Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - 15

• 61 307
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
не знам... така ми казаха от отдел Митническа обработка на Ин Тайм, който донесоха цесията.
Така пише и в указанията, които са ми донесли  ooooh!

Много странно.  newsm78

Сега говорих и с моя близка, която често си пазарува от Щатите, каза ми, че за последния месец е имала 3 пратки на Митница София, дошли от САЩ и никакво ЕОРИ не са й искали.
Само лична карта и документ за плащането (инвойс примерно, или от Пейпал), за да видят колко е платила и колко ДДС да й начислят и толкова.

Не ми се търсят конкретните текстове, но това важи за до 150 лв - границата само за ДДС, над 150 лв се обмитяват и начислява ДДС за това се изисква и ЕОРИ. Имайте предвид че на Веслец са се изхитрили и освен декларирана стойност искат и платежно нареждане за да видят и цената на шипинга който също играе роля при ДДС и Мито.

Сега те прочетох. Възможно е да е така, сега ще се поразровя за инфо.  Peace

# 106
А къде точно се ходи на митница? Само на Веслец ли?

# 107

В повечето случаи да.
Но съм ходила и на летището, когато съм получавала пратки от Америка с DHL.

# 108

Предимно на Веслец, освен ако DHL не са решили те пратят на аерогарата.  На веслец като влезеш - директно срещу входа е митничаря, а до него БГ Пощи. Но не знам ако не се получават по пощите а с куриери каква е точната процедура.

# 109
Не съм връщала стока на английски Амазон и не ми е ясно как става.Порових насам натам , но не намерих точно инфо.Моля ,някой да ми помогне или да ме упъти къде точно да чета.
По-скоро искам замяна за по-малък номер на направя.Предполагам ,че разходите ще са за моя сметка?

# 110
Не съм връщала стока на английски Амазон и не ми е ясно как става.Порових насам натам , но не намерих точно инфо.Моля ,някой да ми помогне или да ме упъти къде точно да чета.
По-скоро искам замяна за по-малък номер на направя.Предполагам ,че разходите ще са за моя сметка?

Ето от тук: http://www.amazon.co.uk/gp/css/returns/homepage.html/ref=hy_f_4

Return Items натискаш и натам е лесно - указваш какво ще връщаш, разпечатваш си етикета, лепиш го на колета и връщаш.

Не съм сигурна за разходите, аз съм връщала само повредена стока и ми възстановиха парите.

# 111
А някъде мога ли да пиша ,че искам замяна за по-малък номер или да си поръчам втори път?

# 112
  • sofia
Момичета, понеже за пръв път поръчвам от Амазон.ко.ук - по пощата ли да чакам нещата? ДАли са ми срок до 18.12 да е при мен, дали ще го спазят (тази нощ е диспачната поръчката).  bouquet

# 113
Аз получих вчера по пощата от Amazon.co.uk.
Получих пратката точно на десетия ден.

# 114
А някъде мога ли да пиша ,че искам замяна за по-малък номер или да си поръчам втори път?

Да, може:

"How can I get something replaced or exchanged?
Replacements
If you received a defective item and need to replace it for the same item, visit our Online Returns Centre, select "Return Items", and request a replacement.
Exchanging Shoes or Clothing
If you would like to exchange an item, simply visit our Online Returns Centre, an exchange option will display if the product eligibility criteria are met.
The exchange item must be:
A variant of the original item (for example a different size or colour)
Sold and fulfilled by Amazon.co.uk
Not marked as a gift
If you are exchanging the original item for a different size, we'll cover any cost increase. If you are exchanging for a different colour, we'll charge you the difference in price. If the new price is lower, for either size or color, we'll refund you the difference.You'll just need to use the return label provided to send your original item back to us within 30 days to avoid being charged for both the original and exchange items. If the item you wish to return doesn't have an exchange return option, you will need to return the original item and place a new order."
http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=hp_502 … d=1161016#replace

И също:
"Returns from a non-UK address
If you want to return an item from an address outside the UK you should still use our Online Returns Centre to return any items purchased directly from Amazon.co.uk (or third party items that have been Fulfilled by Amazon.)
Please print the return label and include it in your return package. Please don't change the size of the return label when printing or our scanners may not be able to read it.
If you can't print the label, please include the payslip (the original or a copy) or a piece of paper with the name of the person who ordered the items, the order number, and the reason for the return. The address to where the item is to be returned will be provided.
Please use the Amazon.co.uk cardboard box and the manufacturer's original packaging to return the item. If you don't have the Amazon.co.uk cardboard box, please include the name of the person who ordered the items and the order number in the sender field on the package."

# 115
  • София

Ето от тук: http://www.amazon.co.uk/gp/css/returns/homepage.html/ref=hy_f_4

Return Items натискаш и натам е лесно - указваш какво ще връщаш, разпечатваш си етикета, лепиш го на колета и връщаш.

Не съм сигурна за разходите, аз съм връщала само повредена стока и ми възстановиха парите.

И аз с въпросче по подобна тема.
В случаите, когато пакета директно се връща от ДЧЛ към Амазон как става възстановяването на парите. Приятелка е объркала поръчката, но не е могла да я канселира. Отговорили й да не взима пакета и той щял да се върне при тях. Но от там нататък как стоят нещата...
Благодаря предварително за отговорите!

# 116
По спомен от ларедутските колети,които също идваха с DHL  отказът означава,че се транспортира обратно за сметка на клиента ( приспадат го после от сумата за връщане). Нека да се доязясни това-връщането по пощата излиза доста по-евтино от DHL.

# 117
Момичета, днес английският амазон обяви разпродажбите си до края на годината. Ето какво видях:
часовници -85%
играчки за МОМЧЕТА
играчки за МОМИЧЕТА
парфюми -70%

сигурно има и много други, оглеждайте се ...

# 118
  • Luxemburg
За столчето Мариана мисля че си се ориентирала добре към марката, но както са ти казали момичетата е по-добре с детето да пробвате модела в БГ и ако е удобен тогава да го поръчаш от амазон. Дъщеря ми е 4г.5м., 100см. и 16кг. и е все още с Römer king plus. Лятото и взехме за БГ този http://www.amazon.co.uk/Britax-Adventure-Group-Seat-Billy/dp/B00 … 225807&sr=8-1 но и е големичък. Въпреки че коланите имат водачи то те и минават направо през врата и заради това тя все си го слагаше под мишницата. Сега като се приберем ще видим дали и е по-добре. Трябва да е поне 105см. детето според мен.  Аз също съм се спряла на Kidfix но за съжаление моя модел (дамаска) го изпуснах. Чаках да видя дали няма да падне повече цената (беше 148€) а и не ми трябваше, но модела беше от тази година и ето че вече е изчерпан и само от ebay мога да го открия, но там е 165€+22€ доставка и то ако се почудя още малко и там ще свърши че са само единични бройки от продавачите. А новите модели за 2013г. не ми допадат.
От Америка съм поръчвала очила и за 5 дни ми ги доставиха с UPS до вратата а сумата беше около 100$ и неща от Германия които са ми отивали на митницата незнайно защо. Тази на Веслец ми навява много неприятни спомени. Гореспоменатото столче го търсих 3 пъти там. Имаше период в който поръчвах стоките до брат ми който живее в друг град и той ми ги пращаше по пощата. При него се получаваха в пощата и дори му ги носят до вратата БП, а аз от София - на Веслец. Бясна бях.

# 119
Не ми се търсят конкретните текстове, но това важи за до 150 лв - границата само за ДДС, над 150 лв се обмитяват и начислява ДДС за това се изисква и ЕОРИ. Имайте предвид че на Веслец са се изхитрили и освен декларирана стойност искат и платежно нареждане за да видят и цената на шипинга който също играе роля при ДДС и Мито.

Така, досега рових. Значи, безмитния внос е до 150 евро, а не 150 лв.

1. За стоки на стойност до 30 лв. не плащате нито ДДС, нито мито;
2. За стоки на стойност до 150 евро плащате ДДС, но не и мито;
3. За стоки на стойност над 150 евро плащате и двете.

"Какво трябва да знам когато получавам пратка над 30 лева, но до левовата равностойност на 150 евро от юридическо лице, извън ЕС?
   За пратки, съдържащи стоки над 30 лева, но до левовата равностойност на 150 евро, не се дължат вносни сборове, но ДДС в размер на 20% остава дължим. Основанието за освобождаване от вносни сборове е посочено в чл. 23 от Регламент (ЕО) № 1186/2009 г. на Съвета за установяване системата на Общността за митнически освобождавания (кодифицирана версия). Не подлежат на освобождаване алкохолни продукти, парфюми и тоалетни води, тютюн и тютюневи изделия. За тях получателят дължи съответните вносни сборове, ДДС и акциз. При необходимост пощенските служители отварят опаковките на международните пратки и предявяват за митнически контрол вложените в тях предмети, измерват, преброяват и поставят обратно предметите в пратките. Едновременното допускане за свободно обращение и крайна употреба на пратките, съдържащи стоки над 30 лева, но до левовата равностойност на 150 евро, се извършва в съответствие с разпоредбата на чл. 237, параграф 1А, буква б) от Регламент (ЕИО) № 2454/93 г., като пратките се считат за декларирани в момента, в който са представени пред митническите органи, ако са придружени от етикет СN22 и/или от декларация СN23 или СР71/СР 72. В съответствие с разпоредбата на чл. 802, ал. 3, т.2 от ППЗМ пратките, декларирани с етикет CN22 или декларация СN23 и/или СР71/СР72 за целите на начисляването на ДДС се оформят с квитанция за внос на пощенски пратки в 3 екземпляра, без да присъства получателя (чл.802, ал. 1 от ППЗМ). Квитанцията за внос на пощенски пратки се попълва от митническите органи в 3 екземпляра – един за митническото учреждение, в което се извършват формалностите, един за пощенската администрация и един за получателя на пратката. Същият ред се прилага и за пратките, изпратени от трети територии, по смисъла на ЗДДС. Обръщаме внимание, че за тези пратки не се изисква издаването на EORI номер. При обработка на международни пратки се дава предимство на пощенските експресни куриерски пратки."
http://info.mitnica.com/index.php?p=coment69

И другото, което видях в една тема тук във форума - за пощенските пратки, които отиват на Веслец, не се вади ЕОРИ номер, но за куриерските пратки на аерогарата задължително се вади ЕОРИ номер.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=494798.msg15068411#msg15068411
Логика няма, естествено. Просто всячески трябва да се избягват DHL, UPS и всякакви куриери за доставки от Щатите, а де се избира по-бавната пощенска услуга.

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 14:43 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт