Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 169

• 32 467
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, приятелки, назад съм с темата, но стигнах до поста на Велижана за учителката и не мога да остана безмълвна. Не знам историята, както съм писала и друг път, не гледам тв и не слушам радио повече от година, откакто заживях с КВФ, АБО и ЕА.
Но е голяма мерзост да се сещаш за учителите само за да ги оплюеш или служебно да им благодариш за 1ви ноември или 24май. Истинско уважение към професията няма в България от години. Поверяваме им най-ценното си - децата - но не им благодарим. Изискваме, критикуваме, осмиваме. А те са хора като всички други - добри и лоши, богати и бедни, честни и подкупни. Държавата е тази, която е длъжна да стимулира отсяването на най-добрите и най-достойните, и да им осигури място в системата. Само че държавата не чува, когато учителите стачкуват или протестират по друг начин. тя е твърде заета да експериментира върху гърба на същите тези унижавани учители, върху гърба на децата и техните родители. От години се говори за ненормално трудните учебни програми, за това, че родителите могат да помагат най-много до 4 клас, че едва ли не от 1 клас се наемат частни учители. Говори се, но...кучетата си лаят, керванът си върви.
Та, не знам каква е историята на тази учителка и защо е била пияна. Но не приемам да я показват пред цяла България и да я осъждат, и тя е човешко същество и има права.

И за Туранер да кажа. Можеше да се бори срещу Яшаран, можеше и да поиска прошка от семейството си, изневярата не е най-страшното престъпление. Повечето мъже хич даже не го смятат за престъпление. Човекът обаче се оказа порядъчен и не можа да понесе срама.

Извинете, че съм извън контекста. Връщам се да чета.

# 496
Цитат на Дива :
"...Винаги когато гледам отново, именно тези кадри с майката ги прескачам. Не мога да приема самоубийството!!! Не мога да го разбера!!!"
---

Да , тези кадри са много тежки и боли много  като ги гледаш
Майката на Керим е изпитвала вина подобна на тази на Вурал,тази вина я е изяждала отвътре и не е имало никой до нея, който да и помогне да я преживее и преодолее
В един момент изпадаш в ...дупка, от която излизане няма, ако никой не ти подаде ръка...
Затова аз не я упреквам, а само ми е мъчно за нея, че не е била достатъчно силна да се пребори с чувствата , които са я измъчвали, толкова я е боляло, че е взела това фатално решение,защото е искала да спре да я боли

# 497
Щом е празник, нека наистина да е празник!!!
 Маричке,

http://www.youtube.com/watch?v=JAOY-FG1QyU

Фиестаааааааааааааааа! Simple Smile)) Ако знаеш как обичам да танцувам латиноооооо! Simple Smile))

Индийско латино!!! Сразена съм! Разбита! Разливам се! Прелях! Simple Smile))

# 498
Аз съвсем изтекох от сериозните теми...  Embarassed

Замижавам като Дива и продължавам да си пълня душата с хубавата музика... И Енгинчо на екрана - какво му трябва на човек?... Simple Smile))

# 499
Аз съвсем изтекох от сериозните теми...  Embarassed

Замижавам като Дива и продължавам да си пълня душата с хубавата музика... И Енгинчо на екрана - какво му трябва на човек?... Simple Smile))

То е много хубаво да замижаваш, като ти идва часът на  празникът  Joy Joy Joy Аз поне го чакам..... Peace Peace  на фона на голямата ми липса  в темата ooooh!

И Дива  ме изпревари с поздрава си --- бях си го приготвила .... но здраве да е...... Peace Peace

# 500
  • AMS
Цитат на Дива :
"...Винаги когато гледам отново, именно тези кадри с майката ги прескачам. Не мога да приема самоубийството!!! Не мога да го разбера!!!"
---
Да , тези кадри са много тежки и боли много  като ги гледаш
Майката на Керим е изпитвала вина подобна на тази на Вурал,тази вина я е изяждала отвътре и не е имало никой до нея, който да и помогне да я преживее и преодолее
В един момент изпадаш в ...дупка, от която излизане няма, ако никой не ти подаде ръка...
Затова аз не я упреквам, а само ми е мъчно за нея, че не е била достатъчно силна да се пребори с чувствата , които са я измъчвали, толкова я е боляло, че е взела това фатално решение,защото е искала да спре да я боли
Извинявайте, че изпадам в откровение!!! Разсъжденията ми, които писах, са почерпени от личен опит!!! Не съм ги гледала на филм, а съм ги преживяла наистина!!! Не знам какво ще ми дойде до главата, но смятам, че това не е правилния изход от болката, или каквото и да било!!! Може би, от този случай насам, не скърбя за мъртвите, а страдам за живите!!!

# 501

То е много хубаво да замижаваш, като ти идва часът на  празникът  Joy Joy Joy Аз поне го чакам..... Peace Peace

(голяяяяяма плезенка) Ще го дочакаме, бре... поне началото на раждането.... около 12. Simple Smile)) Тогава трябва да пия антибиотика. Simple Smile))

# 502

То е много хубаво да замижаваш, като ти идва часът на  празникът  Joy Joy Joy Аз поне го чакам..... Peace Peace

и
(голяяяяяма плезенка) Ще го дочакаме, бре... поне началото на раждането.... около 12. Simple Smile)) Тогава трябва да пия антибиотика. Simple Smile))

Кой антибиотик???? newsm78 newsm78 Енгиотик ли ????? Та ние всички го пием... какво ще ни се праскаш сега???? newsm78 Stop

# 503
Гони,

подозирам, че някой е светнал рускините за това, че не обичам да готвя. Wink))) Поръчали са ми торта в Кухнята на Фатмагюл, Simple Smile))) била лично от Керим и Фатмагюл приготвена. Wink))) При тях нали вече е 15-и, честитят. Simple Smile)))

Скрит текст:
МАШЕНЬКА- МАРИЯ -МАРИЦА!!!!

С ДНЕМ РОЖДЕНИЯ!!! :connie_49:

ЭТО КАК БЫ ТЕБЕ ФАТЯ С КЕРИМКОЙ ТОРТИК СПЕКЛИ СОВМЕСТНО, ПОД НАЗВАНИЕМ "РОЗА"! :smile41: Heart Eyes

Ще ви я дам след полунощ, обаче! Плескам през пръстите, ако пипате преди това. Simple Smile)))

# 504

Кой антибиотик???? newsm78 newsm78 Енгиотик ли ????? Та ние всички го пием... какво ще ни се праскаш сега???? newsm78 Stop

Малееееееееееее ногу съм загубена Мара! Simple Smile)) Добре, че сте вие да ме подсетите - веднага приемам дозата Енгиотик! Simple Smile))) Пък аз се чудя що химията вече втора седмица не помага! Simple Smile))

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D67cXcbUO3Q

Ауууууууууууу какъв текст!  Shocked

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 23:36 от marytza

# 505
  • Стара Загора
   Привет!

Аз също не бих могла да съдя майката на Керим, макар, че не я разбирам. Всеки, който е решил да се откаже от живота, си има своите причини. Обаче не мога да приема начина, по който реши да го направи, пред детето си. Можеше да го пощади, като поне му спести гледката на своето самоубийството. Едно малко дете, което не само, че е загубило майка си, а трябва да понесе и кошмарния спомен от тази гледка да го преследва години наред. Не знам как Керим го е преживял и как Мерием е успяла да се справи.

# 506

Ауууу какъв текст!  Shocked

И този клип е на Елиза.

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 23:46 от marytza

# 507
Оф, беее

# 508
Гони,

подозирам, че някой е светнал рускините за това, че не обичам да готвя. Wink))) Поръчали са ми торта в Кухнята на Фатмагюл, Simple Smile))) била лично от Керим и Фатмагюл приготвена. Wink))) При тях нали вече е 15-и, честитят. Simple Smile)))

Не съм аз.... по принцип чужди езици не шпрехам - въпреки, че руският съм го  учила и го поназнайвам Peace Peace

# 509
  • Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт