Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 363
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 105
Признавам си - не ми бяха толкова гнусни пушачите преди (затова и съм влизала с пушещите си приятели в помещенията за пушачи, въпреки че ми се налагаше през половин час да излизам да дишам), колкото след забраната, когато започнаха да мрънкат и се показаха като жалки наркомани.

Има лесно - махаш всички приятели пушачи от обкръжението си и всеки по пътя си.

Аз даже не разбирам как може да имате такива приятели - нагли, нахални, неразсъждаващи нормално.

# 106
Е, то е ясно, че пушачите от 100 кладенеца вода ще донесат, само и само да оправдаят зависимостта си.
Твърдо ЗА, за забраната.
Аз се водя пушач, пуша по 1 цигара на седмица, средно.
Откакто е станало студено и трябва да се излиза навън за цигара, установих, че не пуша.Т.е., от месец и нещо не съм изпушила нито една цигара.....    Laughing
Предполагам, че има и други като мен.....
Значи, ефект от забраната има.Ще се увеличават хората, които намаляват драстично пушенето или дори напълно го отказват.

# 107
Хайде сега,който пуши е дявол ooooh!Но си е факт,че заведенията са празни след забраната.Всяка сутрин минавам покрай три кафенета,които преди забраната сутрин бяха пълни,а сега са абсолютно празни.Само на една маса стояха няколко възрастни жени.И друг факт е,че който е кафеджия,обикновено е и пушач.Пушачите са склонни да прекарат повече време на маса,докато непушача си изпива напитката и става.Поне моите наблюдения са такива.Ефект от забраната има,но за сметка на бизнеса на много хора.

# 108
  • out of space
Бременна в края на лятото  са ме карали приятелки да седя отвън с тях, за да могат да си пушат. Така аз и бебето да си дишаме цялата тяхна гадост и тази на другите пушачи.

Сигурна съм, че това е станало с опрян пистолет в главата ти.  Wink

Като стана дума за наркомани- защо на тях са осигурени метадонови програми с държавни пари, а за пушачите няма алтернатива? Поне някаква подкрепа от държавата вместо идиотски забрани?

Или един наркоман е с повече права от един пушач?  Thinking

# 109
  • Ямбол
....
Като стана дума за наркомани- защо на тях са осигурени метадонови програми с държавни пари, а за пушачите няма алтернатива? Поне някаква подкрепа от държавата вместо идиотски забрани?

Или един наркоман е с повече права от един пушач?  Thinking

Защото да откажеш цигарите е сто пъти по-лесно от наркотиците. Защото зависимостта е различна. Изчистването на организма също.
Аз ги отказах без пари. Какво трябва да ми дадат, медал ли?
Консултациите със специалисти за отказване мисля, че все още са безплатни. Ако имаш желание и аз мога да те консултирам за без пари.

# 110
Признавам си - не ми бяха толкова гнусни пушачите преди (затова и съм влизала с пушещите си приятели в помещенията за пушачи, въпреки че ми се налагаше през половин час да излизам да дишам), колкото след забраната, когато започнаха да мрънкат и се показаха като жалки наркомани.

Аз даже не разбирам как може да имате такива приятели - нагли, нахални, неразсъждаващи нормално.

Аз съм пушач, бре.  Mr. Green 90% от колегите ми са чужденци и непушачи. Не се сещам да сме имали проблеми заради тази ми зависимост и на останалите колеги-пушачи. Онзи ден бяхме с единия в Добрич, поиска да пием кафе, аз му казах, че моето ще го взема от автомат и ще го пия навън с цигара. И той си взе от автомата и остана с мене.

Между другото, това лято тук идваха група датчани по работа. Толкова страстни пушачи не бях виждала. Нямам предвид датчаните, като цяло, а конкретно тези. Някои от тях си държаха кутиите с цигари в ръка през цялото време и навсякъде. Това беше май месец и общата забрана още не беше в сила. Единия ден поискаха да разгледат двореца Евксиноград. Докато вървяхме в парка започнаха да палят цигари, но екскурзоводката им каза, че в целия комплекс не се пуши, има само едно място където е позволено.  Последва голямо разочарование и от там нататък въобще не слушаха какво им говорят за историята на двореца и комплекса. Докато разглеждахме самия дворец стигнахме до една от стаите и екскурзоводката каза "Това е пушилнята". Последваха бурни ръкопляскания и много бързо палене на цигари. Едвам сварихме да обясним, че това е пушилнята на Батенберг, а не мястото където е позволено да се пуши.  Mr. Green Накрая минахме през позволеното място, седнаха в тревата заедно с градинарите и други хора от персонала и към половин час палиха цигари една след друга. После имаше дегустация на вино в избата и естествено излязоха навън с чашките.  Mr. Green То и там беше забранено пушенето, но не ги спряха.

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 10:50 от Анонимен

# 111
Ами, не, не е било с опрян пистолет. Искала съм да видя хора, които не съм виждала от 3 месеца.  Rolling Eyes
И да, най-вероятно всеки ще тръгне по собствения си път, защото аз няма да влизам в заведения, в които се пуши и тъй като те няма да могат да се съобразят, както аз съм се съобразявала 10 години, ще престанем да се виждаме и така.

# 112
Хайде сега,който пуши е дявол ooooh!Но си е факт,че заведенията са празни след забраната.Всяка сутрин минавам покрай три кафенета,които преди забраната сутрин бяха пълни,а сега са абсолютно празни.Само на една маса стояха няколко възрастни жени.И друг факт е,че който е кафеджия,обикновено е и пушач.Пушачите са склонни да прекарат повече време на маса,докато непушача си изпива напитката и става.Поне моите наблюдения са такива.Ефект от забраната има,но за сметка на бизнеса на много хора.

Ами така върви бизнеса по-бързо. Аз гледам няколко човека всеки ден  си пият кафето навън -  радост за непушача - прави, на студа.

# 113
Или един наркоман е с повече права от един пушач?  Thinking
със същите права е, дори го лекуват безплатно като се разболее.
Според мен забраните не са идиотски, идиоти са тези които не ги спазват.
Хайде сега,който пуши е дявол ooooh!
Не е дявол, няма да казвам какъв мисля че е, факт е колко много съжалявам за десетките години в които съм пушила  ooooh! Tired
Най-голямата полза от забраната е за децата, но трябва малко повече мозък за да се разбере. Освен отровите е налице и примера - като гледат пушачи децата решават че е нормално, а може би и добро вкусно интересно модерно, дори и полезно.

# 114
Страстни пушачи има сигурно навсякъде.
Както и хора с други страсти. Важното е да спазват правилата.

И аз много обичам сладолед, ама не го ям в музея, нали?

Пък и кафе обичам, нищо, че не съм пушач.

# 115
  • out of space
....

Или един наркоман е с повече права от един пушач?  Thinking

Защото да откажеш цигарите е сто пъти по-лесно от наркотиците. Защото зависимостта е различна. Изчистването на организма също.
Аз ги отказах без пари. Какво трябва да ми дадат, медал ли?
Консултациите със специалисти за отказване мисля, че все още са безплатни. Ако имаш желание и аз мога да те консултирам за без пари.

Да разбирам ли, че искаш да консултираш и помогнеш на половин България?  Thinking
Не се изхвърляй! Няма как да зачислим на всеки пушач по една Лиляна.
Подозирам, че си непушач от скоро, нека си поговорим след половин година. Ок?

# 116
  • София

Аз съм пушач, бре.  Mr. Green 90% от колегите ми са чужденци и непушачи. Не се сещам да сме имали проблеми заради тази ми зависимост и на останалите колеги-пушачи. Онзи ден бяхме с единия в Добрич, поиска да пием кафе, аз му казах, че моето ще го взема от автомат и ще го пия навън с цигара. И той си взе от автомата и остана с мене.

Между другото, това лято тук идваха група датчани по работа. Толкова страстни пушачи не бях виждала. Нямам предвид датчаните, като цяло, а конкретно тези. Някои от тях си държаха кутиите с цигари в ръка през цялото време и навсякъде. Това беше май месец и общата забрана още не беше в сила. Единия ден поискаха да разгледат двореца Евксиноград. Докато вървяхме в парка започнаха да палят цигари, но екскурзоводката им каза, че в целия комплекс не се пуши, има само едно място където е позволено.  Последва голямо разочарование и въобще не слушаха какво им говорят за историята на двореца и комплекса.  Докато разглеждахме самия дворец стигнахме до една от стаите и екскурзоводката каза "Това е пушилнята". Последваха бурни ръкопляскания и много бързо палене на цигари. Едвам сварихме да обясним, че това е пушилнята на Батенберг, а не мястото където е позволено да се пуши.  Mr. Green Накрая минахме през позволеното място, седнаха в тревата заедно с градинарите и други хора от персонала и към половин час палиха цигари една след друга.
Laughing
Тия забавни случки с цел да ни докажеш колко са малоумни пушачите ли ни ги разказваш? Не е изненада.

# 117
Във Фейса има анкета:  

Да се разреши ли пушенето в заведенията след 22 часа?

Към момента отговорите са:
ДА - 1641
НЕ - 2600

Правете си изводите, колко искат да се пуши в заведенията и колко - НЕ.

# 118
Пак казвам проблемът идва не от хората, а от заведенията.

Нормално е да идва от там. То точно това е същността на проблема. Да забраниш цигарите на обществени места като институции, училища и университети, болници, театри, градски транспорт и т.н. е правилно и задължително. Хората ходят по тези места, защото им се налага. Обаче да ходиш на заведение не е задължително, нали така? Дали ще отидеш е изцяло твой избор. И е право на собственика на заведение да ти откаже облсужване, ако прецени......

# 119

Точно така е, ако заведението е хубаво, повече хора ще седнат да изпият по нещо, отколкото един да виси Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт