Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - 15

• 61 299
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Амазон възстановяват ли пощенските при връщане на артикул?
Върнах им едно яке и сега ми пишат,че ще ми върнат парите както са по ф-рата Tired

Зависи от причината за връщане,ти защо го върна?
Модела беше различен.

Значи трябва да ти ги върнат,пиши им и настоявай  Peace

# 91
Току-що пуснах поръчка в американския Амазон - апрески за сина ми, да видим какво ще се случи.  Praynig
А вчера пуснах и в английския, и немския 2 поръчки, чакам ги през Gabco.
Изобщо, де що имаше Амазон, го ощастливих последните 2 дни.  Joy

# 92
Жасмин, аз тъкмо влизам да ви кажа, че 3тата ми пратка от .ком е на митница и току - що Интайм куриер ми връчиха цесия да ходя да си я освобождавам. Тази пратка беше пусната с най-бързата доставка и от UPS казаха, че всичко над 19,64$ отива на митница... сега трябва ЕОРИ номер и т.н. разправии.  ooooh!

Късмет ли е било или сега съм карък, но това са фактите!  Twisted Evil

# 93
здравейте имам блокирани две суми за една и съща поръчка,разлика има няколко ст.между двете суми,дали ще си дръпнат едната и другата ще отблокират или да им пиша?

# 94
  • Варна
здравейте имам блокирани две суми за една и съща поръчка,разлика има няколко ст.между двете суми,дали ще си дръпнат едната и другата ще отблокират или да им пиша?
Парите са блокирани от банката, а не от сайта. Разликата идва от курса за деня, в който е извършено плащането. Пиши на банката и настоявай да ти освободят парите,ако си сигурна, че са за една и съща поръчка. Ако е така, грешката е на твоята банка.

# 95
  • София
Има пратки,които явно минават между капките от недоглеждане. Първата ни пратка от американски сайт дойде с куриер до врата,сумата си беше за митница,но втората такава си отиде на митница.

# 96
Парите са блокирани от банката, а не от сайта. Разликата идва от курса за деня, в който е извършено плащането. Пиши на банката и настоявай да ти освободят парите,ако си сигурна, че са за една и съща поръчка. Ако е така, грешката е на твоята банка.
много благодаря за съвета  Peace

# 97
Има пратки,които явно минават между капките от недоглеждане. Първата ни пратка от американски сайт дойде с куриер до врата,сумата си беше за митница,но втората такава си отиде на митница.

Явно да! Чудя се дали за минаването между капките има значение каква е транспортната услуга.  newsm78
Ето я и статистиката при мен:
Първата пратка е с AmazonGlobal Expedited Shipping (8-16 дни), 1 package via MSI и я достави куриер на Булпост.
Втората пратка е с AmazonGlobal Expedited Shipping (8-16 дни), 1 package via MSI доставена без проблем до превозвач в УК.
Сега е AmazonGlobal Priority Shipping (2-4 дни), 1 package via UPS International и е на митница.
Сумите и на 3те пратки е далеч над 19,64$, така че са си за митницаа.

# 98
Момичета, търси се хубав детски халат за баня, 6-7г.
Ако има нещо изгодно, че все попадам на някакви по 20-25п.

# 99
  • София

Явно да! Чудя се дали за минаването между капките има значение каква е транспортната услуга.  newsm78
Първата пратка е с AmazonGlobal Expedited Shipping (8-16 дни), 1 package via MSI и я достави куриер на Булпост.
Втората пратка е с AmazonGlobal Expedited Shipping (8-16 дни), 1 package via MSI доставена без проблем до превозвач в УК.
Сега е AmazonGlobal Priority Shipping (2-4 дни), 1 package via UPS International и е на митница.

При нас 2-те пратки бяха с UPS.

# 100
  • София
За столчетата Бритакс, имаме това от линка долу  от две години и съм доволна от него. Мисля, че марката е добра.
http://www.amazon.co.uk/Britax-Prince-Group-Billy-Black/dp/B0069 … 221586&sr=1-1

# 101

Уф, тъкмо се зарадвах!  Sad  Дано моята да дойде с AmazonGlobal Expedited Shipping (8-16 дни) и BULPOST, а не на митница!  Praynig  

# 102
сега трябва ЕОРИ номер и т.н. разправии.  ooooh!

А защо ЕОРИ и разправии, нали това отпадна... нали уж направиха всичко на "Едно гише"?
http://dnes.dir.bg/news.php?id=5755532

Цитирам: "Идвайки на гишето, гражданите ще заплащат каквито суми дължат, подобно на гишето на ул. „Веслец” 84. По този начин досегашната процедура значително се опростява, като вече не се изисква EORI-номер"

Аз съм получавала много пратки от Щатите на Митница София на Веслец преди 1-2 години, влизаш направо в катакомбите наляво  Mr. Green и там плащаш и получаваш. Сега пак ли се е забатачила ситуацията?

# 103
не знам... така ми казаха от отдел Митническа обработка на Ин Тайм, който донесоха цесията.
Така пише и в указанията, които са ми донесли  ooooh!

# 104
сега трябва ЕОРИ номер и т.н. разправии.  ooooh!

А защо ЕОРИ и разправии, нали това отпадна... нали уж направиха всичко на "Едно гише"?
http://dnes.dir.bg/news.php?id=5755532

Цитирам: "Идвайки на гишето, гражданите ще заплащат каквито суми дължат, подобно на гишето на ул. „Веслец” 84. По този начин досегашната процедура значително се опростява, като вече не се изисква EORI-номер"

Аз съм получавала много пратки от Щатите на Митница София на Веслец преди 1-2 години, влизаш направо в катакомбите наляво  Mr. Green и там плащаш и получаваш. Сега пак ли се е забатачила ситуацията?

Не ми се търсят конкретните текстове, но това важи за до 150 лв - границата само за ДДС, над 150 лв се обмитяват и начислява ДДС за това се изисква и ЕОРИ. Имайте предвид че на Веслец са се изхитрили и освен декларирана стойност искат и платежно нареждане за да видят и цената на шипинга който също играе роля при ДДС и Мито.

Общи условия

Активация на акаунт