МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 127
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Nuriii, зелено човече, добре сте ни дошли! Hug Grinning

Момчетата се справиха за три дни сами вкъщи, понеже не пожелаха да направят ''последен плаж за годината'' с нас. Не можели да разберат какво толкова ни харесва, та да бием толкоз път за едното море. А мислех, че вече няма с какво да ме изненадат. Какво стана с малките ми русалчовци, м?  Mr. Green

# 646
  • София
И от мен "добре дошли" на новите мами! Hug

Ванче, и моят "русалчо" стана твърдо сухоземен още преди няколко години. Mr. Green Шест години тренира плуване, а сега не иска и да чуе за плаж и море. ooooh!  Оттук-нататък май само някоя мацка може да го замъкне .  Joy

Ние започнахме малко импровизиран ремонт на двете спални. Разменяме местата на Косьо и Галя- тя отиде да спи при сестра си, а той ще остане сам в по-малката стая. Това най-сетне ме освободи от безкрайно изтощителните и продължителни вечерни ритуали на Галя. Явно е имала нужда от компания. Wink Сега кака й чете приказка за заспиване, но обикновено на десетата минута Галя вече е готова. Laughing

Нямаме особени вълнения покрай първия учебен ден. Косьо тръгна на опреснителни консултации по японски още на 1.09. През юни се опитах да преместя Зорница в друго училище, но безуспешно. Притеснява ме прогимназиалният курс в кварталното у-ще. Днес разбрахме, че класна ще им бъде някаква нова преподавателка по БЕЛ. Пак неизвестни.....дано да има късмет и класът да се запази силен, както досега! Peace

# 647
  • София
Да кажа и аз "Добре дошли !" на зеленото човече и Nuriii  Hug Hug

У дома също е едно училищно. Ще си имаме първокласничка и петокласничка- красота. Подготовката на първи клас върви добре и по план, но за 5-ти клас нищо още незнаем, освен това се чудя как ще се разкъсам на първия учебен ден ( Майка ми ме успокои, че след няколко години ще трябва да се разкъсвам на 3 не само на 2  Mr. Green) Каката се сърди че съм искала да съм при малката , "бебето" не му се ходи на градина иска при дядо си  Grinning и такива хубавинки ......
Миленка, Ванче, големи момчета си имате вече, за сега само предполагам как се чувствате  Hug

# 648
Nurii, mersi za idejata, no slava bogu se otmirisa veche.

Pri has uchilishteto zapochna veche, a az moga da se pohvalja, che otnovo Sam v otbora na raboteshtite I to po specialnostta mi. Otdelno prodaljavam da ucha ezika...vuonshte pulna programsa.

Pozdravjavam vi I jelaja uspeshna uchebna godina na sukrovishtata!

# 649
  • София
Благодаря за топлото посрещане  Hug Виждам познати лица и това ме радва Simple Smile

Бих се радвала, ако по-опитните споделят как се организират за посещения на лекар и подобни. Сега покрай ясленото записване направо почнах да подлудвам. Въпреки старателните ми проучвания и предварителна подготовка имахме доста кошмарни и натоварващи моменти. За най-сложния ден, с очаквано продължително чакане не само в поликлиниката, но и в самата градина, съм си повикала подкрепление, което да играе с децата, но не мога за всеки преглед да правя така... Отделно за месечните ми прегледи на женската консултация опитах всякакви варианти (само с едниния, с двамата) и буквално почти ни изгониха, дето вдигали шум децата (то пък няма часове предварителни - ходиш и чакаш на един митинг), та и за там едни сложни врътки, докато се окажа сама  ooooh! ooooh! ooooh!

# 650
  • София
Те повечето тук май са с по-големи деца (или поне големите са по-големи).
 Аз ходя навсякъде с тях. Малко са шумни, като играят, но обичайно за малки деца.

# 651
  • Варна
зелено човече, като те четях, се сетих за нашето последно посещение при личната за половин час се препотих 100 пъти. Като излязохме бях с главоболие. Mr. Green Добре, че подържаме топли отношения с медицинската сестра и много рядко се налага да чакаме. Иначе съм ги влачила по всякакви институции - банки, НАП, НОИ и т.н., не са ми правили забележки. Само малко нацупени физиономии от време на време, ама и аз не си го слагам на сърце. Grinning
Сега е по-лесно, защото са на градина. Но пък "логистиката" с развеждането по различни мероприятия е ...  Crazy

# 652
И аз така, или ги мъкна с мен близнаците или ги оставям на батковците. Добре че са те, че иначе щях да лудна Crazy

# 653
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Зелено човече, аз на всички консултации си ходих с децата, изобщо не ме е интересувало кой как ме гледа и дали децата вдигат шум и пречат. По същия начин сме и в поликлиниката, общината, социалните за детските и изобщо навсякъде. Хич да не ти пука, като няма на кой да ги оставиш, какво няма да си вършиш работата ли? Иначе беше голям майтап на прегледите.  Mr. Green

# 654
И аз в петъка бях с двамата на консултация, като подвижен цирк сме, ама като няма кой да ги гледа съм се примирила, а който каквото иска да си  мисли.

# 655
  • София
И аз в петъка бях с двамата на консултация, като подвижен цирк сме, ама като няма кой да ги гледа съм се примирила, а който каквото иска да си  мисли.
В налото е така, но после се свиква и не ти прави впечатление че си като ходеща квачка с пиленца.  hahaha  Накъдето и да тръгна ме следват 6 детски крачета и 4 кучешки. Вече свикнах приятно ми е, и ми неестественно когато съм сама или с по малко деца .

# 656
  • София
Ние си ходим също заедно навсякъде, защото рядко има друг вариант. Но ето, че за ЖК се оказа проблем. Първия път успях само с момата, изчакахме търпеливо един час, но тя си изтърва бисквитата преди да влезем и пищя по време на целия преглед. Лекарката се нацупи, каза другия път да съм сама и че тогава ще пише. На следващия преглед отидох да чакам ред с двамата (че не дават часове), с уговорката тати им да дойде в някакъв момент след работа и да играят, за да съм сама на прегледа. Обаче те бяха малко шумни, докато чакахме, и хоп, в един момент се отвори вратата и паааааак, забележки и прочие... кофти ситуация.
За ФМ също уж има час, ама се чака доста... и въобще такива подобни места някак ме затрудняват.
При личната обикновено е пълна лудница и без това, по институции се справяме също сравнително, но самото чакане пред кабинети като цяло им е зор... Е, не съм сама, значи  Joy

# 657
  • София
зелено човече, добре дошла! Хич не се притеснявай. То не че всеки от нас не го е преживял( моите юнаци и досега не стоят кой знае колко тихо), но после разбирам, че децата са по- важни от хорското мнение и представа за "слушащи" деца. Така че не се оставяй да те нападат, а им отговори, че това са просто деца и не е възможно да стоят като препарирани  Hug Много ме ядосват подобни критики...робуваме на някакви стари разбирания за послушно дете  ooooh! Да сте видели в някой западен филм да правят забележки на дете за това, че е палаво и естествено шумно !?

Честита нова учебна година на всички ученици, родители и преподаватели! Всички да са здрави и да жънат много успехи!

# 658
Честита нова учебна година на всички деца, учители и родители в темата!!!!!

Честито на всички първолаци!!!! СПециални попътни ветрове за тях!!!!!!

Добре дошли на всички бебенца и мами в темата! Чувствайте се уютно, споделяйте, не ни жалете!!!! newsm51

# 659
Честита нова учебна година на всички ученици, студенти, преподаватели и родители!
Нека бъде щастлива и успешна за всички и особено за първолаците, седмокласниците и абитуриентите!

Общи условия

Активация на акаунт