Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 229
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 360
Аз от както има забрана на нощни заведения съм ходила няколко пъти само и то в такива, в които се пуши въпреки това. 

В хубавите заведения не се пуши и забраната се спазва. Предполагам, че се пуши именно в кофти заведенията.

Не, точно в най-големите и популярни заведения се пуши. 

Те са си за глоба. Аз бих подала сигнал.

# 361
  • София

И аз не мога да разбера защо смятате, че всички пушачи искат да спрат. На мен пушенето ми е удоволствие.
+1. Ароматно кафе, хубава цигара и капка уиски /може и тиха музика/

# 362
Всички пушачи не са еднакви, но пристрастяването към никотина е едно и също при всички, както и пристрастяването към хероина, алкохола,хазарта и т. н.  На мен иначе ми е пределно ясно, че пушачите няма никога да признаят нещо, свързано с пристрастяването към цигарите. Те за да запазят самоуважението си винаги ще се опитват да показват, че са силни хора,(каквито всъщност са), че пушенето е техен избор, не зависимаст и че им доставя удоволствие.  ВМъпреки това обаче осъзнават, че са попаднали в капан и им се иска да не са започвали да пушат, нали? Поне признайте, че малко или много съжалявате за избора си? .

Аз си признавам Wink
И мога да кажа ,че си права.............за съжаление.
Затова сега съм решила да не пропушвам повече / от близо година не пуша /
Мразя да завися от нещо!
Но ми беше АДСКИ трудно да не мисля за цигари. Добре ,че бях мотивирана с бременност, иначе едва ли бих ги спряла . 
Преди това съм изкарвала почти цял ден без да пуша, но следобяда или надвечер - полудявах за едно дръпване.За това не искам да се връщам към такова състояние.Ужасно е! Работиш, а мислиш за цигара.....така и на работа ставаш непълноценен.
Ако бях шеф, никога нямаше да взема пушач на работа Mr. Green

п.п. иначе кафе и цигара....
       питие с цигара.... Mr. Green
и си мисля, че с възрастта става все по-трудно да ги спреш...... Thinking

# 363
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Бременна.... приятелки ..... за да могат да си пушат....
Същата работа...
Още са ми близки приятелки,
но ми загорчава доста като си спомня, как едната пушеше цигара след цигара срещу мен в Уго
два дни преди да родя първото си дете, а втората - в една друга пицария - в деня, когато разбрах, че съм бременна с второто, и ми се искаше да се срещнем бързо, за да й кажа.
Може би за човек, който пуши тези неща ще се сторят маловажни,
и може би не са фатални за моите деца тези конкретни издишани от мен отрови,
но считам, че е признак на неуважение и несъобразителност да се постъпва така.

Аз лично мога да си позволя да изляза навън с приятели, за да си бъбрим докато те пушат,
но моят съпруг не може да си позволи да излезем с приятели пушачи на места, където това е позволено.
Коства му страхотни астматични пристъпи след това...затова и много пъти просто не сме излизали,
колкото и да ни се е искало да се видим с тези хора. Просто... колкото и иначе да сме си добри приятели,
с това нещо не могат и не искат да се съобразят.

# 364
Всички пушачи не са еднакви, но пристрастяването към никотина е едно и също при всички, както и пристрастяването към хероина, алкохола,хазарта и т. н.  На мен иначе ми е пределно ясно, че пушачите няма никога да признаят нещо, свързано с пристрастяването към цигарите. Те за да запазят самоуважението си винаги ще се опитват да показват, че са силни хора,(каквито всъщност са), че пушенето е техен избор, не зависимаст и че им доставя удоволствие.  ВМъпреки това обаче осъзнават, че са попаднали в капан и им се иска да не са започвали да пушат, нали? Поне признайте, че малко или много съжалявате за избора си? .

Аз си признавам Wink
И мога да кажа ,че си права.............за съжаление.
Затова сега съм решила да не пропушвам повече / от близо година не пуша /
Мразя да завися от нещо!
Но ми беше АДСКИ трудно да не мисля за цигари. Добре ,че бях мотивирана с бременност, иначе едва ли бих ги спряла .  
Преди това съм изкарвала почти цял ден без да пуша, но следобяда или надвечер - полудявах за едно дръпване.За това не искам да се връщам към такова състояние.Ужасно е! Работиш, а мислиш за цигара.....така и на работа ставаш непълноценен.
Ако бях шеф, никога нямаше да взема пушач на работа Mr. Green

п.п. иначе кафе и цигара....
       питие с цигара.... Mr. Green
и си мисля, че с възрастта става все по-трудно да ги спреш...... Thinking

Като писах този коментар не допуснах, че може би има и хора, които неосъзнават пристрастяването към цигарите и наистина си вярват, че пушенето им е едно удоволствие в сивото ежедневие. Това всъщност са най-зависимине от никотина, дори повече от страстните пушачи no

# 365
О ,признавам си и аз  съжалявам че съм пропушила и ако можех да ги откажа щеше да е добре .

# 366
  • София
Моята позиция - като непушач - мисля, че е ясна (против отмяната); исках да дам пример с девер ми и етърва ми, които отказаха цигарите преди около година след дълъг стаж. Като ги разпитвам как се чувстват, споделиха, че прословутото "кафе с цигарка" всъщност станало по-вкусно без цигарка. Усещал се по-богато вкусът. За другите ползи като станали излишни лекарства за кръвно, по-леко дишане, финансови плюсове и т.н. също говорят възторжено. Пожелавам им все така да не им се приисква да запалят отново, а и дано още някой се мотивира да се откаже от пушенето! Simple Smile

# 367
  • София
Ето ви един довод, пред който и най - активния пушач (като мен например) не може да остане безучастен:

Преди 100 години е имало подобен дебат в Чехия относно уринирането под масите в бирарийте. Точно така, изконна традиция е било да се уринира дирекно под масата. Изведнъж тази традиция била забранена. "Как ще излизаме до тоалетната докато си пием бирата?!" - това бил един от аргументите на защитниците на статуквото. Днес такъв дебат не можем и да го разберем. След 50 години и днешния дебат за пушенето в заведенията ще изглежда нелеп като дебата за уринирането по масата в бирарията!

# 368
Този довод вече няколко пъти се споменава в темата и аз наистина не разбирам как можете да сравнявате уринирането с пушенето  Rolling Eyes

# 369
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
 Joy Ами като се изпишкаш под масата, най-много да ми се доповръща, но едва ли ще предизвикаш астматичен пристъп на някой, например.

# 370
  • София
То да беше само пишкането.
Тая забрана изкара наяве доста тайни желания: Искам след 22 часа в заведенията да се разрешат чекиите!   Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 15:14 от Assos

# 371
  • София
Извинявайте, че го повторих, ама някъде към 14 -та страница се оказах да пиша в тая тема и за това съм го пропуснала.

# 372
  • На земята, която е всъщност звезда.
Този довод вече няколко пъти се споменава в темата и аз наистина не разбирам как можете да сравнявате уринирането с пушенето  Rolling Eyes

И при двете хората изпитват някакво удоволствие и се изнервят, ако не могат да го практикуват. И при двете има неприятна за околните /непрактикуващи/ миризма. И при двете извършващият го смята, че не върши нищо лошо и правата му са нарушени.

# 373

Лошо няма. След като са забранили уринирането са изградили специални помещения за него - тоалетни. Като го сравняват, следва да се изградят и помещения за пушене  Mr. Green

# 374
Е да, ама никой не желае специални ( малки и усамотени като тоалетните) стаички за пушене, ами  искат отмяна на закона... то пак добре че не настояват задължително да пушиш в заведенията им  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт