Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 584
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 200
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не знам какви повече аргументи искате. Искаме да е като в другите страни. Само 7 са като нас, и в половината се обсъжда облекчаване на режима. Това е моят аргумент. Като е решил някой да се трови, да се трови в няколко кафета-пушилни за всеки град. Не виждам те с какво ще ви пречат.

Сега прочетох последните постове и не знам за какво въобще пиша. Изумена съм от агресията. Насочете я към приятелите си и роднините си пушачи, нито аз, нито някой от темата е дошъл да ви опушва.

При такъв вариант как ще се определя броят на кафетата-пушилни и най- вече как ще се определят собствениците? Ще падне голямо наддаване под масата.  newsm78 

# 1 201

За да стане това би трябвало манталитета ни да се е променил така, че да се събразяваме с непушачите. Това ще рече в тази дискотека да ходиш само с пушачи, които са съгласни да са там, винаги, когато има непушачи дори и да са малцинство да се уважават техните права и да се посещава заведение за непушачи, без пазарлъци. Когато това се случи, тогава и забраната няма да е нужна. Но това надали ще стане скоро.

Не ви разбирам, нон стоп ли сте залепени за приятелите си пушачи? Толкова ли не можете да излизате с непушачите или като двойка с половинката си? Пък с пушачите у тях, у вас, където се разберете за вечер.
Досега не съм виждала на живо чак такъв проблем. Ще каже човек, че приятелството ви се крепи на кръчмите...

В крайна сметка имате проблем с приятелствата си, не с другите хора.

Виж сега, ти още малко и разписание на срещите с хора ще ни направиш.  Crazy Кой, къде и кога по точки. Да отида в къщата на пушач е още по зле, защото тогава няма да имам никакво право да искам да не ми дими в лицето, защото човекът си е у тях все пак.А аз в къща на пушач, където не се пуши не съм ходила. Моите познати си пушат в домовете си.У нас хора не обичам да каня, само много много близки. Така, че излизането по заведения за мен е свързано основно с контакти - и алкохола да забранят, и музика да няма, все тая, аз пак ще посещавам, защото не обичам да вися по пейките да си бъбря. Другото е, че често ми се налага да обядвам с детето си между училище и тренировка и предпочитам да е на ресторант, а не да му купя баничка. Нямам времето да го водя до нас и обратно и беше ужасно неудобно при разделните зали, защото най удобните заведения на сносни цени и хубава кухня в района, който ми трябва са малки и бяха само за пушачи и забранени за деца.

# 1 202
Оставете пушачите(по-голямата част от тях) на техният потъващ кораб. Както писах и по-горе манталитетът няма да се промени туко така, ще трябва много време да мине, докато приемат, че на първо място стои правото на непушачите да не бъдат тровини, след това тяхното право да пушат. Странното е, че никой не ми отговори на въпроса който зададох " Когато има 10 човека пушачи и един непушач, кой е редно да се събрази", всички заобикаляха същноста с жалки доводи и аргументи. Дано се включи модератор да заключи темата, защото се разбра, че до консенсос няма да се стигне.

# 1 203
gelika, странно, че настояваш за отговор.Жалко е да си наркоман и да настояваш за права.Сега достатъчно ясно ли се аргументирах кой с кого трябва да се съобрази?

# 1 204
Трябва да ти се признае обаче уникалната упоритост. Рядко се среща такава и при най-тъпите индивиди. Респект!

gelika, странно, че настояваш за отговор.Жалко е да си наркоман и да настояваш за права.Сега достатъчно ясно ли се аргументирах кой с кого трябва да се съобрази?

Ааа, не така!  Naughty Отговори й точно на въпроса, ако искаш и в контекста на твоя аргумент. Ако има компания от 10 човека наркомани и 1 не-наркоман кой е редно да се съобрази?  Няма да питам този последният какво прави с тях. Crazy

# 1 205
Когато има 10 човека пушачи и един непушач, кой е редно да се събрази", всички заобикаляха същноста с жалки доводи и аргументи.
Ами аз ще ти отговоря. Редовно се събирахме сутрин на кафе 4 приятелки - три непушачки и една пушачка в "Неделя" с разделните зали. Според теб кой с кого се съобрази? Въпроса ми е риторичен разбира се. Аз не съм се гътнала, че за един час ще пуши някой около мен, при положение че сутрин рано няма хора, още не се е задимило напълно, но все пак би ми станало приятно веднъж сама тя да предложи да седнем от другата страна.От как се въведе пълната забрана, тя пуши електронна на закрито (от нормалните само навън) и всичко е ОК.Видя се, че не умря без заветната цигара с нас на кафе, но след като се забрани по закон. Не нарушава забраната, тя дори е и от немрънкащите и неоплакващиоте се мои познати пушачи. Обаче като имаше опция за пушене с разделните зали, никога не пожела да направи отстъпка заради нас. Как да не хваля забраната като на мен само позитиви ми е донесла.  Grinning

# 1 206
  • в моя гьол
Оставете пушачите(по-голямата част от тях) на техният потъващ кораб. Както писах и по-горе манталитетът няма да се промени туко така, ще трябва много време да мине, докато приемат, че на първо място стои правото на непушачите да не бъдат тровини, след това тяхното право да пушат. Странното е, че никой не ми отговори на въпроса който зададох " Когато има 10 човека пушачи и един непушач, кой е редно да се събрази", всички заобикаляха същноста с жалки доводи и аргументи. Дано се включи модератор да заключи темата, защото се разбра, че до консенсос няма да се стигне.
Ето моят отговор на поставения въпрос.
Тук мисля, че няма редно и нередно, но - обикновено малцинството се съобразява с мнозинството. В случая непушача би трябвало да се съобрази с пушачите. Ако не му понася - се изнася на чист въздух. По същия начин обаче стоят нещата и в обърнат план. Ако има 10 непушачи и 1 пушач. Като не му понася на пушача никотиновия глад - заминава да си търси пушалня.

# 1 207
Все пак се радвам, че има и друг тип пушачи, които се съобразяват, които не роптаят срещу забраната, дори усещат ползите от нея. Например, че пушат по-малко, че не се вмирисват на цигари, че самите те не се тровят от дима на останалите. Заради такива хора бих била съгласна да има по някое друго заведение за пушачи, защото те не биха ми пречили никога. За съжаление обаче са много малко тези хора, и покрай масата нетолерантни и те си навличат гнева на непушачите.

# 1 208
  • На земята, която е всъщност звезда.
Тук мисля, че няма редно и нередно, но - обикновено малцинството се съобразява с мнозинството. В случая непушача би трябвало да се съобрази с пушачите. Ако не му понася - се изнася на чист въздух. По същия начин обаче стоят нещата и в обърнат план. Ако има 10 непушачи и 1 пушач. Като не му понася на пушача никотиновия глад - заминава да си търси пушалня.

Обаче има една съществена разлика: съобразилият се с масата непушач си вреди на здравето, а съобразилият се пушач- не.

# 1 209
Да, това е типично български отговор. На принципа на "болшивизма", това ни е насаждано от кумунизма. Дали стоят така нещата обаче от гледна точка правата на човека? Thinking  Не, според тях в правото си е неушача, дори в тази ситуация.

# 1 210
Все пак се радвам, че има и друг тип пушачи, които се съобразяват, които не роптаят срещу забраната, дори усещат ползите от нея. Например, че пушат по-малко, че не се вмирисват на цигари, че самите те не се тровят от дима на останалите. Заради такива хора бих била съгласна да има по някое друго заведение за пушачи, защото те не биха ми пречили никога. За съжаление обаче са много малко тези хора, и покрай масата нетолерантни и те си навличат гнева на непушачите.
Никакъв гняв не си навличат в реалния живот. Не мисля, че  някой казва нещо на такива хора или някога е казвал. А ако бяха всички такива, нямаше да има нужда от никакви забрани. Но навиците на хората се променят къде пожелание, къде по принуда. Доста неща в началото на някаква промяна се приемат негативно, след време обаче не.

# 1 211
  • в моя гьол
Абе хора, на непушача никой не му слага въжето на врата да го тегли зорлен в тая гнусна, миризлива и нездравословна компания от пристрастени, зависими и нетолерантни пушачи  newsm78

# 1 212
  • София
А вас насила ли ви кара някой да пушите? Недейте и ще ви е готино в заведенията. Sunglasses

# 1 213
Ох, все едно сте в първи клас с това въже /пистолет/.

# 1 214
Никакъв гняв не си навличат в реалния живот. Не мисля, че  някой казва нещо на такива хора или някога е казвал. А ако бяха всички такива, нямаше да има нужда от никакви забрани. Но навиците на хората се променят къде пожелание, къде по принуда. Доста неща в началото на някаква промяна се приемат негативно, след време обаче не.
+1, да точно време ни трябва за да свикнем и може би да си отстояваме правата, както не правехме до сега. Щом пушачите са готови да продадат приятелството за пушенето, значи и ние трябва да правим същото.

Общи условия

Активация на акаунт