзъгюл заяви: „В много трудно положение са изпълнителите в Турция, които не могат да получат авторските си права. Особено, доставящият дотъп до интернет Тюрк Телеком е узурпирал правата ни. Като принуждава абонатите да плащат за авторските права в сферата на музиката и киното, Телекомът експлоатира правата на изпълнителите, и кога ли ще се постигне справедливост по този въпрос? Упреквам Тюрк Телеком, който по един несправедлив начин отнема правата ни. Укорявам всички непочтени фирми, който не заплащат за авторските ни права.”

http://www.televizyongazetesi.com/mahsun-kirmizigulden-tom-cruis … ili-davet_6_63353
Шеговита покана от Махсун Кърмъзъгюл към Том Круз!
12 декември 2012 г.; сряда; 06:29:51 ч.
Скрит текст:
Целият свят очаква притеснено 21 декември! Денят, в който свършва календарът на маите, според някои ще е неизбежен апокалипсис. И ето, че в Туитър се превърна в тема на чатовете, че в селото Шириндже до Измир, за което се вярвало, че е „единственото място, което ще остане незасегнато от края на света”, ще пристигне Том Круз.
По повод на това, че много хора освен Круз ще предпочетат за 21 декември Шириндже, Махсун Кърмъзъгюл си направил следната шега: „Вместо в Шириндже, село Ченгилли, където снимаме нашия сериал е на 1800 м н.в., ако дойдат там, как само щях да се зарадвам. Пък и пътищата ги по-оправиха. Ето ти, шанс!”
В остроумните шеги на Къръзъгюл се включил и комедийният изпълнител Ердем Йенер с думите: „Бате, на 21 декември идвам при теб!” На което Кърмъзъгюл дал следния отговор: „Идвай, братле! В офиса ми има автър-парти. Може пък и Том да дойде да празнува!”

http://magazin.haberturk.com/dunyadan/haber/802580-sirinceye-deg … -angelesa-gidecek
А тази новина обяснява, че по повод слуховете, че ще бъде в Шириндже, Том Круз дал изявление, че за Коледните празници ще бъде с децата си в Лос Анжелис.

На 10.12.2012 г. МК има публикувани три последователни разговора в страницата си в Туитър:
Скрит текст:
Първият е само от негови съобщения, харесани от няколко последователи, а съдържанието е: „Скритите от нас истини за историята ни, изглежда никога няма да научим. Колко жалко, че са забранени книгите, от които щяхме да научим истините… Кой ще спаси тази страна от срама на забранените книги? Всички книги трябва да бъдат свободни. Такъв натиск и цензура са най-опасното нещо… Цензурираното съзнание е най-голямото зло, което може да бъде причинено на хората от един народ.” (Тези блежки са по повод на внесения в Парламента от управляващата партия в Турция законопроект за забрана на продукции и публикации, които уронват достойнството на турската нация – по повод сериала „Великолепния век” и на практика предложение за узаконяване на цензура.)
Вторият е последоватленост от отоговри на запитване от друг участник в Туитър. Кратък разговор от 3-4 разменени реплики, който започва с въпрос на другия участник, какво става с плащането на авторските права. Както е известно МК от дълго време е защитник на авторските права и заплащането за ползването им. Другият участник в разговора повдига въпроса, че Телекомът като предоставя на потребителите да свалят мелодии и филми, иска от тях да плащат. В заключение МК действително отговаря с цитираното от медиите обяснение. По-интересното тук е, че след публикациите от 11.12.2012 г., той си е изтрил целия този разговор от страницата в Туитър.
Третата тема започва с бележка от МК и става разговор между него и Ердем Йенер, с приблизително следното съдържание:
- Има ли вярващи в събитията за 21 декември?
- Дори се чува за Том Круз, пристига  в Шириндже.
- И след двете големи земетресения в Япония и Индонезия през последните три дни, предполагам, че някои хора са получили лека екзема.
- Вместо в село Шириндже, село Ченгилли, където правим нашия сериал, се намира на 1800 м, ако беше там, как щях да се зарадвам. Пък и пътищат ги по-оправиха. Но, шанс…
- Ще се явяваш ли някъде (на сцена), съобщи ми да дойда да те слушам..
- При това в Индия за 21 декември никой не прави сделки с крави.
- Японските учители правят оная работа още повече…
- В Китай имало едно банално поверие. Народът дори котка, куче да има, разменяли го.
- Бате, на 21 декември идвам при теб!
- Идвай, братле! В офиса ми има автър-парти. Рекох си, маите са знаели за края на света, ще направим празненство. Вероятно и Том ще дойде.
- Да дойда, но аз пия вече само бърбън.
- Заради теб ще намерим, бе Ердем.
Във връзка с цензурата в турското общество се надигна голяма вълна на несъгласие и това се превърна в основен въпрос в социалните медии и на редица изявления на видни интелектуалци. По-важното е, че два дни след този пост на МК никой журналист не реагира на това. За сметка обаче на мълчанието по първата тема, светкавична беше реакцията, когато се настъпва интереса на Телекома. А пък изключителната реакция на нагласената шега е направо изумителна.

Скрит текст:
И вече като отговор на случващото се на 12.12.2012 г. МК си прави още подобни шеги, като реакцията на следващите го в Туитър е толкова развеселяваща, че снощи съм се смяла с глас. Например: МК – 12.12.12 е много важен ден за Бингьол, в сърцето си съм с Вас. Изявлението е последвано от поредица от въпроси, защо е толкоз важен този ден за Бингьол (градът където е отрасъл МК). Или пък: МК - „В четвъртък паднал метеорит. Може ли да е знак за 21 декември?” (Всъщност предишната нощ в община Першембе (също означава и четвъртък), провинция Орду, на Черноморското крайбрежие, паднал камък от небето и потънал в морето. Това било заснето от охранителните камери и видяно от пазача на една фирма. Надлежно съобщено от медиите - http://www.haberturk.com/yasam/haber/802809-persembeye-goktasi-dustu ) Постът е последван от въпроси на последователи, ама къде, ама кога…
Ето, такъв е авторът на НИЗМ – не знам дали винаги самият той си пише постовете, но умее да приковава вниманието.

И, все пак и още нещо любопитно и забавно – новата реклама на Турските авиолинии (THY - Türk Hava Yolları). До скоро те бяха един от главните спонсори на … „Великолепният век”, но след критиката от високото място, набързо оттеглиха подкрепата си. Освен всичко, явно доста са се охарчили за рекламата, но нали са … „Най-добрата авиокомпания в Европа за 2012 г. Най-добрите летят с най-добрата авиокомпания на Европа!”
http://video.haberturk.com/ekonomi/video/messi-ve-kobe-ayni-reklamda/70476  
http://video.haberturk.com/ekonomi/video/iste-messi-ve-kobeli-re … mera-arkasi/70727

И на питането за чернокосото момиче - снимката на момичето от колажа на Тара е от клипа на песента "Слушай!" (Dinle) - ето, един пример (3:25 мин.) - http://www.youtube.com/watch?v=IjCzq9tbzk8 Албумът е издаден през 2006 г., нали ви бях дала списък на похожденията, отваряйте го и намирате, нали така? Жокер - по онова време фаворитката е русокоса.

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 19:40 от milena d

# 85
Миленче,  newsm51 Благодаря за преизпълнената норма днес - богата палитра от клюкини. Че даже и уточнение по моята питанка за чернокоската, която май я помня и от друг клип. Peace Според жокера не е имала, значи, други функции освен служебни. Ами да, като е за работа - чернокоси. Laughing

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 20:18 от Tania M.

# 86
Миленка супер си  Heart Eyes  newsm51

# 87
Милена,  Heart Eyes
Момичета, имаме си хеликоптер. Тара става и за пилот /за навигатор мястото е свободно/. Трябва да се включим в тържеството след края на света! Том Круз опровергава, че ще присъства, защото ще тръгнат след него почитатели, а офиса е офис, не зала!  Посоката е село Ченгилли 1800 м н. в. Ние там сме вип гости. Те ще ни познаят по усмивките Grinning Grinning Grinning.

Относно преведените неща за Краля-във всичко го бива и за драма и за хумор. Може да го прави и за реклама, но се чувства, че и той си се кефи. Всичко прави от сърце!

Таня, относно Нермин. Обяснението ти е съвсем логично.

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 20:48 от Iva49

# 88
И аз от сърце се присъединявам към партито в офиса, пък дали е афтър или не -  няма значение. Заедно да сме. Здравейте мацки. Виждам добре се движите, черпите, обсъждате - драго ми е. И аз вече съм добре, скоро излизам във ваканция и НИЗМ ме чака. Simple Smile Поздрави и до скоро! Hug

# 89
Ди, до скоро! Hug

Общи условия

Активация на акаунт