МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 146
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И аз се колебая за къщичка в южните квартали, но все са далече от училище и градини - или поне така си мисля...

А толкова много искам къща! Живяла съм и знам, че е много труд, но с общи усилия (и соларни панели  Laughing) ще успеем.
Така че и къщичка ме интересува  Hug Hug

# 586
  • София
И аз съм "За" къщата.  Peace
Това си ми е мечта отдавна и скоро, живот и здраве, ще се сбъдне  Mr. Green
Когато стане ще споделя.

# 587
  • София
От колите минахме на къщите!  Laughing Много готина тая тема, бе, зачетох се.  Wink

Обичам големи неща аз - къща и един голям тавански етаж само за мен, моля! Mr. Green Не ме плаши ни течащ покрив, ни обширна дворна земеделска площ, и кон на верандата - също! Някоя Пипилота да иска да се разменим?

Мерси за хубавите ви пожелания, колата вече е в ролята на товарното магаре на мъжо, неописуемо щастлив е да пъха в нея голеееми, голеееми неща.  Mr. Green

# 588
Ванче, внимавай какво си пожелаваш Mr. Green
Нали знеш за мишките и хората....

Цоцоланке, виждам те! Heart Eyes

# 589
  • София

Добро утро, невнимателните!  Hug Hug

От днес официално съм в отпуска и броени часове ме делят от тотално размазване на някой плаж.   grinning039

# 590
Обичам големи неща аз - къща и един голям тавански етаж само за мен, моля! Mr. Green Не ме плаши ни течащ покрив, ни обширна дворна земеделска площ, и кон на верандата - също! Някоя Пипилота да иска да се разменим?

Ванче, аз и тебе обичам.  Heart Eyes Искам същата къща като твоята, ако може даже и на същата улица! Искам големи стаи, уютна бърлогичка за моя офис, гараж за колата, голям двор и зимна градина. Нищо работа, нали?
Със здраве да си ползвате колата и тя да ви заведе на приказни места. И ти после да ги опишеш за всеобщо удоволствие тук.
Весела ваканция.

# 591
  • София
 Ваня честита кола  Simple Smile
 Аз също си мечтая и за къща, но мисля че за момента пак съм се отказала, но съм на приливи и отливи за тази мечта...
 Да се похваля старата ни кола прегря, надявам се съвсем да се развали, за да може най-накрая да си вземем нова  Mr. Green
 А eто и снимките от фотосесията ни преди месец и нещо - http://www.flickr.com/photos/99467811@N04/

# 592
Ванче, честито ви возило!!
И аз мечтая за къща, но да е на брега на морето.....
Не бих заменила близостта на морето и за дворец......

Айла, прекрасни сте...

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 17:43 от Еластина

# 593
  • Варна
aila, чудесни снимки!
Ванче, вашата кола като нашата - десет годишен, зелен шаран  Laughing , със здраве да я ползвате и да ви служи толкова дълго колкото искате. Ни сме доволни , като параход е  Grinning

За къща не знам дали мечтая, иска ми се да имахме една спалня повече, но и да виждам от терасата морето и небето над него , аз и сега виждам едно малко късче от него, но си мечтая за повече ......

Еластина ,  Peace в едно и също време еднакво сме мислили !

Хубаво лято на всички желая !

# 594
Аз много искам да се похваля, че ще си имаме момиченце след две момчета. Направо не мога да повярвам, толкова щастлива съм, а и всички около мен.   Heart Eyes

# 595
  • София
Поздравления!!  Hug

Мисля, че знам какво може да чувстваш - моя приятелка така се надяваше с третото... и я лъгаха и тя вярваше и пак момченце Simple Smile От време на време навива мъжа си да си осиновят 2 момиченца  Joy Че то се е видяло - само момчета могат да произвеждат двамата.

# 596
Аз много искам да се похваля, че ще си имаме момиченце след две момчета. Направо не мога да повярвам, толкова щастлива съм, а и всички около мен.   Heart Eyes

Hug Hug Hug Hug Hug Hug

И само след три опита!  Grinning
Стискам палци всичко да е наред!  Grinning

# 597
Здравейте  Grinning

Сипала съм кафето   food010 моите още спят и бързам да пиша:

Айла, момичетата са невероятни. Големи красавици са (пу-пу). И са толкова лъчезарни  Heart Eyes

Като се заговорихме за къщичката, представих си я съвсем реално  Simple Smile Моля се само финансово да сме добре. Защото днес може да имаме, но не се знае след няколко години как ще е...

Аз от желанието си да бъдя работеща мацка, да градя кариера и да се развивам, коренно промених посоката. След дълги разговори с мъжа, стигнахме до заключението, че съчетанието работа + три деца наблизка възраст никак не е лесно. Тези деца боледуват и обикновено като се разболее едното, разболява се и второто - третото - петото и се лекуват поне по седмица. А кой работодател ще ме търпи да отсъствам толкова често. Някой трябва да води и взима децата от градина / училище, след време да ходи на три родителски срещи на три различни места, да ги води на спорт и други подобни занимания... Още се опитвам да свикна с това, което ми предстои близките години, докато децата стана достатъчно самостоятелни, за да се гледат и сами вкъщи. Желанието да работя си го има, но е трудно да постигна и двете - хем да бъда кариеристка, хем три деца да отглеждам. Поне докато децата са малки. Но пред кариерата надделява желанието домът ми да е изпълнен с детски смях и усмивки  Simple Smile

Във връзка с лирическото ми отклонение по-горе иска да попитам следното:
Как се справихте с дечицата с по-малка разлика във възрастта (при мен какта прави 7г. през август, малкият е на 4г., а девойката ще е между 2 и 3 и половина, т.е. с малка въраст са децата)?
Успяхте ли да съчетаете работата с гледането на децата?
В случай, че сте си останали у дома, за да се грижите за домочадието, кога се върнахте отново на работа?
И изобщо как се справихте?

Ще се радвам да споделите, защото отглеждането на повече от две деца не е никак лесно според мен и ще ми бъде полезно да чуя различни гледни точки по въпроса  Simple Smile

Свети, честито и от мен!

# 598
polito моят голям син е с година по-голям от дъщеря ти и изведнъж стана самостоятелен, ходи до магазина, до близкия парк, до библиотеката, е ние сме и в малък град, но на близки разстояния без големи пресичания се оправя, но определено ми е в помощ за малки неща, като да купи нещо малко или да изхвърли боклука. По отношение за работата, до сега с двете деца се оправяхме без проблеми, почти не са боледували и сами сме си ги гледали. На този етап аз съм в болнични и така ще е до края на бременността ми, след това майчинството ще си ползвам, а през това време мисля да работя нещо от вкъщи, за сега работя по един проект и надявам се и занапред да продължа, че не ми се иска след година да не мога да говоря за друго освен за пюрета и памперси. Но определено по-важното са децата и отдавна мечтите за кариера са някъде затънтени и се чувствам добре.
Благодаря ви за пожеланията и дано около Коледа вече се гушкаме с едно хубаво и здраво бебче.

# 599
  • София
polito_87 мога да споделя как е при нас.
Аз си ходя на пълен работен ден откакто Елена стана на почти две годинки.
Моите да чукна на дърво не боледуват, така че не ми се налага да отсъствам и да съм в болничен, за цялата година да се е наложило седмица да съм в болничен да кажем. Виж отпуски повече пускам, защото все има нещо в училище, избори, матури , ваканции заради които каките трябва да са си вкъщи...
Честно казано в момента ми е скучно на работата и не ми се ходи, предпочитам и аз да си гледам децата и да се занимавам само с консултации за кърменето. За съжаление взимам добри пари и не върви изведнъж да напусна, само защото не ми е интересно, но сериозно се замислям.
За взимането на каките и Елена от училище и детска, те са до шест, Елена и до седем може. Редуваме се с половинката, три дни аз излизам малко по-рано към пет и половина за да ги взема до шест, два от дните той излиза по-рано. Хубаво е че няма проблем в работите ни с това.
За гледането на три деца с малка разлика при мен е сравнително спокойно откакто порастнаха. А и през седмицата за съжаление не се виждаме за дълго, докато се приберем , хапнем, изкъпят се , приказка и е време да си лягат. Готва всеки ден или през ден, а не обичам да готвя, за чистенето през седмицата не остава време... Уикенда имаме повече време да се видим и да обърнат къщата нагоре с главата, но и това си има чар. Сериозно обаче се замислям за тази зима да се уговоря и една съседка да идва да пооправи малко вкъщи два пъти седмично, защото уикенда се налага да наваксам пропуснатото с чистенето и всичко останало през седмицата, тъй като след работа не остава време.

Общи условия

Активация на акаунт