Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 169

• 32 841
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
  • София

Направих това ръкоделие с търпение. Ти го намери и запази. Това ръкоделие е и символ на твоето търпение. Отново ще бъде при теб, за да даде сили на търпението ти. Отгледах също така и цвете. Сама го засадих и поливах. Взех пръст от градината ни Гьоксу. Имаше малки растения, които едва се подаваха изпод камъка, търсейки слънчевите лъчи. Тяхната надежда пусна корени. Това цвете ще ти напомня за онези дни.

п.п. Съжалавям, че снимчиците са малки, не могат добре да се виждат сълзите в очите на Фатмагюл и Керим  Laughing

# 31

Хилал направо е страхотна с тези моменти които ни ги представи по най-красивия начин. С колко радост и любов Керим прие цветето. Съживи го. Погледът ми сияе....ръцете, ах тези прекрасни ръце. Писмото...все едно гали Фатмагюл.

Наистина режисьорката е невероятна! Винаги съм искала да знам нещо повече за нея. Много е оскъдна информацията за Хилял. Явно е жена с дълбока и богата душевност, за да изрежисира така акцентирано тези на пръв поглед обикновени отношения, но пълни с толкова интимен заряд, че чак се опулваш, когато гледаш колко е истинско .  

# 32

Хилал направо е страхотна с тези моменти които ни ги представи по най-красивия начин. С колко радост и любов Керим прие цветето. Съживи го. Погледът ми сияе....ръцете, ах тези прекрасни ръце. Писмото...все едно гали Фатмагюл.

Наистина режисьорката е невероятна! Винаги съм искала да знам нещо повече за нея. Много е оскъдна информацията за Хилял. Явно е жена с дълбока и богата душевност, за да изрежисира така акцентирано тези на пръв поглед обикновени отношения, но пълни с толкова интимен заряд, че чак се опулваш, когато гледаш колко е истинско .  

Невероятен усет към детайла, който изпълва със съдържание сцените, права си, Диманче!
Точно тези "дребни" нещица ни карат да прималяваме от вълнение, гледайки сцените от филма. Плюс символиката, вложена в тях, която вероятно е заслуга на сценария...
Красота!

# 33
  • София
На път за летището неочаквана среща с родителите на Мустафа...

Фатмагюл…Моля те, изслушай ме. Прости ми, момиче, моля те. За това, което се случи и аз имам вина. Много съжалявам, че ти обърнах гръб онзи ден, в който ни изгоря къщата. Трябваше да се държа по-зряло и да те предпазя, но не го направих. Разруших живота ти и този на Мустафа заради хорското мнение. Ако аз те бях защитили, Мустафа никога нямаше да те изостави. Аз го накрах да го направи. Да не го бях правила. Честно ти казвам, че аз направих най-голямата грешка. Вместо да ти бъда като майка, аз ти бях враг. Много съжалявам. Изгаря ме отвътре. Може да ме обвиниш за всичко, през което мина. Прости ми. В името на Бога…Допуснахме грешка, прости ни. Преклено много ни интересуваше мнението на другите за нас, че забравихме за децата си. Но си научихме урока.

Май все пак не са научили, какво трябва, да бъдат човеци. Показа го отношението им към Асу/Хаджер, вече като съпруга на Мустафа. Може би щяха сами да си простят...

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 13:24 от Dilemi

# 34
Скрит текст:

Направих това ръкоделие с търпение. Ти го намери и запази. Това ръкоделие е и символ на твоето търпение. Отново ще бъде при теб, за да даде сили на търпението ти. Отгледах също така и цвете. Сама го засадих и поливах. Взех пръст от градината ни Гьоксу. Имаше малки растения, които едва се подаваха изпод камъка, търсейки слънчевите лъчи. Тяхната надежда пусна корени. Това цвете ще ти напомня за онези дни.

п.п. Съжалавям, че снимчиците са малки, не могат добре да се виждат сълзите в очите на Фатмагюл и Керим  Laughing

Баш тамам са си. Simple Smile))  Hug Нали си имаме плеъри - ще си ги пуснем на фул екран Wink за повече детайли. Wink Simple Smile))

Р.Р. Джейн Еър от др. форум пак се е захванала със събличане и обличане, но гифчето си го бива, затова го поствам и тук. Simple Smile)
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 11:13 от marytza

# 35
  • Пловдив

Фатмагюл, чете и плаче...Понякога е по-лесно да го напишеш, отколкото да го кажеш...

dimana-nova, абсолютно точно си го казала. Толкова истинско е показано. И все си мисля защо този любим за нас сериал стана такъв и в цял свят. На всеки може да се случи. Защото е история за обикновени хора. Такива като повече от тези които го гледаха/хме. А истории за богати - са толкова нереални, на колко може подобна история да се случи - бедно момиче/богат мъж в реалния живот или обратното.

# 36
  • Пловдив

Керим чете писмото. И плетеното цветенце - също показано с толкова символики...на първо място - търпението...

# 37
  • София
Когато човек преминава през върховни изпитания в своя живот, има чувствителността да види и оцени хората около себе си...

Добре, че онази къща изгоря. Добре, че нито вие, нито Мустафа ме подкрепихте. Добре, че пуснахте ръката ми. Всъщност, без да знаете, вие ми направихте най-голямата услуга на света. Никога не съм мислила, че ще кажа това, но е истина. Заедно с онази къща изгоря и това, което обвиваше сърцата ни. Разкриха се истинските ни сърца, всеки показа истинското си лице. Вие просто ме спасихте от това да живея живот, изпълнен с облаги. Живот без любов. А сега искате от мен да ви простя? Няма за какво да ви прощавам, но ако от това ще се почувствате по-добре, така да е.

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 13:26 от Dilemi

# 38
Когато човек преминава през върховни изпитания в своя живот, има чувствителността да види и оцени хората около себе си...
...

Добре, че онази къща изгоря. Добре, че нито вие, нито Мустафа ме подкрепихте. Добре, че пуснахте ръката ми. Всъщност, без да знаете, вие ми направихте най-голямата услуга на света. Никога не съм мислила, че ще кажа това, но е истина. Заедно с онази къща изгоря и това, което обвиваше сърцата ни. Разкриха се истинските ни сърца, всеки показа истинското си лице. Вие просто ме спасихте от това да живея живот, изпълнен с облаги. Живот без любов. А сега искате от мен да ви простя? Няма за какво да ви прощавам, но ако от това ще се почувствате по-добре, така да е.

...

Ето тези думи трябваше да сложат в устата на Фатмагюл и при разговорите и с Керим. Това щеше да му даде малко повече увереност... а те го оставиха да се мъчи до 79-и еп. Simple Smile

# 39
  • София

Когато имаш добро сърце, винаги си готов и намираш начин да направиш добро, дори на съвсем непознат. И първо го питаш има ли къде да се подслони и дали е гладен, за да го нахраниш…

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 13:25 от Dilemi

# 40
  • Пловдив

Красота. Написване, прочитане, усмивки....

# 41
  • Пловдив

И незабравката остана с тях и нас до края на сериала.  Прекрасно предадени грижите за нея от Керим/Енгин. Пустите му символики...толкова ни говорят.

# 42
Здравейте!

# 43
Колажчета с коледно настроение. Simple Smile)) Керим... и Енгин очакват пристигането на Дядо Коледа. Wink))

Скрит текст:

# 44
Валя, привет! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт