Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 004
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 035
По презумпция правото е на непушачите. Това обаче пушачите не го разбирата, или го разбират, но просто никотиновият глад е по -силен от желанието им да са толерантни.

Каква презумпция, какви права, каква толерантност? Съвсем на куха теория го ударихте.  Tired
Теорията е много елементарна. Да вземем една компания в която има само един непушач? Кой е в правото си-той, или останалите? Той прави ли нещо с което да трови остаанлите? Трябва ли цялата компания да се съобрази с него, и ако ли не длъжен ли е той да диша дима на останалите, само защото в случая е малцинство? Разбра ли за какво говоря?

# 1 036
непушачите ще са принудени да я посещават заради пушачите, както беше и преди забраната.
От цялата работа не ми стана ясно кой ще принуди непушачите?  Laughing

в името на приятелството непушачите са по-толерантни. А пушачите дори не разбират, та задават подобни въпроси.

# 1 037
непушачите ще са принудени да я посещават заради пушачите, както беше и преди забраната.
От цялата работа не ми стана ясно кой ще принуди непушачите?  Laughing

Тяхнао величество приятелите , роднините, или колегите ПУШАЧИ! Ти колко пъти си посещавала залата за непушачи заради някой?

# 1 038
По презумпция правото е на непушачите. Това обаче пушачите не го разбирата, или го разбират, но просто никотиновият глад е по -силен от желанието им да са толерантни.

Каква презумпция, какви права, каква толерантност? Съвсем на куха теория го ударихте.  Tired
Теорията е много елементарна. Да вземем една компания в която има само един непушач? Кой е в правото си-той, или останалите? Той прави ли нещо с което да трови остаанлите? Трябва ли цялата компания да се съобрази с него, и ако ли не длъжен ли е той да диша дима на останалите, само защото в случая е малцинство? Разбра ли за какво говоря?

Първо че не знаеш той дали не прави нещо, с което да трови останалите, и второ - непушачът винаги може да напусне компанията. Не ти разбирам драмата.
Реакцията ми беше заради думите "презумпция" и "право". За момента пушачите нямат право да пушат на обществени места, ясно е. Само че не е по презумпция.

# 1 039

Абе я стига, да не е бебе, че да не може да вземе елементарно решение.
Човек като избира приятелите си, гледа да са със сходни интереси, ако има нещо, което да е проблем, просто няма приятелство. И не е само за цигарите, има много навици, които да кажем - отблъскват част от хората, защото ги смятат за вредни, неморални или просто ги дразнят.
Длъжен бил. Естествено, че не е длъжен. Всеки един от нас сам решава какво да прави, всичко друго са оправдания  Wink

# 1 040

Абе я стига, да не е бебе, че да не може да вземе елементарно решение.
Човек като избира приятелите си, гледа да са със сходни интереси, ако има нещо, което да е проблем, просто няма приятелство. И не е само за цигарите, има много навици, които да кажем - отблъскват част от хората, защото ги смятат за вредни, неморални или просто ги дразнят.
Длъжен бил. Естествено, че не е длъжен. Всеки един от нас сам решава какво да прави, всичко друго са оправдания  Wink
Я си представи, че това не е компания приятили, а да речем роднини или колеги, сигурно ако не стигнат до консенсос трябва да се отрече от роднините си или да напусне работа ли? Shocked От логигата на пушачите излиза, че няма човек, няма проблем, като не му изнася да се маха!!! Вие наистина ли смятате, че непушачите без причина искат тази забрана да остане? Пушачите сте ... нямам думи как да ви определя, честно!

# 1 041
От логиката на пушачите излиза, че няма човек, няма проблем, като не му изнася да се маха!!! ooooh!
Така излиза. Аз например работех на тютюнев дим доста време, защото колегите ми бяха пушачи и нямаше законова забрана за пушене в офиси и други затворени работни помещения.
Това, което не разбирам обаче, след като с толкова лека ръка ни казват, като не ви отърва да ви тровим- махайте се, изобщо не ни интересувате дали сте ни приятели, роднини и колеги, защо толкова рев да им се разреши пушенето сега. Ами просто да се махат и да си пушат навън или у тях. За какво е драмата. Никой не ги кара на сила да ходят на заведения. Ако на някого бизнеса му не върви, след като явно е предлагал само зала за пуш паузи, ще се преориентира. Няма вечни бизнеси , има находчиви и гъвкави предприемачи.  Wink

# 1 042
Това с пушенето в офисите е лошо, но аз никога не съм работила в такъв офис. Нямам никакъв спомен на местата, където съм работила да се е пушило.

Не знам къде видя рев. Вие ревете, защото е очевидно, че забраната виси на косъм. Иначе признавам, че съм нетолерантна. Като ми се пуши пуша и извън забранените места се съобразявам само с деца и болни хора. Останалите имат избора да ме избягват. На свекърва ми след няколко забележки и изказвания в екстремистки стил й се наложи да избягва посещенията в дома ни завинаги.

# 1 043
Я си представи, че това не е компания приятили, а да речем роднини или колеги, сигурно ако не стигнат до консенсос трябва да се отрече от роднините си или да напусне работа ли? Shocked ...

Ако не е станало ясно - да уточня.
Не говоря за пушене на работното място. Против съм.
За роднините - законът не обхваща къщите им, така че колкото и да е неприятно, понякога се налага да се "отречете". И не виждам какво общо има това със забраната.

За роднини, отказвала съм гостуване (в тяхната къща), защото знаех, че се пуши, а ние сме с детето.
Не приемам пушенето в домовете, и не ме притеснява да откажа покана, независимо дали са роднини или не.
Както и сега отказвам покани, защото така съм решила.
Не се чувствам без избор, нито ощетена, никой не ме задължава да вися по кръчмите все пак Simple Smile

# 1 044
От логиката на пушачите излиза, че няма човек, няма проблем, като не му изнася да се маха!!! ooooh!
Така излиза. Аз например работех на тютюнев дим доста време, защото колегите ми бяха пушачи и нямаше законова забрана за пушене в офиси и други затворени работни помещения.
Това, което не разбирам обаче, след като с толкова лека ръка ни казват, като не ви отърва да ви тровим- махайте се, изобщо не ни интересувате дали сте ни приятели, роднини и колеги, защо толкова рев да им се разреши пушенето сега. Ами просто да се махат и да си пушат навън или у тях. За какво е драмата. Никой не ги кара на сила да ходят на заведения. Ако на някого бизнеса му не върви, след като явно е предлагал само зала за пуш паузи, ще се преориентира. Няма вечни бизнеси , има находчиви и гъвкави предприемачи.  Wink
Може би трябва да мине известно време за да поотихнат нещата и най-вече да се промени манталитетът ни. До този момент на пушенето се гледаше, като на нещо нормално, пушеше се навсякъде и сега изведнъж забрана за пушене на всички затворени обществени места? Thinking До сега са ни въртяли главата на ляво и изведнъж ни я завъртат на дясно. Нормално е да има недоволни, но вярвам, че свремето нещата ще се променят.

# 1 045
Апропо, това, което беше казано за Австрия на предната или по-предната страница, е вярно.
Разделено е на зали, а само в някои заведения не се пуши изцяло.
Моите наблюдения пък, на живеещ в Австрия, са че в много малко заведения се пуши  Wink
В последното нощно заведение, в което ходих, имаше стая за пушене. И под стая имам предвид точно стая, която беше толкова претъпкана, че имаше хора, които излизаха навън ( един етаж нагоре), за да пушат.

Рокси, това не е вярно. Дори в Демел има зала за пушачи, ако някой предпочита да си гарнира щрудела с цигара. За ресторантите да не говорим, повечето са разделени.

Според мен решението е просто - сладкарници, пицарии, фастфуди и прочие закусвални трябва да имат стриктна забрана.
За ресторанти, кафенета, пъбове, клубове- след като твърдите, че в БГ не се е спазвала забраната при разделение на зали \макар че аз лично не съм виждала да се пуши в зала за непушачи\, то явно трябва да се разделят заведенията, да има такива за пушачи и други за непушачи. Как да се регулира броят им - просто - с допълнителен лиценз. Хем ще влязат още пари в празната хазна, хем пушачите ще трябва да си плащат за порока с по-високите цени и непушачите ще имат морално удовлетворение.Simple Smile Ако по-високите цени отблъснат пушаческата клиентела, и тези заведения също ще престанат да плащат лиценза и ще станат за непушачи. При това никой не би имал повод за недоволство и протести - нито ресторантьори, нито клиенти. Няма що ние да измисляме топлата вода.

Що се отнася до непушачите, принудени зорлем да сядат редом с приятели-пушачи - някой горе беше казал, че човек трябва да се сприятелява с хора със сходни вкусове и интереси. Аз например не понасям пияни хора и сред приятелите ми няма злоупотребяващи с алкохола. Не мисля, че ако имах непоносимост и към цигарения дим, щях да имам приятели-пушачи.

# 1 046
  • София
Ух, те в бг-мама са се събрали едни пушачки с ореоли около русите главици... Ни лук яли, ни лук мирисали.  Sunglasses
Добре че има ентусиастки непушачки, та да върви лафът.

# 1 047
Няма що ние да измисляме топлата вода.

Именно. Какво се правим тук на анализатори, като че ли явлението пушене съществува само и единствено в България.

# 1 048
Ух, те в бг-мама са се събрали едни пушачки с ореоли около русите главици... Ни лук яли, ни лук мирисали.  Sunglasses...

Какво имаш предвид?

# 1 049
Е ти направо уби рибата. Демел е търговски обект, в който има Салон за пушене, просто историята е част от продавания продукт- като почнеш от обстановката, вкл. гореспоменатия салон, сладкишите, обслужването.
Нямам никакво намерение да броя или да вадя статистики, нито да се мерим кой в какви ресторанти вечеря. Аз съм казала личните си наблюдения, всеки е свободен да споделя своите.
Факт е също и че Австрия е традиционно сред държавите с най голям процент пушачи и въпреки това тютюнопушенето е МНОГО по ограничено отколкото в България.

Общи условия

Активация на акаунт