Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 780
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 260
Ами както преди забраната-ще ги направят пак само за пушачи. Всъщност точно тези с 4-5 маси са мечтата на кварталните пиандурници и безделници.

# 1 261

И как ще стане това разделение в малките квартални кафенета с 4-5 маси? Нали тук се обясни, че те са най- заплашени от загуба на клиенти и фалит?

Много малките (40-50 м2) да могат да избират. Останалите да имат зали за пушачи и непушачи. Нощните заведения също да могат да избират. Според думите на тук пишещите и след забраната има пълни заведения. Щом има такива едва ли ще изберат да са за пушачи, с което да загубят клиентелата си.
Тези глупости как се одимявали децата докато отидат до тоалетната излизайки от залата за непушачи ги оставете. Като гледам сега как се пуши по улиците и по спирките би следвало тези деца да се разхождат с кислородни маски.

Ако решат да махнат забраната ще го измислят как да е. Ако не могат да го измислят ще препишат някой чужд закон. 

# 1 262
И да, всички знаем за какво е забраната........................................Ставаше дума за това, че непушачите ходели в заведения, където се пуши с пушачите, но последните не правели компромиси и това трябваше нещо да ни говори, но още не сме разбрали какво.
Ами, именно заради това, че болшинството пушачи "не разбират" разликата, се налага да има закон, който да им я "разясни", т.е., да ги принуди и те да са толерантни към останалото човечество.   Laughing

Т.е. със забраната против тютюнопушенето на обществени места се налага да се регулират приятелските отношения между пушачи и непушачи.  Laughing

# 1 263
То като преминава човек през задимен лисичарник сигурно на рози замирисва. За децата да не говорим. Точно в тези заведения с квадратура 40-50 кв. трябва да се забрани пешенето защото са най-големите смърделници.

# 1 264
  • На земята, която е всъщност звезда.

И как ще стане това разделение в малките квартални кафенета с 4-5 маси? Нали тук се обясни, че те са най- заплашени от загуба на клиенти и фалит?

Много малките (40-50 м2) да могат да избират. Останалите да имат зали за пушачи и непушачи. Нощните заведения също да могат да избират. Според думите на тук пишещите и след забраната има пълни заведения[/b]. Щом има такива едва ли ще изберат да са за пушачи, с което да загубят клиентелата си.

Тоест, да се върнем на предишното положение, защото цитираш изцяло стария режим. А как си обясняваш, че във всички форуми /вкл. тук/ повечето хора, и пушачи, и непушачи, казват, че сега им харесва повече?  

# 1 265
Тоест, да се върнем на предишното положение, защото цитираш изцяло стария режим. А как си обясняваш, че във всички форуми /вкл. тук/ повечето хора, и пушачи, и непушачи, казват, че сега им харесва повече?  

Не си го обяснявам никак, защото нямам навик да си вадя заключения за действителността от форуми. На мене също не ми пречи сегашното положение. Милион пъти се каза, че на който му се ходи в заведение, в което се пуши, задачата не е трудна. Та какъв е смисълът от забрана, която няма да се спазва и защо да бъде отнета прехраната на хора, които имат малки заведения?
И ако някой който е пускал сигнал за нарушение има точна информация за наложена и изпълнена санкция, моля да сподели.  Sunglasses Само да спомена, че написването на акт (ако въобще) не значи събиране на глоба. В общия случай разходите за администрацията, която изпълнява тези функции (вкл. и съдилища по обжалването) са многократно по-високи от размерите на самите глоби, чиято реална събираемост в крайна сметка е изключително ниска.  

# 1 266

Не си го обяснявам никак, защото нямам навик да си вадя заключения за действителността от форуми. На мене също не ми пречи сегашното положение. Милион пъти се каза, че на който му се ходи в заведение, в което се пуши, задачата не е трудна. Та какъв е смисълът от забрана, която няма да се спазва и защо да бъде отнета прехраната на хора, които имат малки заведения?
И ако някой който е пускал сигнал за нарушение има точна информация за наложена и изпълнена санкция, моля да сподели.  Sunglasses Само да спомена, че написването на акт (ако въобще) не значи събиране на глоба. В общия случай разходите за администрацията, която изпълнява тези функции (вкл. и съдилища по обжалването) са многократно по-високи от размерите на самите глоби, чиято реална събираемост в крайна сметка е изключително ниска.  

А от какво си вадиш заключения? И какво значи "няма да се спазва", при положение, че тя вече се спазва?  newsm78

# 1 267
А от какво си вадиш заключения? И какво значи "няма да се спазва", при положение, че тя вече се спазва?  newsm78

Оф, тук съвсем като в детска градина стана.

# 1 268

Оф, тук съвсем като в детска градина стана.

Ми, стана, да.  hahaha Аз оттук не си вадя заключения, вадя си от 5-ма мои приятели пушачи. В същото време  това, че тук пишат само толерантни пушачи, които се съобразяват с другите и дори в домовете си не пушат, само на терасите, та това се брои и вие можете да си правите съответните заключения колко сме толерантни . А вчера бях в едно заведение, след 10 часа ни дадоха чашки за фасовете, етоооо, казах ви, че забраната няма да се спазва!

Да видим какво е следващото, което ще измислиш, за да покажеш колко няма смисъл от забраната.   

# 1 269

Много малките (40-50 м2) да могат да избират.
Категорично против. Малките трябва да са за непушачи, а големите, който могат да си позволят две зали да има. Точно при разделението такива малки бистра и ресторантчета станаха лисичарници и забранени за деца, което е едно от нещата, които не ми харесваха при предната версия на забраната. Това не са нощни заведения, че да се ограничава достъпа на непълнолетни.

# 1 270
  • София
За мен, пък, е показателно, че СРЕЩУ забраната протестираха само организации на ресторантьори. Нито един гражданин не излезе тогава.
Така че форумът, в случая, е адекватно мерило.

# 1 271
Ние пък вчера бяхме на имен ден около 50 човека в едно барче. До три часа (тогава си тръгнахме) нито един не запали вътре цигара, нищо че от всички може би 3-4 да бяхме непушачи. И не чух нито един недоволен - напротив всички казаха че така е супер  Peace

# 1 272
  • София

Да видим какво е следващото, което ще измислиш, за да покажеш колко няма смисъл от забраната.   

Ами няма смисъл,наистина в заведенията и дискотеките след определен час се пуши,раздават гадни чашки,в които плуват фасове...
Тогава какъв е смисъла от тая забрана,като за някои собственици на заведения тя не важи?

# 1 273
Диди нали това написах - никой не раздаваше чашки, никой не искаше даже да пуши вътре  Peace Още повече, че и собственикът ни е познат и нямаше да направи проблем на никой. Самите пушачи започнаха да осъзнават колко по-добре е така. След още някоя и друга година и на никой няма да му прави впечатление забраната - просто всеки ще се съобразява с нея  Sunglasses

# 1 274
За мен, пък, е показателно, че СРЕЩУ забраната протестираха само организации на ресторантьори. Нито един гражданин не излезе тогава.
Така че форумът, в случая, е адекватно мерило.

Аз съм пушач, ама за такава простотия никога няма да изляза на протест. Спасявам си се поединично. Като ми се пуши, пие и яде едновременно или ще го правя вкъщи или в домовете на мои приятели-пушачи, или ще чакам топлото време, за да седна спокойно на външна маса. Егати зора, едва ли ще умра, ако не ходя по заведения през половината от годината. За мен не е ОК да седя някъде и да притичвам навън, за да пуша, затова и не ходя. Имаме един ресторант в квартала, не е лош, ама вътре е съвсем празен. Пълни се само преддверието с найлоните и печките. Там се събираме понякога, но на минус 10 едва ли ще отидем.
Нито животът, нито препитанието ми зависят от това дали се пуши по кръчмите. Но за ресторантьорите е въпрос на оцеляване, затова се вдигат на протест.

Общи условия

Активация на акаунт