Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 114 909
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 630
 Joy Joy Joy

това е отговора, който подозирах - на въпроса си

Що за компромис ще направиш ти - ако не дойдеш в моята пушилня?  newsm78

# 3 631
Що за компромис ще направиш ти - ако не дойдеш в моята пушилня?  newsm78
А що за егоизъм ще е от твоя страна да накараш твой приятел, роднина, дори детето ти, да избира дали да се одимява в твоята пушилня, или да не излиза с теб? Thinking

# 3 632
и КЪДЕ Е проблема,ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи Mr. Green....

Е, как къде - приятелите им щели да ходят там и те се чувствали принудени. Което за мен е абсолютно неразбираемо, освен ако винаги не са плътно до приятелите си и са толкова пристрастени към кръчмите, че не могат да ги поканят у тях, например. Явно задължително трябва да е в заведение, за да е в сила приятелството.

Другото - държавата била мислела И за здравето на пушачите, тук само ще се изсмея  Joy все едно я интересува какво дишат като се съберат 10 пушача в 20 квадрата хол.

Третото - така било в нормалните страни. Само дето се оказа, че били няколко изключения, в другите си има законови правила за пушилни.

...Когато обаче един уж вече бивш пушач понякога пали цигара, това със сигурност означава, че не е преодолял никотиновата зависимост...

Пишеш за неща, които въобще не са ти ясни, никотиновата зависимост се преодолява за 5-7 дни, максимум 10. Ако човек реши да запали след 1-2 месеца, то това няма нищо общо с нея.

Виждам, че си чела доста теория, но както за всяко нещо - на теория е едно, на практика - съвсем друго  Wink

Не се сърди, човече браво за отказа! Добре дошла в клуба, но моя личен опит показва, че и след 700 дни непушене и прилошаване само от миризмата може да се случи да запалиш и да не припаднеш и това да е цигарата, която те е върнала обратно към порока...

Т.е. палила си преди тези 700 дни, станало ти е гадно, но след това пак си пробвала?
На мен още ми е зле, рядко имам някакви неразположения и това толкова добре ще го запомня, че едва ли даже ще смея да пробвам  Mr. Green

# 3 633
  • София
То е ясно, че ще дъвчим едно и също. И все пак не мога да разбера кое кара непушача да ходи там, където се пуши. Ясно, за да сте с миризливците. Но, ако пък се разберете да сте в зала за непушачи и смръдливците дойдат с вас? Какво ви пречи тогава да има зали и за пушачи?
В петък бях на един рожден ден. Затвориха заведението за частно парти, тоест да се пуши не беше проблем. Ами пушачите / които бяхме малцивство/ групово решихме да пушим навън точно, за да е приятно и на непушачите. За никой не беше проблем.

Това в отговор на една дама / съжалявам не я запомних/, която преди дни ме попита дали бих се съобразила с приятелите си непушачи. Явно да.

# 3 634
А що за егоизъм ще е от твоя страна да накараш твой приятел, роднина, дори детето ти, да избира дали да се одимява в твоята пушилня, или да не излиза с теб? Thinking

newsm78
Не знам усещаш ли какво написа...

# 3 635
  • София
Толкова се дъвка това ,не разбрали какъв е проблема на непушачките в темата по този въпрос .Просто приятелите им ще предпочетат да не излязат с тях отколкото да го направят в заведение за непушачи.
Предпочитат да има закон ,който да защитава приятелствата им.

факт е, че пушачите са тези, които са по-малко склонни да отстъпят и да седнат на място където не се пуши. и представи си 4ма приятели излезли да се видят двама пушачи и двама не. сядат в заведение запушачи. е, абджеба, питам аз как ли ще се чувстват непушачите? някой изобщо сеща ли се колко е кофти да те опушват? от друга страна, ако седнат в заведение за непушачи, пушачите ще се тровят по-малко, защото нали са излязли да се видят с приятели.

# 3 636
  • София
Това в отговор на една дама / съжалявам не я запомних/, която преди дни ме попита дали бих се съобразила с приятелите си непушачи. Явно да.

от мен имаш едно огромно Браво! защото си ена на хиляди, която би го направила!

# 3 637
  • На земята, която е всъщност звезда.
... правото да се разхождаш гол на обществено място също са грубо погазени.

Нудистките плажове за голите са като пушилни за пушачите  Laughing
Пак са обществени места, но голотата е разрешена на тях. Не са забранили да си гол на закрито, а навън да се вееш без гащи, както е за пушенето  Laughing

Ами и пушенето е разрешено навън, на терасите в заведенията, на улиците, в парковете, ето че си има пушачески "нудистки плажове". И то във всеки град. А нудистки плажове има само по морето.  

# 3 638
Толкова се дъвка това ,не разбрали какъв е проблема на непушачките в темата по този въпрос .Просто приятелите им ще предпочетат да не излязат с тях отколкото да го направят в заведение за непушачи.

факт е, че пушачите са тези, които са по-малко склонни да отстъпят и да седнат на място където не се пуши. и представи си 4ма приятели излезли да се видят двама пушачи и двама не. сядат в заведение запушачи. е, абджеба, питам аз как ли ще се чувстват непушачите? някой изобщо сеща ли се колко е кофти да те опушват? от друга страна, ако седнат в заведение за непушачи, пушачите ще се тровят по-малко, защото нали са излязли да се видят с приятели.
Виж ако имаш проблеми с приятелите си ,аз не мога да ти помогна .
Ако за едно излизане не можете да се разберете какво остава за нещо по-сериозно.

# 3 639

От къде на къде решихте, че пушачите ще се наложат? Ако приятели в чиито домове не се пуши ме поканят, аз какво ще направя - няма да отида ли, или ще отида и когато ми се допуши ще излезна на балкона? Същото ще бъде, ако те искат да отидем в заведение за непушачи, ако има такова разделение. Ако за себе си преценят, че нищо няма да им стане от няколко часа в заведение, където се пуши - ще дойдат с нас. Това всеки си го решава сам за себе си.

# 3 640
Човече,, за този период се преодолява само физическата зависимост. Психическата остава за цял живот. И е много лесно отново да се завърнеш към нея. Ще се радвам след една година да си още непушач!

# 3 641

newsm78
Абсолютно усещам на 100%.  От изказванията на пушачите логиката е точно такава "който не харесва навиците ми, да ме отбягва, не съм виновен/а, че непушачите се врат при мен".  ooooh! Е, имат ли те други варианти, освен тези за които аз говора? newsm78

# 3 642
Човече,, за този период се преодолява само физическата зависимост. Психическата остава за цял живот. И е много лесно отново да се завърнеш към нея. Ще се радвам след една година да си още непушач!

Ейййй, много разбирачи беееее ooooh! Кълбо ли си сложила пред себе си, та знаеш, че ще пропуши?
Толкова много хора познавам, които са отказали цигарите и никога не върнали се към тях, но са искали да ги откажат.
Има и такива като мен, отказвали ги няколко пъти, но заради нещо, а не че съм искала да не пуша. За мен си е удоволствие и не смятам да се лишавам от него. Затова не ходя по заведения сега, защото ми липсва удоволствието. Пуша си в кухнята, когато и колкото ми е кеф, на който му пречи, да не идва в къщи.

# 3 643

newsm78
Абсолютно усещам на 100%.  От изказванията на пушачите логиката е точно такава "който не харесва навиците ми, да ме отбягва, не съм виновен/а, че непушачите се врат при мен".  ooooh! Е, имат ли те други варианти, освен тези за които аз говора? newsm78

Ако за теб е проява на егоизъм от моя страна, че аз пуша и искам включително като излизам - да ми е комфортно - то тогава не виждам за какво сме приятелки. Дано разбереш идеята.
Да те попитам - преди как имаше приятелки - когато се пушеше навсякъде?

# 3 644
  • София
В помощ на експушачите-агитатори - полезни съвети от книгата на Алън Кар "Не пуша вече!" - гл. 43. Помогнете на пушачите, останали на потъващия кораб (повдигнатото е от мен):

"Помогнете на пушача. Разсейте страховете му. Кажете му колко е хубаво да не се давиш и задушаваш цял живот, колко е хубаво да се събудиш сутринта здрав и в добра форма, вместо да храчиш и да кашляш, колко е хубаво да си свободен, а не роб, да можеш да се радваш на живота и да се отървеш от ужасните черни сенки.
Или още по-добре, накарайте го да прочете книгата.
Важно е да не обидите пушача с приказки, че замърсява въздуха или пък че той самият е нечист. Всички твърдят, че бившите пушачи са най-лоши в това отношение. Смятам, че в това твърдение има известно основание и мисля, че причината за подобно поведение е волевият метод, чрез който са спрели да пушат. Защото макар че се е отказал от навика си, бившият пушач си остава до известна степен зомбиран и някъде дълбоко в себе си все още смята, че е направил жертва.
Той се чувства уязвим и естественият му защитен механизъм го кара да напада пушача. Но така само предизвиква гнева на пушача, кара го да се чувства още по-окаян, което, от своя страна, изостря нуждата на пушача да си запали цигара."

Книгата е качена в Читанка - за желаещите да я прочетат.

Общи условия

Активация на акаунт